Instagram’dan TikTok’a Rakip – Reels Nasıl Oluşturulur

7-agustos-teknoloji-gundemi-(reels,-rollic,-zynga,-trump,-facebook,-microsoft)

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram’dan TikTok’a Rakip – Reels Nasıl Oluşturulur – Herkesin bildiği üzere Instagram, geçtiğimiz günlerde Reels özelliğini hayata geçirdi. Bu özellikle kullanıcılar, çeşitli araçlar yardımıyla 15 saniyelik videolar halinde insanlara gösterebilecek. Bu özellik, özellikle teknoloji sayfalarında TikTok’a rekabet etmek amacını gösterdiği söylenmekte.

Instagram’dan TikTok’a Rakip – Reels Nasıl Oluşturulur

Diğer yandan bu özelliği ilk defa kullanacak olan kullanıcılar bunu nasıl kullanacaklarını merak ediyor. Kullanımı oldukça basit olan Reels, diğer post türleri gibi kolayca çekilip paylaşılabiliyor. Ayrıca altta tüm adımları ile Instagram Reels nasıl oluşturulur sorunuz yanıt buluyor.

Reels Nasıl Oluşturulur?

  • İlk önce son sürümü kullanılan Instagram uygulamasının ana sayfasında, tıpkı Instagram Hikayeleri ve Instagram Canlı yayınında da olduğu gibi sol üstteki kamera butonuna tıklanır veya sola kaydırılır. Ayrıca aktif bir hikaye bulunmadığı takdirde Instagram sayfasının hikaye akışında bulunan profilinize tıklayarak hikaye seçeneğine ulaşılabilir.
  • Ardından başlama butonunun altında bulunan seçeneklerde “Reel” bölümüne getirilir. (Hikaye için yapılan özelleştirmeler butonun altındaki seçeneklerden taşındı ve hikaye bölümünde ekranın soluna getirildi. Bu tarz özelleştirmelerini bulmak isteyenler oraya bakabilirler.)
  • Reels bölümüne geldiğinde solda dört seçenek bulunuyor. Ses bölümünde (nota işaretiyle gösterilmekte) Instagram Müzik’te yer alan şarkılar arasında uygun bulunan müzik seçilebilir. Ses bölümünün aşağısında bulunan hız bölümünde (play tuşuyla gösterilmekte) videonun nasıl bir hızla gidileceği ayarlanabilir.
  • Hız bölümünün aşağısında efekt bölümü bulunmakta. Bu bölümde Instagram’da kullanılan efektleri videonuza ekleyebilirsiniz. En altta bulunan hız bölümünde ise (kronometre işaretiyle gösterilmekte) videonun süresi ayarlanabilir. Daha önceden de belirttiğimiz gibi azami video süresi 15 saniyedir. Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra videoyu kayda alabilirsiniz.
@later.com
  • Videonun 15 saniyeden kısa tutarsanız süreyi 15 saniyeye tamamlama olanağınız da var. Sürenin altında bulunan “Hizala” seçeneğine basarak farklı anlarda yeniden videoyu devam ettirebilirsiniz. Bu tarzı oluşturduğunuz takdirde her video için ayrıca düzenleyebilme şansınız da bulunuyor. Hizala seçeneğinde eğer videonun bir bölümünde memnun kalmazsanız videonun o bölümünü silme veya kırpma seçeneği de bulunmakta. İşlerinizi bitirdikten sonra belirlediğiniz süreden daha az sürede tamamlayacaksınız devam tuşunun yanında bulunan ok tuşuna basarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
@later.com
  • Video kayda alındıktan sonra eğer fikrinizi değiştirir veya videodan memnun kalmazsanız geriye dönebilir, veya Reels’in yanında bulunan “Hikayeler” bölümünde de yayınlatabilirsiniz. Hikayeler’i seçmeniz durumda videonuz, her zamanki gibi ikayeler bölümünde bir gün boyunca yayında kalacaktır. Ancak Reels kararını değiştirmediyseniz Paylaş butonuna basarak videoyu paylaşabilirsiniz. Dilerseniz paylaşmadan önce videonun açıklama kısmında da videonun tanımını yapabilirsiniz.
@later.com

Instagram’ın Reels özelliği şu anda mobil tarayıcılarda mevcut değildir. Kısa sürede oraya da eklenmesi beklenmektedir.

@youtube

Bir rehber niteliği sunan bu videoyu da izleyebilirsiniz

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar