İş Hayatınızda Başarı için İlham Verecek 5 Film

film-öneri

Paylaşmayı unutmayın.

İş Hayatınızda Başarı için İlham Verecek 5 Film – İş hayatında her şey her zaman planladığımız gibi gitmez. Bazen motivasyonumuzu kaybederiz, “neden buradayım?” diye sorgularız. Bazen hayal ettiğimiz yerde olmadığımız için kendimizi suçlarız. Bazen de elimizde var olan her şeyi birden kaybederiz. İzleyen herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bu filmler aynı zamanda çoğumuza birer ders niteliğinde. Umarız izlerken keyif alırsınız.

Steve Jobs (2015)

Walter Isaacson’ın kitabı olan “Steve Jobs”tan uyarlanan filmde teknoloji devi Apple’ın kurucusu geçtiğimiz yüzyılın dâhilerinden Steve Jobs’ın hayatı anlatılır.

Michael Fassbender filmde Steve Jobs’ı canlandırırken Macintosh’un eski pazarlama müdürü Hoffman’ı ise Kate Winslet oynuyor. Film Jobs’ın hayatını üç bölümde ele alıyor. İlk bölümde Jobs ve Joanna Hofmann’ın 1984’te yapılan Apple Macintosh’tan önceki ilişkilerini anlatıyor. Bilgisayarın demosunda çıkan hatalar ve Jobs’ın mühendis ile arasındaki tartışmaları anlatırken bir yandan da özel hayatında eski kız arkadaşı tarafından kızının babası olduğuna dair ithamları altında kalır.

İkinci bölümde ;

Macintosh’un başarısız olmasından sonra şirkette istenmeyen Jobs işten atılır ve yeni kurulan NeXT’in bilgisayarları için çalışır. Üçüncü bölümde ise Apple NeXT’i satın alır ve Jobs’ı CEO yapar. Artık şirket bilgisayarı geliştirmiştir ve Jobs iMac’in tanıtımını yapmaya hazırlanır.

Steve Jobs zekası ve azmiyle bugün kullanılan teknolojilerin gelişmesine katkı sağlayan sayılı insanlardan biri olmuştur. Onun çalışma hayatını ve yer yer özel hayatını anlatan bu film şüphesiz izleyen herkes için ilham verici olacaktır.

Para Avcısı / The Wolf of Wall Street (2013)

Amerikan borsasında komisyoncu olan Jordan Belfort’un gerçek yaşam hikayesinden esinlenen filmde Leonardo DiCaprio başrolü canlandırıyor. Jordan Belfort 22 yaşında genç ve para kazanma arzusuyla yanıp tutuşan bir adamdır. Önce Wall Street borsasında komisyoncu olarak işe başlar daha sonra Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında para için gözünü karartan bir CEO olur. Belfort kısa zamanda pek çok yatırımcıyı kandırarak çok fazla para kazanır. Kazandığı paraları da lüks hayat düşkünlüğü ile çok çabuk kaybeder ve hızlı bir düşüşe geçer. İstediklerinizi elde etmek için çok çalışmanız gerektiği doğru fakat bunu yaparken hırsınıza yenik düşmemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (2006

Yıllar önce yaşanmış gerçek bir öyküyü konu alan film Amerika’da yaşam savaşı veren bir aile babasının öyküsünü anlatıyor. Filmin ana karakteri olan Chris Gardner’ı Siyah Giyen Adamlar filmiyle tanıdığımız Will Smith oynuyor ve başrolü oğlu Jaden Smith ile paylaşıyor.

Herkesin bir şeyler için koşturup durduğu hayatın içinde ailesine bakmak için para kazanmaya çalışan ve kötü şeyler olsa da asla umudunu kaybetmeyen Gardner, iyi bir baba ve koca olmak için her zaman elinden geleni yapar. Ancak karısı zamanla bu hayattan mutlu olmaz, Chris ve küçük oğlunu terk eder. Oğluyla tek başına kalan baba ona iyi bir hayat sunabilmek için çok çabalar ve denemeyi asla bırakmaz. Bir hayaliniz varsa ona ulaşmak için elinizden ne geliyorsa fazlasını yapmanız gerektiğini anlatan bu film ihtiyacınız olan motivasyonu size kazandıracağına emin olabilirsiniz.

Sosyal Ağ / The Social Network (2010)

Başrollerini Jesse Eisenberg ve Andrew Garfield’in paylaştığı film David Fincher imzalı 3 Oscar ödüllü bir ABD filmidir. Film Harvard Üniversitesi’nde öğrenci ve bilgisayar programcısı olan Mark Zuckerberg’in global bir sosyal ağ olan Facebook’u yaratma sürecini anlatıyor. Bununla beraber filmde projenin asıl fikir sahibi olduklarını iddia eden kardeşlerden ve onların hukuk savaşından da bahsediliyor. Filmin tanıtımında geçenbirkaç düşman edinmeden, 500 milyon arkadaş kazanamazsın” sözünü doğrulayan Mark da bu projeye başlamasıyla beraber kendine pek çok düşman ediniyor.

Sosyal Ağ, tüm dünyada fenomen olan ve günümüz sosyal medya kültürünün oluşmasını sağlayan, iletişimin, reklam ve pazarlamanın, internetin doğasını değiştiren Facebook‘un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının öyküsünü anlatıyor.

Stajyer / The Intern (2015)

Başrollerinde Robert de Niro ve Anne Hattaway’in rol aldığı stajyer filmi Nancy Meyers’in senaristliğini yaptığı Warner Bros. yapımı bir komedi filmi. 70 yaşında ve karısını kaybetmiş emekli bir adam olan Ben Whittaker bir gün marketten çıkarken yaşlı insanlara stajyerlik teklifi verileceğini duyuran bir ilan görür. Başvurusunu yapan Ben, Jules Ostin (Anne Hattaway) tarafından kurulan moda içerikli bir internet sitesinde stajyer olarak çalışmaya başlar. Ofisteki genç insanlar tarafından garipsenen bu adam zamanla onlara ayak uydurmayı başarır ve cana yakınlığı ile herkesi etkiler. Stajyer, tecrübelerin insanların hem iş hem de özel hayatlarını nasıl kolaylaştırdığını ve yeni nesillere her zaman bir şeyler katabileceğini anlatan çok güzel bir film.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar