Kuantum Nedir? Kuantum Düşünce Tekniği ve Faydaları

quantum-düşünce

Paylaşmayı unutmayın.

Kuantum Nedir? Kuantum Düşünce Tekniği ve Faydaları – Kuantum, insanların aslında çok sık karşılaştığı bir terimdir. Bilim kurgu sinema filmlerinde oldukça fazla geçen bir fizik terimdir. Max Planck isimli fizik bilim adamı tarafından 1900’lü yılların başında ortaya atılan bir terimdir. Terim olarak, maddenin veya enerjinin en küçük sabit olmayan birimi şeklinde ifade edilir. Bir şeyi oluşturan parçaların aslında sabit değil farklı karışımlar neticesinde değişkenlik gösterdiğini ifade etmektedir.

Kuantum Düşünce Tekniği

@roaliment.ro

İnsanlar, her zaman bir şeylerin hayalini kurar pek çok şey düşünürler. Düşünürken de sıradan düşünme ve üst akıl ile yaratıcı düşünme arasında gidip gelebilirler. Sıradan bir düşünce tarzından irdeleme eklenti ve çıkarımlar yoktur. Sadece akla ilk gelenler sıralanır ve hayal edilir. Oysa kuantum düşünce tekniğinde, pek çok etken devreye girer, üç boyutlu bakış açısı ile her şey ortaya dökülür ve geleceğe dair çok açılı fikirler doğar. Sıradan ve sığ düşünceler, fikirler gelişigüzel, yararsız ve kişinin kontrolünde olmayan otomasyon düşüncelerdir. Bu tip düşünmede, insanoğlu dünyaya geldiği anda belleğine farkına vardığı şeyleri alarak müdahale etmeden akışına bırakır. Refleks göstermeden ne gelirse onu yaşar. Fakat kuantum da durum tamamen farklıdır. Kişi her şeyi bilinçli ve istekli şekilde izler hayatında olan olayları fark eder, yorumlar ve kalıba sokacak hareketleri gösterir. Neyi yaşamak istiyorsak kuantum düşünce tekniği bize o durumu yaşatır.

@forbes.com

Kuantum’un Temeli: Düşündüğümüzü Yaşamak

Mutlu olmak veya mutsuz yaşamak her insanın kendi zihninde olan bir durumdur. Çünkü somut olarak yaşadığımız durumların temelinde asıl sebep bilinçaltında yatan durumlardır. Bilincimiz etkisi altında olduğu duyguları zihne göndererek ona uygun bir ruh hali sunmaktadır bedene. Eğer kötü şeyler yatıyorsa, olumsuz düşünceler varsa bilinçaltında somut olarak bu düşünceleri beynimiz bize yaşatmaktadır. Mental olarak yaşadığımız pek çok şeyin temelinde düşüncelerimiz vardır.

Yaratıcı ve fikirlerine hakim olabilecek değiştirme gücüne sahip özellikteki düşünceler, kuantum düşüncedir. Kişiler klasik olanı kabullenme düşüncelerinden sıyrılır ve düşünür hayata geçirir.

@twipu.com

Kuantum Düşüncenin Faydaları

Olanı kabullenme durumunu yani pasif kişilik olayını ortadan kaldıran kuantum, akıcı ve istekli bir ruh hali ile bilinçaltını kontrol eder. Sıradan sorgusuz düşünce biçiminde ruh yorgun düşer ve direnci azalır. Kuantum da ise ruh ve beden uyum içinde işlediği için sağlıklı bir hayat sürmeyi sağlar. Pozitif bakış açısı yerleşir odak noktaya.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar