Instagram ve Whatsapp’a Yeni Özellikler Geliyor

instagram-ve-whatsappa-yeni-ozellikler-geliyor

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram ve Whatsapp’a Yeni Özellikler Geliyor. Facebook, yeni yapılacak olan güncellemeler ile birlikte Instagram ve Whatsapp’a gelecek özelliklerin duyurusunu yaptı. Yapılan açıklamaya göre Whatsapp alışveriş özelliği, Instagram ise görsel arama özelliği kazanacak.

Facebook’un CEO’su olarak tanıdığımız Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla uygulama ailesinin yeni özellikler kazanacağı 3 yeni güncellemeyi duyurdu. Güncelleme ve yeni özelliklerin tamamı, platformların alışveriş odaklı yönünü geliştirmek amacı taşıyor.

Güncellemeler kapsamında yer alan alışveriş özelliği hem Whatsapp’a hem de Facebook Marketplace’e ekleniyor. Diğer yandan Instagram görsel arama özelliği kazanack. Yeniliklerle birlikte tüm uygulamalarda alışveriş yönünün daha etkin kullanılması hedeflenyor.

instagram-ve-whatsappa-yeni-ozellikler-geliyor

Instagram ve Whatsapp’a Yeni Özellikler Geliyor

Whatsapp Üzerinden Anında Alışveriş

Whatsapp’tan alışveriş yapmak ne kadar güzel olurdu değil mi? Facebook’un Clubhouse rakibi olarak sunduğu sesli odalara katılan Mark Zuckerberg bazı açıklamalarda bulund. Açıklamalara göre hem Whatsapp, hem de Facebook Marketplace’ alışveriş kısmı eklenecek. Kısacası, Instagram üzerinden satış yapan işletmeler artık Facebook ve Whatsapp’ta da dükkan açabilme şansına sahip olacak.

Aslına baktığımız zaman Facebook Marketplace, kullanıcıların ikinci el eşya alım – satımı yapabileceği türden bir platform. Buna ek olarak, aylık neredeyse 1 milyardan daha fazla kişi tarafından ziyaret edilen Marketplace, büyük bir potansiyel taşıması ile karşımıza çıkıyor. Bu açıdan değerlendirme yaptığımızda alışveriş sekmesine hem Marketplace hem de Whatsapp’ta yer veriliyor olması, son derece önemli bir hamle olarak karşımıza çıkmakta.

Yapılan açıklamaya göre işletmeler, Instagram dükkanlarını an itibariyle Facebook Marketplace’e taşıyabileck. Whatsapp alışveriş özelliğinin ise önümüzdeki günler içerisinde duyurulacağı tahmin ediliyor.

instagram-ve-whatsappa-yeni-ozellikler-geliyor
@blog.whatsapp

Facebook söz konusu yeni güncellemeleri kullanıcılarına sunma için çaba harcarkn aynı anda reklam algoritmaları üzerinde de çeşitli çalışmalar yapıyr. Yapılması hedeflenen düzenlemeyle birlikte kullanıcıların karşısına alışveriş alışkanlıklarına daha uygun reklamların çıkması sağlanack. Bu sayede mağazaların reklam çözümlerinden daha fazla fayda elde etmesi sağlanack.

Ayrıca kullanıcıların ürünü daha yakından tanımaları da sağlanack. ABD’de yayınlanacak olan AR filtreler sayesinde kullanıcılar, ürünleri deneme şansını elde edecek.

Instagram’a Görsel Arama Özelliği Geliyor

Instagram güncellemesi ile birlikte uygulamaya görsel arama özelliği ekleneck. Eklenmeyi bekleyen özellik, tıpkı Pinterest ve Google Lens’in sahip olduğu sistem gibi çalışack. Instagram görsel arama sayesinde beğeniln ürünler, görseller ile birlikte aratılabileck. Online alışveriş bazında gelecek olan özellik sayesinde kullanıcılar Instagram’da gezinirken gördüklerini de aratabileck.

instagram-ve-whatsappa-yeni-ozellikler-geliyor
Photo by Eaters Collective on Unsplash

Kullanıcılar bu sayede herhangi bir içerikte gördükleri bir ürünün benzerlerini bulabilecekler. Zuckerberg’in açıklamalarına göre kullanıcılar, hoşuna giden bir şey gördüklerinde görsele tıklayarak ürünü Instagram’daki mağazalar üzerinde aratabilecekler. Bu sayede Instagram’daki mağazaların daha canlı hale getirilmesi hedefleniyr. Bu güncelleme özellikle de influencerları çok daha güçlü bir reklamcı haline getirecek gibi görünüyr. Eğer hedeflenen başarı yakalanırsa sosyal medya uygulamalarının e – ticaret boyutu iyice güçleneck.

Ayrıca görsel arama özelliğinin ilerleyen günlerde Whatsapp ve Facebook Marketplace’e de geleceği tahmin ediliyor.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar