İzmir’de Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler

Paylaşmayı unutmayın.

İzmir’de Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler. İzmir kent olarak pek çok gezilebileck müzeye ev sahipliği yapıyr. Özellikle şehre yeni geldiyseniz ve İzmir’de gezilecek müzeler konusunda herhangi bir bilginiz yoksa sizin için hazırladığımız bu liste yardımcı olacaktır. Hazırladığımız liste sayesinde İzmir’in en iyi ve en çok ziyaret edilen müzelerini gezeceğinizden emin olabilirsiniz.

İzmir’de Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler

Atatürk Evi Müzesi

izmirde-ziyaret-etmeniz-gereken-muzeler

Mustafa Kemal Atatürk, 1923’te İzmir iktisat kongresi toplandığında burada çalışmaktaydı. 3 sene sonra bina otel olarak kullanılmaya başlandığında Mustafa Kemal Atatürk yine burada misafir olarak bulunuyord. Binayı aynı sene belediye satın alıp Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edince artık orası Atatürk’ün İzmir’deki adresine dönüşmüş oldu. Ayrıca bina ise 1941’den beri müze olarak kullanılıyor. Binanın içerisinde gezilebileck yerler olarak toplantı salonu, yatak odası, misafir odası, berber odası, kütüphane odası, muhafız odası, yemek odası ve banyo yer alıyr. İzmir’de gezilecek müzeler olarak Atatürk Evi Müzesi hafta içi her gün ziyaret edilebiliyor.

Zübeyde Hanım Eğitim ve Deniz Müzesi

izmirde-ziyaret-etmeniz-gereken-muzeler
@cekirdekgezi

İzmir’de gezilecek müzeler listesinin bir diğeri Zübeyde Hanım Eğitim ve Deniz müzesi oluyor. Atatürk’ün annesi olan Zübeyde hanımın adı taşıyan bu gemi hem denizciliğin anlatıldığı hem müze olarak kullanılan bir eğitim merkezidir. İçinde bulunan eşyalardan bazıları ise pusula, sağlık ve mutfak malzemeleri, barometreler vb. olarak birçok eşya oluyor. Müzeyi gezerken denizcilik hakkında da pek çok bilgi edinebiliyorsunuz.

İzmir Tarih Ve Sanat Müzesi – İzmir’de Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler

izmirde-ziyaret-etmeniz-gereken-muzeler
@hayatagaci

Müze, İzmir arkeoloji müzesinin kapasitesi dolduğu için 2004 yılında hizmete açıld. Müze 3 bölümden oluşuyor. İzmir civarında kazı yaparken bulunan heykeller ve kabartmalar taş eserler bölümünde yer alıyor. Seramik eserler kısmında bulunan Phokaia (Foça), Klazomenai (Urla),Kyma (Aliağa), Erythrai (Ildırı) ve Pitane (Çandarlı) gibi antik kentlerden örnekler bulunuyr. Sikkeler, bronz ve cam eserler gibi eserler ise kıymetli eserler arasında yer alıyor. Diğer yandan sizde tarihe ve sanat ilgili iseniz; İzmir müzeleri olarak mutlaka bu müzeye de gezileriniz arasında yer vermelisiniz. Ek olarak söylemek gerekirse; müzenin giriş ücreti 12,5 TL olmakla birlikte hafta içi her gün ziyaretçi kabul ediyor. 

İzmir Etnografya Müzesi

@seyyahdefteri

İzmir etnografya müzesi şehrin görkemli yapılarının başında geliyor. Arkeoloji müzesi ile aynı bahçede bulunan İzmir Etnografya müzesi 1831 yılında neo-klasik tarzda inşa edildiği için pek çok ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Ek olarak vebalı hastalar için St. Rock hastane ve manastırı olarak Fransızlar tarafından inşa edilen yapının asıl mimarının kim olduğu ise tam olarak bilinmiyor. İzmir’de gezilecek müzeler listesinde yer alan İzmir Etnografya Müzesi; 14 TL giriş ücreti ile birlikte haftanın her günü hizmet veriyor. Bunun yanında 18 yaşından küçük olan kişilere de ücretsiz şekilde giriş hakkı tanınıyr.

Efes Müzesi – İzmir’de Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler

izmirde-ziyaret-etmeniz-gereken-muzeler
@yolcu360

Türkiye’nin en önemli müzelerinden biri olan Efes Müzesi; antik kent havası ile birlikte ziyaretçilerine farklı bir hissiyat veriyor. Efes ve civarında bulunan; Hellen, Roman, Miken, Bizans ve Osmanlı dönemine ait eserler ise bu müzede bulunuyr. Ayrıca Efes müzesi 8 bölümden oluşuyor. Bu bölümler sırası ile Yamaç evler ve çeşme buluntular, Yeni buluntular ve küçük buluntular; Büyük avlu, Mezar buluntuları, Artemis Ephesia, İmparatör kültü salonu ve küçük avlu oluyor. Son olarak en çok merak uyandıran eserler; Efes Artemis heykeli, Tavşanlı eros, Eros başı, mermer Artemis heykel, İsis heykeli… Hatta ek olarak mitolojik tanrı heykelleri ve Soktaresbaşı olarak belirtiliyor. Diğer yandan giriş ücreti 30 TL olan müze ise her gün açık oluyor. İzmir müzeleri arasında yer alan müze özellikle yurt dışından pek çok turisti kendine çekiyr.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar