Koronavirüs Sonrası Hava Yolu Şirketleri ve Oteller

koronavirus-sonrasi-hava-yolu-sirketleri-ve-oteller

Paylaşmayı unutmayın.

Koronavirüs Sonrası Hava Yolu Şirketleri ve Oteller – Seyahat alışkanlıkları Koronavirüs sonrasında iyice değişirken, oteller ve havayolları, iş amaçlı seyahat edenleri daha rahat hale getirmek için her zamankinden daha çok çalışıyor. Uzun uçuşlar ve daha uzun çalışma saatleri, yolcular için yeterince streslidir. Bu nedenle birçok havayolu, yolculuklarını daha sorunsuz, daha ucuz ve daha sağlıklı hale getirmek için ellerinden geleni yapıyor. İş seyahati programları tüketiciler için hızlı bir şekilde genişlemeye devam etmektedir. Bununla birlikte oteller daha fazla sağlıklı yaşam merkezi ve daha besleyici yiyecek seçenekleri sunuyor.

Koronavirüs Sonrası Hava Yolu Şirketleri ve Oteller

Bazı havayolları, iş amaçlı seyahat edenlerin ve seyahat planlamacılarının rahatlığı için rezervasyon ve oturma şeklini yeniden şekillendiriyor. Örneğin Southwest Airlines, kurumsal seyahat yöneticilerine rezervasyon üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. American Airlines, seyahat acentesi ve kurumsal müşterilere daha da kişiselleştirilmiş hizmet sunmak için özel satış destek ekibinin personel düzeylerini  % 50 arttıracağını duyurdu. Delta’nın SkyBonus programı ve orta ölçekli şirket sözleşmesi daha fazla avantaj, ödül ve indirim sunuyor. Müşteriler otomatik olarak öncelik statüsü alır. Ardından bir yolcu için hiçbir ücret ödemeden SkyMile puanları, uçak bileti ve yükseltmeler için harcanan her harcama için kullanılabilir. Ayrıca, yılda en az 250.000 ABD doları harcayan şirketler için, yolculara başlangıçtan itibaren % 2 ila % 6 arasında değişen indirimler sunan United Airlines’ın Propel programı var.

koronavirus-sonrasi-hava-yolu-sirketleri-ve-oteller
A number of grounded Southwest Airlines Boeing 737 MAX 8 aircraft are shown parked at Victorville Airport in Victorville, California, U.S., March 26, 2019. REUTERS/Mike Blake/File Photo

Koronavirüs yüzünden bu yılki geliri % 85 oranında düşüş gösteren Amerika’nın üçüncü en büyük hava yolu United Hava Yollarıdır. Toplantı ve etkinlik şirketi Peerspace ile ortak bir çalışma başlattığını da duyurdu. Bu ortak çalışma uçuş ve ofis alanlarını bir arada sunmayı amaçlıyor. Kısacası iş seyahatine sık çıkan kullanıcılar paket halinde alacakları hizmet sayesinde hem uçuşlarını hem de ofis ihtiyaçlarını gidermiş olacaklar. Bu ortak çalışmanın paket fiyatları 5.000 dolardan başlarken, içeriğinde bir gidiş-dönüş uçuşu ve kısa süreli bir çalışma alanı, veya küçük toplantılar için “benzersiz bir işbirliği” alanı yer alıyor. 

Oteller de Sıkı Çalışıyor 

koronavirus-sonrasi-hava-yolu-sirketleri-ve-oteller
@ets

Büyük havayolları gibi, otel markaları da gezginlere sundukları teklifleri artırmak için sıkı çalışıyor. Eğer Kuzey Amerika’ya bir seyahat planlıyorsanız Kuzey Amerika’daki tüm konumlarda sadakat üyelerine % 10 indirim sunan Best Western’den başka bir yere bakmayın. Tipik olarak, oteller sadakat üyeleri için % 5 ila% 10 arasında indirimler sunar.

koronavirus-sonrasi-hava-yolu-sirketleri-ve-oteller
@ets

Holiday Inn ve Marriott, 1983’ten itibaren konuklara sadakat programı seçenekleri sunan ilk otellerdi. Oteller ve işletmeler artık sadece bir sadakat programı sunmanın katılım sağlamak için yeterli olmadığını biliyor. Araştırmalar, günümüzde sosyal medyanın müşteriler ve gezginler için büyük önem taşıdığını göstermiştir. Bu nedenle işletmeler çevrimiçi güvenilirlik oluşturmak için çok çalışmaktadır. Oracle’ın yaptığı bir araştırma, müşterilerin yarısından fazlasının otellerde olumlu bir deneyim için olumlu bir sosyal medya varlığının şart olduğuna inandığını gösteriyor.  Sosyal medyada, oteller hem geçmiş hem de potansiyel müşteriler için daha fazla teklif ve fırsat sunuyor. Çekilişler ve eşantiyonlar iş dünyasında daha yaygın hale geliyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar