Kim Bu DC Kahramanları?

dc-kahramanları

Paylaşmayı unutmayın.

Kim Bu DC Kahramanları? – Yıllar boyu süper kahraman film ve dizileri ile hayal dünyamızın en ucra köşelerine kadar uzanan iki büyük marka; DC ve Marvel. Kariyerlerine çizim yaparak, karikatür ve dergiler çıkararak başlayan bu iki isim artık dev birer marka haline dönüştüler. İki farklı isimde olsalar DC Kahramanları ile Marvel kahramanları aslında birbirine çok benziyor. Güçleri aynı, cinsiyetleri aynı hatta bazen düşünceleri bile aynı. Tabii ki bugün ki konumuz iki evreni karşılaştırmak değil. Bugün yapacağımız şey size bir kaç DC sinematik evreninin kahramanlarını tanıtmak.

Dc Kahramanları

1) Superman

dc-kahramanlari-1
@ https://www.fitadim.com/

Kız peşinde koşan, ezik… Pardon dünya dışı varlıklar ile ve yıldız patlamalarını durdurmasıyla tanınan süper karakteri tanımayan yoktur. Filmi, dizisi veya çizgi romanı ile herkes tarafından bilinen karakterlerden bir tanesidir.

Kendisi farklı bir gezegende sıradan bir insan iken dünya gezegenindeki güneşler sayesinde süper güçleri olan biri oluyor. Her süper kahramanın yaptığı gibi tek bir amacı var o da dünyayı korumak.

2) Super Girl

dc-kahramanlari
Dc Kahramanları – SuperGirl

Tam Super Woman olacak iken son anda Super Girl olan karakterimiz en az kuzeni Superman kadar güçlü. Hatta maruz kaldığı birkaç etkenden dolayı kuzeninden daha fazla güce bile sahip. Bunu dizi de açıkça belirtiyor. Tüm süper kahramanlarımız gibi şehri mahvettikten sonra kurtaran sonrasında büyük bir sevinçle ellerini beline koyarak kutlamalar yapan bir karaktere daha fazla ne söylenebilir ki?

O da Superman da olduğu gibi kimliğini saklamaya çalıştığından kendi hayatında Kara adında bir stajyerdir. İşi gazete imparatorluğunu yöneten Cat ‘ın asistanlığını yapmaktır.

3) Oliver Queen (Arrow)

www.sideshow.com
@sideshow.com

Oliver karakteri bilmeyenler için sık sık duyacakları ve en havalı sözlerden biriyle başlayalım. “You have failed this city” yani kabaca bir çeviri ile bu şehri hayal kırıklığına uğrattın demek oluyor. Bir gemi kazasının ardından adaya düşünce delirmek yerine, Oliver kendini geliştirerek geri döndüğünde şehrini korumaya çalışıyor. Tabii ki o bir süper karakter olmadığı için karşısında uzaylılar ve nova patlamaları yerine yasal ve iyi insan gibi görünen aslında o yere gelebilmek için çok kötülükler yapmış insanlar yer alıyor.

Savaş filmi veya dizilerinde alışık olduğumuz gibi kılıçlar ve silahlar yerine Oliver, ok ve yay kullanıyor.

4) Lex Luthor (Supergirl, Superman)

lex-luthor
Dc Kahramanları – Lex Luthor

Son derece akıllı, anlık düşünebilen ve en önemlisi içerisinde gram acıma hissi bulundurmayan bir insan. Sadece gösteri için bir helikopteri patlatabilecek, dünyayı yok edebilecek bir canavarı dünyaya gönderebilecek durumdadır.

Aynı zamanda doyumsuz ve kinci olmasından dolayı asla pes etmez. Bu kadar duygu ve para birleşince ise ne olduğunu öğrenmek için birkaç haftanızı içerisinde Lex Luthor olan yapımları izlemeye ayırabilirsiniz.

5) Starbreaker (Kozmik Vampir)

@comicvine.gamespot.com/

Starbreaker, Thanagar’da Luciphage olarak bilinen eski bir varlıktır. Işık yiyen olarak da adlandırılan, Dc kahramanlarından olan nadir vampir türüdür. Bilinen evrenin en yaşlılarından olan Kozmik Vampir içi tamamı ile kötülük ile doludur. Ve tüm canlıların nefret, korku ve üzüntü gibi duyguları onun için enerji kaynağıdır.

6) Batman

https://www.screengeek.net/
@screengeek.net

Belki de en popüler Dc karakteri olan Batman, öldürülen ebeveynleri için geceleri Adalet savaşçısı olarak siyaha bürünün Gotham Koruyucusudur. Bir çok filminde zengin, playboy gibi başlayıp, gece gibi kötü karakterlerin üzerine çöken intikamcı. Kendi teknolojisini, kendi silahlarını kullanan multi milyoner, Bruce Wayne.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar