İşiniz İçin İlham Dolu Pazarlama Fikirleri – 1

Paylaşmayı unutmayın.

Yaratıcı çalışma alanınız ne olursa olsun, işlerin durgun olduğu dönemler mutlaka olacaktır. Bu durgun dönemler yalnızca yöneticilerinizi kavramak için değil aynı zamanda işinizi pazarlamak için de mükemmel bir fırsattır.
İşinizde bağımsız ya da sabit olabilirsiniz, ancak bilmelisiniz ki pazarlama; yaptığınız iş için önemlidir. Bu durum, insanların sizi nasıl bulduğu ya da sizi nasıl işe aldıkları şeklinde görülebilir.

Peki, bu rekabet ortamında ve bu durgunlukta nasıl hızla ilerleyebilirsiniz ve yeni müşteriler çekebilirsiniz ki? Aşağıda hazırlanan liste tam da bunun için var! Bu liste işinizi pazarlamanız için 100 ilham verici fikir içeriyor. Bu yüzden artık mazeretiniz olmayacak, pazarlamayı işinizin en önemli parçası haline getireceksiniz.

1- Yerel gazetenize katılın

İşiniz hakkında bir basın açıklaması yazın. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, bir gazeteciyle görüşüp bu konuyla ilgilenip ilgilenmediklerini sorabilirsiniz. İlgileniyorlarsa muhtemelen onlar bunu sizin yerinize yapacaktır.

bülten hazırlamak

@MichaelGaida

2- Bir bülten oluşturun

Eğer müşterilerinizle iletişim kurma iznine sahipseniz, müşteri tabanınıza düzenli olarak e-bülten yükleyin. Müşterilerinize ürünleriniz, kampanyalarınız ya da işinizde yaptığınız şeyler hakkında bilgi verin. Bu durum sizi göz önünde tutacak ve unutulmamanıza yardımcı olacaktır.

e bülten oluşturmak

@kallhh

3- Bir blog yazın

Bloglar pazarlama stratejilerinizi geliştirmek ve kendinizi ifade edebilmek adına mükemmel araçlardır. Ayrıca müşterilerinizin güvenini kazanabileceğiniz ve uzmanlığınızı gösterebileceğiniz bir alanınız olur. Blogunuzu kaliteli içeriklerle güncel tutarsanız hem Google hem de ziyaretçileriniz blogunuza bayılacaklardır.

blog yazmak

@blog

4- Soğukkanlı Aramalar

Potansiyel müşterilerinizi takip ederek güne soğukkanlı aramalarla başlayın. Bu, hem müşterilerinizin nabzını tutmanızı hem de kendinizi güncel tutmanızı sağlar. Yeni fırsatları kaçırmamış olursunuz, bu da işiniz için daima iyidir.

@Tama66

5- Kartvizit taşıyın

Kartvizitleriniz olmadan asla evden çıkmayın, kimlerle karşılaşabileceğinizden asla emin olamazsınız. Kartvizitlerinizin önemli bilgileri içerdiğinden daima emin olun; e-posta adresiniz, işletmenizin adresi, sosyal medya hesaplarınız, telefonlar ve akla gelebilecek diğer şeyler.

kartvizit

@Photonify

6- Mini Sürüm Teklifi

Ürününüzün küçültülmüş bir versiyonunu indirimli fiyata sunmayı deneyin. Bu yeni ya da mevcut müşterilerinizi para yatırma konusunda ikna etmeye ya da uzun iş ilişkilerine sebep olabilir.

eşantiyon

@Pexels

7- Uygun bir yer bulun

Pazarda ürününüze uygun bir yer bulmalı ve bunu hedefiniz haline getirmelisiniz. Neyin eksik olduğunu, insanların gerçekte ne istediğini öğrenin. Teklifleriniz insanların sorunlarına çözümler sunmalı.

@Free-Photos

8- Müşterilerinizle konuşun

Müşterilerinize neden sizi seçtiklerini sormaktan çekinmeyin. Onlara daha fazla hizmet sunabilmek için onlarla konuşma fırsatını kaçırmayın.

@jamesoladujoye

9- Twitter Kullanın

Twitter, genellikle iş dostu bir sosyal medya platformu olarak görülür, çünkü markanızın karakterini tanıtırken çevrimiçi ağ oluşturmaya başlamanız için harika bir yoldur. Ancak attığınız tweetlerde görgü kurallarını ihmal etmeyin.

twitter

@PhotoMIX-Company

10- Referans alın

Pazarlama için hiçbir şey mutlu bir müşteriden alınmış referans kadar değerli değildir. Henüz web sitenize veya pazarlama materyallerinize referans eklemediyseniz, şimdi yapmaya başlayın! Ancak unutmamanız gereken şey, aldığınız referansların sahiplerinden izin almış olmanızdır. Yani müşterilerinizden izin almadan referanslarını eklemeyin.

@pixelcreatures

İlham verici fikirlerin devamı için bizi takipte kalın!

Kaynak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar