İşiniz İçin İlham Dolu Pazarlama Fikirleri – 2

pazarlama fikirleri

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni bir iş kurdunuz ya da hali hazırda bir işiniz var ve pazarlama kampanyaları oluşturmak istiyorsunuz. Günümüz dijital dünyasına ayak uydurmak da durumundasınız. Peki, ne yapmak gerekir? İşte, bu sorunun cevabını bazı başlıklar altında topladık. Buyurunuz, işiniz için ilham dolu pazarlama fikirleri!

1- Etkili bloggerlar ile arkadaş olun

blog pazarlaması
@rawpixel

Günümüzde çok sayıda blog var. Bu yüzden araştırma yapın ve arkadaş olmak için etkili bloggerlar bulun. Yapabiliyorsanız da işletmeniz, markanız, ürününüz veya hizmetiniz hakkında inceleme yazmalarını sağlayın.

2- Bloglara reklam verin

@chasechenevert

Hedef kitlenizin ne olduğunu bulmak için çevrimiçi reklam fırsatlarını araştırın. “Müşterilerinize hitap eden bloglar var mı? Bu bloglar reklam kabul ediyor mu?” gibi sorularınıza yanıt bulun. Eğer bu tür bloglara erişirseniz, blog sahiplerine ulaşın ve reklam karşılığı onlara sponsor olun.

3- Yemleme blogları yazın

@nickmorrison

İnsanları kendileriyle bağlantı kurmaya teşvik eden yazılar yazdığınız, kendi blogunuzu oluşturun. Makalelerinizi ne kadar çok kişi tavsiye ederse web sitenize o kadar fazla trafik gözlemlersiniz.

4- E-posta imzanızı en etkileyici şekilde kullanın

etkili e posta imza oluşturma

@campaign_creators

Kendi e-posta imzanızdan web sitenize ve sosyal medya hesaplarınıza bağlantılar ekleyerek her şeyi birbirine bağlayın. Ana pazarlama mesajınızı veya şirket sloganınızı eklemeyi unutmayın.

5- Bir ödül törenine sponsor olun

sponsorluk
@rawpixel

Her ne kadar pahalı bir seçenek olsa da sponsorluk ödülleri, işinizi gerçekten istediğiniz noktaya götürebilir. Unutmayın, tüm ödüller pahalı değildir. Her zaman işinize ve bütçenize uygun ödül törenleri vardır.

6- Bir yarışmaya sponsor olun

@noiresur

Genellikle medya yarışmalarına sık sık rastlarız. Profilinizi yükseltmek için bunlardan birine sponsorluk yapmayı düşünün. Sadece markanızın ve şirket adınızın reklamını vermekle kalmayacak, kendinizi daha geniş bir pazarın önüne koyacaksınız.

7- Bir şeyler dağıtın

@kadh

Bir yarışmada sunabileceğiniz bir şey mi var? Gazete ve dergiler, ödül karşılığında size ücretsiz editoryal alan sağlayacaktır. Sadece her zaman minimum ödül değerleri isteyeceklerini unutmayın.

8- Sınırlı süreler için indirimler sunun

@purzlbaum

Yılın belirli zamanlarında indirimler popülerdir. Kendi ürün ve hizmetlerinizi indirimli bir fiyatla sunun. Örneğin – ‘Yaz Tasarrufu’ veya ‘Kış Fırsatı’. İnsanlar her zaman pazarlığı severler.

9- e-Broşür oluşturun

@rawpixel

Basılı broşürler tasarlamak ve yazdırmak genellikle pahalıya gelebilir. Paranızı saklayın ve basılı broşür yerine web siteniz üzerinden indirilebilecek bir PDF sürümü oluşturun. Kendinizi gerçekten satabilme ve potansiyel müşterilere neden sizi işe almaları gerektiğini açıklama fırsatınızı kullanın.

10- Geleneksel postalar

@mathyaskurmann

Postayla gönderim, kampanyalarınızı, pazarlama broşürlerinizi kapılara itiyor veya mevcut müşteri veritabanınıza kartpostallar gönderiyor. Eski moda olabilirler ama hafife alınmamalıdırlar. Bu tarz hala işe yarıyor.

İşiniz İçin İlham Dolu Pazarlama Fikirleri – 1 yazımızı okumadıysanız, incelemenizi öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar