Kim Bu Satoshi Nakamoto? – BitCoin Mucidi Nakamoto Kimdir?

Paylaşmayı unutmayın.

Kim Bu Satoshi Nakamoto? – BitCoin Mucidi Nakamoto Kimdir? – Gelecekte nakit paraların yerini alacak olan kripto paralar; sadece Dünya’da değil ülkemizde de çok rehavet görmektedir. Geçmişten beri inişli çıkışlı grafikler sergileyen kripto paralar, bu yılın ocak aylarında yukarıya doğru ivme göstererek popülaritesi artmıştır. Buna bağlı olarak Elon Musk’ın yaptığı paylaşımlar dolayısıyla birçok yeni yatırımcı ortaya çıkmıştır. 

Bu kripto paraların başında en çok dikkat çeken tabi ki de Bitcoin’dir. En çok işlem gören ve herkes tarafından bilinen bu coinin yaratıcısı Nakamoto takma adına sahip kim ya da kimler olduğu bilinmeyen ve adına durmadan değişik komplo teorileri ve iddialar odağında bulunan kişi ya da kurumdur. Peki, Kim Bu Satoshi Nakamoto? Gelin bu yazımızı birlikte okuyarak bunu öğrenelim. 

Kim Bu Satoshi Nakamoto? – BitCoin Mucidi Nakamoto Kimdir?

kim-bu-satoshi-nakamoto-bitcoin-mucidi-nakamoto-kimdir
@haberler

Bitcoinin Babası Olan Satoshi Nakamoto Kimdir? 

Dünya çapında bilinen coin olan bitcoinin kurucusu Satoshi Nakamoto’dur. Aslında Satoshi Nakamoto ile ilgili bildiğimiz tek bilgi de budur.  Bazı insanlara göre kendisi Japon ve 45 yaşında bir erkek fakat çoğu görüşe göre ise genelde kullandığı dil İngilizce olduğundan ve bu dili çok iyi kullanabildiğinden dolayı kendisinin Japon olmadığı iddia ediliyor. Nakamoto bitcoini kurduktan sonra ve geliştirme aşamasında çeşitli platformlarda; yatırımcılarla konuşmaktan çekindiğinden ve kişisel bilgilerini çok sıkı sakladığı için çok bir bilgi yoktur.  

Tabi ki de ilk zamanlarda Nakamoto ile çalışan ve bitcoin projesine katkı yapan insanlar vardı ve bu takma isimli insanın ya da kurumun kim olduklarını biliyorlardı. Fakat bu isimler de hiç bilinmemektedir ve tam bir kara kutudur. İşte bundan dolayıdır ki; bu takma isimli kişinin ya da kurumun kim olduğu bilinmediğinden çoğu kişi kendisinin olduğunu iddia ediyor. Peki, kim bu kendisini bitcoin kurucusu olarak gören kişiler?  

Satoshi Nakamoto Olduğunu İddia Eden Kişiler? 

kim-bu-satoshi-nakamoto-bitcoin-mucidi-nakamoto-kimdir
@Herseyde

Bitcoin kurucusu olarak bilinen ve başka bilgi bulunmayan Nakamoto takma adlı kişi olduğunu idda eden bazı kişilerin isimleri şunlar: 

  • Harold Finney
  • Nick Szabo
  • Dorian ‘Satoshi’ Nakamoto
  • Craig Wright
  • David Kleiman
  • Vincent van Volkmer 

Yatırımcıların ve birçok kişinin aklında bulunan en önemli soruda satoshi nakamoto takma adlı kişinin kaç bitcoini var? Gelin hep birlikte bu sorunun cevabını da öğrenelim. 

Satoshi Nakamoto’nun Kaç Bitcoin’i Var? 

Takma adlı bu kişi ya da kurumun cüzdan adresleri çok bilinmese de Genesis bloğundaki ilk Bitcoin’lerintransfer edildiği cüzdan adresi biliniyor. Ayrıca içerisinde 50 BTC’nin bulunduğu cüzdan adresi şu şekildedir; 12c6DSiU4Rq3P4ZxziKxzrL5LmMBrzjrJX. Fakat Bitmex ekibi tarafından da seçilen araştırmacı Sergio Dermain Lerner ‘in analizi sonucu; 2009 yılına ait cüzdanlarda yaklaşık 1 milyon BTC olduğu iddia ediliyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar