İnternet Nereye Gidiyor? Gelişimi ve Tarihi

internetin-geleceği

Paylaşmayı unutmayın.

İnternet Nereye Gidiyor? Gelişimi ve Tarihi – İnternet, halihazırda bütün insanlar tarafından yaygın şekilde hayatın her alanında kullanılan bir araçtır. Geçmişte on metre ötemizdeki kişilerin ne yaptığı hakkında en ufak bir fikrimiz dahi yokken, şimdi binlerce kilometre uzaklıktaki insanların varlığından haberdar olup canlı canlı izleyebiliyor ve konuşabiliyoruz internet sayesinde.

İnternet Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

1900’lü yılların başlarına doğru, bilgisayar kavramının ortaya çıkması ve üretilmesi sonucu, kullanıcıların bilgi birikimlerini paylaşmaları ve göndermeleri için bir eksiklik ortaya çıkmıştır. Amerikan Fedaral Hükümeti Savunma Bakanlığının, askeri alanda kullanılmak üzere yapılan çalışmalar sonucu, çeşitli bilgisayarlarda kullanmak üzere ARPANET ağını geliştirerek internetin ilk basamağını gerçekleştirmişlerdir.

@tiempo.com

İnternen Gelişim Serüveni

1964 Dönemi : Bir oda duvarı büyüklüğünde bilgisayarlar, kapı büyüklüğünde kasalar ve masa ölçüsünde klavyelerden oluşan bir internet aracı. Klavyeye dokundukça ortaya çıkan aşırı gürültü ve büyük yazıcıların yarım saatte ancak bir sayfa çıktı vermesi zaman açısından çok slow bir durumdur.

@scoopnest.com

1984 Steve Jobs Dönemi : Bu dönemde büyük bilgisayarlar ve karmaşık işlem dillerinden kurtuluş dönemidir. Apple ilk ürünlerini piyasaya sürerek insanların daha kolay kullanabileceği ürünü piyasaya sürmüştür. Macintosh, Steve Jobs tarafından her hangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duyulmadan masaüstü özellikleri olan basit işleyişe sahip bir internet aracı sunmuştur insanlara.

1996 Özelleşme Dönemi : Teknolojinin her geçen gün ilerleyerek gelişmesi sonucu arama motorlarının ortaya çıkması ve dünyaca ünlü büyük firmaların kendi sayfalarını oluşturdukları dönemdir.

2015 Dönemi : Hayal edilmeyen şeylerin olmadığı, küçük cihazlarla sadece tek dokunuşla kocaman bir dünyanın içine girildiği dönem. Küçük bir cihazla her hangi bir noktada kamera ve internet birleşimiyle orada olmayan şeylere erişilen dönem.

2025 Dönemi (Planlanan Teknoloji Çalışmaları)

@bgr.com

Bilgisayar, telefon ya da küçük bir robot, siz ağzınızı açmadan ilgi alanlarınıza göre haberler açacak, tarzınıza göre moda sitelerinden alışveriş yapacak ve her şeyi siz uğraşmadan ayağınıza getirecek.

2035 Durdurulamayan İnternet : Bu dönemde herkes olacaklara şaşırıyor. Kıyafet giymiş robot çalışanlar, tek dokunuşa bile ihtiyaç duymadan uzaktan vücut ısısı ve göz temasına dayalı güvenlik aşamaları hakim. Somut kullanılan ürünler artık yok. Cüzdan gibi, kimlik kartı, kredi kartı gibi araçlar yerini küçük çiplere bırakmış durumda.

@fool.com

2050 Soyut Dönem : Günümüzde kullanılan ve ihtiyaç duyulan borsalar, brokerlar, bankalar ve oyun noktaları hiç biri yok artık. Ekonomik işlevler tamamen internet ortamına taşınmış durumda ve sokaklar bomboş.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar