Kendinizi Bambaşka Dünyalara Işınlayabileceğiniz Enfes Ses Manzaraları

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzün bir gereği olarak şu soruyu sorarak başlayalım: Hiç sanal bir dünyada yaşamak istediniz mi? Biraz Black Mirror izlediyseniz mutlaka aklınızdan geçmiştir. Sorunun cevabı evet ya da hayır olsun şimdi kulaklıklarınızı takıp paylaşacağımız enfes ses manzaraları eşliğinde yazımızı okuyabilirsiniz.

Hazırsak başlayalım! Seslerin büyülü dünyasına hoş geldiniz!

ASMR‘yi mutlaka duymuşsunuzdur. (Automonous Sensory Meridian Response kısaltılmışıdır.) YouTube’ta da bulabileceğiniz bu sakinleştirici ses videoları; dinleyicilerine fısıldama, tırmalama ve dokunma gibi çeşitli görsel ve işitsel tekniklerle “beyin karıncalanmaları” yaşatmayı amaçlamaktadır. YouTube’ta yer alan az sayıdaki ses merkezli videolar, başka bir yerde hissettirme amacı güdüyor.

Ortam ses manzaraları, ASMR’nin işitsel duyularımızı uyarma yeteneğinden faydalanırken biraz da fantezik serpintiler sunuyor. Bu dijital dünyalar, boş vakitlerimizde, işteyken ya da uyumaya çalışırken sizlere birer şölen sunarak büyüleyici görsel ve işitsel deneyimler sunuyor.

Söylemeliyiz ki bu videoları deneyimlemek, bir kitabı sihirli bir kitaplıktan çıkarmak ve gizli bir dünyaya erişmek gibi hissettiriyor. Narnia’da olduğunuzu bir düşünün! Cadının olmadığı bir Narnia 🙂

narnia tilda swinton asmr ses manzaraları
@opuszine

Bir YouTube kanalı olan Miracle Forest‘ta düzinelerce ses manzarasına erişebilir ve bu ses manzaralarının nasıl yaratıldığını görebilirsiniz. Örneğin yukarıdaki “Bakery ASMR Ambience” videosu, kayıt sırasında kanalın sahibi Melinda’nın eşi çerezleri fırınlarken oluşturulmış.

Melinda, 2013 yılında şiddetli bir anksiyete mücadele ederken rahatlamasına yardımcı olduğu için ses manzaraları yapmaya başlamış. Şimdiyse bir ses manzarası oluşturmak, ses kaydı yapmak, görsellerin düzenlenmesi ve bir araya getirilmesi iki gününü alıyormuş.

İstediğiniz yere gitmek sizi zorluyorsa ay ışığı eşliğinde eski bir tren vagonunda biraz vakit geçirmek size iyi gelebilir.

Akmakta olan su sesi gibi, doğa seslerini dinlemenin rahatlamanıza, zihinlerinizi rahatlatmanıza ve konsantre olmanıza yardımcı olduğuna şaşırmamalısınız.

Aşağıdaki ses, bir korsan gemisinin kalbini strese sokabilir ancak bu video zen benzeri bir ortam oluşturmak konusunda oldukça iyi!

Ambience Lab kanalı, kesintisiz bir çalışma için mükemmel, fütüristik bir şehir yaratarak işleri bir adım öteye götürmüş.

Tabii uçan araba sesleri ve robotik duyurulara aldırış etmiyorsanız.

Favori kitaplarınızdan ya da TV şovlarından kurgusal yerleri ziyaret etmek isteyenler de unutulmamış!

Ziyaret edebileceğiniz çok özel ASMR Odaları var elbette!

İşte, Harry Potter temalı, “Hogsmeade Köyünde Uyanmak” adlı bir video!

Ya da kraliyet modunuzdaysanız Cersei’nin odasından gün batımını izleyebilirsiniz!

Harry Potter’daki Moaning Myrtle’dan ilham alan Prefects Bathroom’ı ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Maalesef yazımızın sonuna geldik ve tarayıcımızdan ayrılıp gerçek dünyaya dönüyoruz. Listelediğimiz ses manzaralarından herhangi birinde 5 dakikadan fazla kalırsanız gerçeklik donuklaşıyor ve alev çıtırtılarının boşluğu başka bir dünyada gizemli olasılıkları sizlere sunuyor. En güzel yanı da istediğiniz her an bu dünyalara dönebilirsiniz!

“Bıktım bu dünyadan!” diyenler için yazının bir köşede saklanmasını öneririz. Huzurla kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar