Öğrenciler için Üniversite Burs Olanakları Nelerdir?

Paylaşmayı unutmayın.

Öğrenciler için Üniversite Burs Olanakları Nelerdir?– Lisans, ön lisans ya da yüksek lisans eğitimine başlayacak öğrencilerin birçoğu üniversite burs imkanları aramakta ve eğitim hayatları boyunca bu bursların kesilmeden devam etmesini ummaktadır. Yeni eğitim döneminin başlamasına çok az kaldı ve üniversite öğrencileri için burs imkanları öğrenciler için açıklanmaya başlandı. Herkesin yerleştiği üniversite ve eğitim kurumları belli oldu. Şimdi öğrencilere düşen ise üniversite burs imkanları arayarak kendilerine en uygun bursu edinmek olacaktır. Fakat üniversite için burs imkânı sağlayan kurum ve kuruluşlar öğrencilerden bazen bir ya da birden fazla şart aramaktadır. Üniversite burs olanakları demişken geri dönüşlü yani öğrencilerin mezun olduktan sonra aldıkları ücreti yatıracakları burs seçenekleri de bazı kurumlar tarafından öğrencilere sunuluyor. İşte aşağıda bazı kurumlardan üniversite burs olanakları.

Öğrenciler için Üniversite Burs Olanakları Nelerdir?

ogrenciler-icin-universite-burs-olanaklari-nelerdir?
@pexels

Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Bursu

Tercihler açıklandıktan 1-2 hafta sonra başvuruları açılan KYK bursu öğrencilere aylık 550 TL üniversite burs imkanları sunuyor. Geri ödemesiz olarak ödenen KYK bursu aradıkları şartları karşılamayan öğrencilere ise üniversite burs olanakları olarak geri ödemeli burs sunuluyor. Yılın eylül ekim aylarında başvuruları alınan bu bursta eğer size çıkarsa ödemeler genellikle kasım aralık aylarında KYK burs kartlarına özel hesabınıza her ay düzenli olarak yatırılıyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Bursu

 Uzun yıllardır üniversite öğrencilerine burs imkanları sunan bu vakıf bünyesinde binlerce bağışçıyı bulunduruyor. Her yıl üniversiteler den aldıkları başvuruları detaylı ve titizlikle inceleyerek burs verecekleri öğrencileri seçiyorlar. Bu vakfın diğer burs veren kurumlardan farkı ise hafta da en az 4 ya da ayda 16 saat vakıf için gönüllü çalışmalarını istiyor olmalarıdır. Burs ücretleri ise 255 TL olarak belirlenmiş. Başvuruları eylül ayında alıyorlar ve aralık kasım aylarında sonuçlar açıklanmış oluyor.

ogrenciler-icin-universite-burs-olanaklari-nelerdir?
@pexels

Türk Silahlı Eğitim Vakfı(TSKEV)  Bursu

Sadece asker, gazi veya şehit çocukları ve aynı zamanda asker, şehit, gazi birinci dereceden yakını olan öğrenciler için üniversite burs imkanları sunmakta olan bu kurum bursiyerlerine aylık 440TL gibi bir ücret ödüyor. Ve bu ücret her yıl başında zamlanarak artıyor. Şehit ve gazi çocuklarına hiçbir şart koymadan direk burs imkânı sunuyor.

Türk Eğitim Vakfı(TEV) Bursu

Türk eğitim vakfı üniversite kazanmış öğrencilere üniversite burs olanakları sunuyor ve burslarının kesilmeden öğrencilik hayatlarını tamamlamalarını vadediyor. Eylül ayında başvuruları almaya başlayan vakıf, öğrencilere aylık 700 TL üniversite burs olanağı sunuyor. Üniversite burs imkanları arasında iyi bir burs veren vakıf binlerce başvuru alıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar