Kendi Hayatınız İçin İlham Alabileceğiniz Hayat Hikayeleri

kendi-hayatiniz-icin-ilham-alabileceginiz-hayat-hikayeleri

Paylaşmayı unutmayın.

Kendi Hayatınız İçin İlham Alabileceğiniz Hayat Hikayeleri – Büyük bir başarıya ulaşmak söz konusu olduğunda, nadiren sorunsuz bir yolculuktur. Ancak özellikle bazı insanlar büyük güçlüklerle yüzleşmek zorunda kaldılar ve tüm zorluklara rağmen en tepeye çıkmayı başardılar. Bu hikayelerin her zaman hatırlatılması ve ister hayat basamaklarının en dibinde ister tepede olun, zirveye ulaşmak için asla imkansız veya çok geç olmadığını bilmek önemlidir. İşte politikada, iş dünyasında ve medyada sıfırdan kahraman olmaya giden en etkileyici örneklerinden bazıları.

Kendi Hayatınız İçin İlham Alabileceğiniz Hayat Hikayeleri 

Ursula Burns Xerox Ceo’su

kendi-hayatiniz-icin-ilham-alabileceginiz-hayat-hikayeleri
@businessinsider

Panama göçmeni bekar bir anne tarafından yetiştirilen Ursula Burns, New York Üniversitesi Politeknik Mühendislik Okulu’ndan Makine Mühendisliği diploması ve ardından Columbia’dan yüksek lisans derecesi aldı. 1980 yılında yaz stajyeri olarak Xerox’a katıldı ve o zamandan beri şirkette, zirveye giden yolda tüm adımları atıyor. 2010 yılında, bir Fortune 500 şirketinin başına geçen ilk Afrikalı-Amerikalı kadın olan Xerox’un CEO’su olduğunda tarih yazdı. 2014 yılında Forbes ‘te dünyanın 22. en güçlü kadını seçildi.

Roman Abramovich – Chelsea Futbol Kulübü’nün Sahibi

@themoscowtimes

Abramovich, özel yatırım şirketi Millhouse LLC’nin birincil sahibidir ve Rusya dışında en iyi Premier Lig futbol kulübü Chelsea Futbol Kulübü’nün sahibi olarak bilinir. O, 2000-2008 yılları arasında Chukotka Özerk Okrugu’nun eski valisiydi. Abramovich’in net serveti 2018’de 11,5 milyar dolardı ve bu onu dünyanın 140. en zengin kişisi yaptı. Ancak hayatı bu yıllara gelene kadar hiç de kolay olmadı.  Daha hayatının ilk yıllarında o dört yaşındayken anne babasını kaybetti ve büyükannesi ve amcası tarafından yetiştirildi. İlk yatırımcı kimliğini ilk eşinin ailesinin düğün armağanı olarak verdiği hediye ile ortaya çıkardı. Bir apartman dairesinde plastik ördekler bile satan Abramovich, tırnaklarıyla kazıya kazıya dünyanın en zengin insanları arasındaki yerini aldı. 

Howard Schultz – Starbucks CEO’su

kendi-hayatiniz-icin-ilham-alabileceginiz-hayat-hikayeleri
@inc

Brooklyn’de fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Howard Schultz, gençliğinde başarılı bir sporcuydu ve bu onun atletizm bursuyla üniversiteye gitmesine izin verdi. Mezun olduktan sonra, önce Xerox’ta satış elemanı olarak ve ardından İsveç damlama kahve makinesi üreticisi Hammarplast’ta genel müdür olarak çalıştı. Bu sıfatla ilk kez Seattle’da Starbucks adında küçük bir kahve çekirdeği dükkanıyla temasa geçti. Bu şirket için çalışmaya devam edecek ve sonunda onu yönetecek ve Starbucks’ı bugün olduğu küresel marka haline getirecekti.

J.K Rowling – Harry Potter Kitabının yazarı

kendi-hayatiniz-icin-ilham-alabileceginiz-hayat-hikayeleri
@vanityfair

Rowling, 31 Temmuz 1965’te İngiltere’nin Yate kentinde doğdu. Takma adını, J.K.’yi benimsedi .Exeter Üniversitesi mezunu olan Rowling, İngilizce öğretmek için 1990 yılında Portekiz’e taşındı. Orada Portekizli gazeteci Jorge Arantes ile tanıştı ve evlendi. Çiftin kızı Jessica, 1993 yılında doğdu. Evliliği boşanmayla sona erdikten sonra Rowling, kız kardeşi Di.’nin yanında yaşamak için kızıyla birlikte Edinburgh’a taşındı.

Rowling, kızı Jessica’yı ve kendisini hayatta tutmak için mücadele ederken, Harry Potter serisindeki ilk kitabı üzerinde çalıştı. Kitabın fikri, 1990’da Manchester’dan Londra’ya bir trende seyahat ederken aklına geldi. Şimdi ise milyonlar satan kitaplarıyla ünlü bir kadın yazar olarak hayatımızda yerini aldı. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar