Instagram Pazarlaması – Kullanabileceğiniz 5 İpucu

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram Pazarlaması – Kullanabileceğiniz 5 İpucu – Bu hızlı tüketim dünyasında süreklilik sağlamak ve markasını en fazla kişiye en kısa sürede ulaştırmak isteyenler için Instagram artık bir tercihten çok bir zorunluluk. İlk çıktığında Facebook’un (facebook tarama verilerin silmek mümkün mü?) bir yan ürünüymüş gibi gözüken fakat işletmelerin yavaş yavaş adapte olmasıyla 1 milyar kullanıcıya sahip bir deve dönüşen Instagram pazarlama dünyasında da oldukça önemli bir konumda. 

Binlerce marka Instagram’ı pazarlama aracı olarak kullanarak oldukça başarılı bir konumda bulunuyor. Kimisi Influencer’ları kullanarak istedikleri noktaya geliyor kimisi ise kendi markalarıyla bir yerlere gelmeye çalışıyor. Instagram kullanılması kolay bir araç olabilir fakat bir marka olarak başarılı olmak o kadar da kolay bir iş değil. 

Peki o zaman bir marka olarak neler yapılmalı? Nerelere dikkat edilmeli hangi konulardan uzak durulmalı? Instagram gönderileri ne sıklıkta ve nasıl içeriklerde olmalı? Tüm bu soruların cevapları ve Instagram Pazarlaması ipuçları için sizi aşağıya bekliyoruz. 

Instagram Pazarlaması İpuçları

1. Doğru zamanda paylaşım yapın.

Instagram’da fazla gönderi paylaşmanın iyi bir şey olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kullanıcılar akışlarında sadece markanızı görmeye başlarlarsa hemen takipten çıkacaklardır. Bunu engellemenin en iyi yoluda doğru zamanlarda paylaşım yapmaktır. 

Peki paylaşım için en doğru zaman nedir? SimplyMeasure’ın yaptığı araştırmaya göre paylaşım yapmak için en ideal günler Pazartesi ve Perşembe olarak görülüyor. Sabahları saat 08.00 ve 09.00 ile öğleden sonra 02.00’da yapılan paylaşımlar en çok etkileşimde bulunanlarken paylaşım için en kötü günler ise kötü günler ise Pazar ve Çarşamba. Bu çizelgeye uyarak paylaşım yaparak siz de hızlı bir şekilde en fazla kişiye ulaşabilirsiniz. 

2. Influencer’larla çalışın. 

Eğer kısa sürede potansiyel müşterilerinize ulaşmak istiyorsanız influencerlardan yardım alabilirsiniz. Geniş bir kitleye sahip olan influencerlar size bu konuda oldukça yardımcı olacaklardır. 

Giderek daha fazla insan takip ettikleri insanlardan gördükleri ürünleri ve hizmetleri kullanıyorlar. Bu da şu anlama geliyor: Doğru insanlarla iş birliği yaparsanız bu kullanıcıları kazanabilirsiniz. Kısacası ürünlerinizle ilgilenebilecek popüler influencerlar bulun ve onlarla çalışmaya özen gösterin.

3. Instagram hikayelerini kullanın. 

Instagram hikayeleri potansiyel müşterilerinize ulaşmak için harika bir yoldur. Gönderilerden farklı olarak hikayeler 24 saatlik slayt gösterileri halinde akışın en üstünde yer alırlar. Bu sayede kullanıcılar hikayeleri günlük olarak takip ettikleri için hikayenize attığınız bir reklamı görme olasılıkları çok daha yüksektir. 

Buna ek olarak hikayelere efektler ekleyebilir, geri sarma ve yavaşlatma gibi özelliklerle çok özgün hikayeler yaratabilirsiniz. Ayrıca influencerlarla çalışıyorsanız onların kendi hikayelerine koydukları paylaşımları yine kendi hikayenizde paylaşabilir, etiketleri kullanarak etki alanınızı arttırabilirsiniz. 

4. Satın almaya teşvik edecek paylaşımlar yapın. 

Instagram ürünlerinizi tanıtmak için harika bir yerdir ve kartlarınızı düzgün oynarsanız kullanıcılarınızı rahatsız etmeden ürünlerinizi satabilirsiniz.  Bunu yapmanın en güzel yolu da paylaşım olarak ürün tanıtımları koymaktır. 

Ürünlerinizi tanıtırken çok saldırgan olmamanız gerekir. Burada önemli olan nokta kullanıcıları ürünlerinizi almaya zorlamamanızdır. Örneğin markanızın bir uygulamasını oluşturup bunu indiren kullanıcılara indirim sağlayabilirsiniz ya da Starbucks gibi mevsimler içecekleri keskin arka planlarla paylaşarak kullanıcıları ürünlerinizi almanıza teşvik edebilirsiniz. 

Bu sebeple ürünlerinizi sergilemekten korkmayın. Sadece bunu yaparken çok zorlayıcı olmamaya özen gösterin. 

5. Etiketleri etkili kullanın. 

Etiketleri doğru kullanmak anında etkileşim oluşturmanın harika bir yoludur. Bu sebeple paylaşımlarınıza etiket koyarken ekstra özen göstermenizde fayda var.

Örneğin müşterilerinizin ürünü satın aldıktan sonra kullanabileceği bir etiket tasarlayabilirsiniz. Böylece kullanıcılar hikayenizde önde gözükmek için çabalarken siz de her etiketlemede ürününüzün ücretsiz reklamını yapmış olursunuz. 

Instagram pazarlama ve reklam dünyasını domine etmiş harika bir platform. Bu platformdan olabildiğince yararlanmak ve etkili kullanmak ise aslında oldukça kolay bir iş. Bunun için yukarıda bahsettiğimiz ufak ipuçlarıyla başlayarak sizde Instagram pazarlamasını markanız için güçlü bir silaha dönüştürebilirsiniz. O zaman zaman kaybetmeden işe başlayın ve rakiplerinizin bir adım önüne geçin! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar