Instagram Lite Geliyor – Facebook Yakında Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

instagram-lite-geliyor-facebook-yakinda-piyasaya-surmeye-hazirlaniyor

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram Lite Geliyor – Facebook Yakında Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor – Facebook, 30MB yerine 2MB gerektiren bir uygulama olan Instagram Lite’ı resmen başlattığını duyurdu. Bu uygulama, yeterli kaynağı olmayan cihazlar için çok avantıjlı. O nedenle rağbet görmesi öngörülen bir sonuç .

İnstagram lite, donanımı düşük telefonlar ve internet bağlantısı kötü bölgeler için önemliydi. Bu nedenle gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere bu uygulama, 170 ülkede hizmet vermesi amaçlananlanan bir app ve store uygulaması.  Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde de uygulamanın piyasaya sürüleceği bilinenler arasında.

Instagram Lıte’ı duyanınız olmuştur. Lite , 2018 yılında Facebook piyasa sürdü fakat yalnızca bir yıl kaldı. Ve 2019’da Play Store’dan kaldırdılar. Kaldırdıkları zaman yapılan açıklamada yakında yeni bir uygulamanın yapılacağını belirtmişlerdi. Şimdi ise, Önceki sürüme benzer şekilde, yeni Instagram indirme hızlarının yavaş olduğu alanlar için bir çözüm olarak hizmet vermeyi amaçlıyor.

instagram-lite-geliyor-facebook-yakinda-piyasaya-surmeye-hazirlaniyor
@zehraoney

Instagram Lite Geliyor – Facebook Yakında Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

2 MB Alan Kaplayan ancak Reels Olmayan Bir Instagram

İnstagram Lite uygulamasını duyanlar olmuştur fakat duymayanlar için de şu şekilde açıklamak mümkündür. Instagram Lite uygulaması, Instagram’ın yeni sürümü olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca uygulamamızın benzeri Lite uygulamalar , düşük donanımlı cihazlar tarafından kullanılıyor. Spotify, Twitter, Uber, Facebook gibi birçok firmanın da Lite uygulamasının bulunduğunu biliyoruz.

Bu uygulamada kullanıcılar yalnızca içerikler görebilecekler ama fotoğraf ve video gibi gönderiler yayınlanamayacak. Yalnızca 2 MB kaplayan ancak içerik yükleme ve takip edilen hesapların akışını görüntüleme dahil olmak üzere orijinal özelliklerin çoğunu sunabilen bir uygulama olduğu da görülebiliyor. Ayrıca önceden sürülen uygulamada bulunmayan bazı özellikler de bu defa sürülen uygulamada mevcut. Kullanıcılar hikayeleri görüntüleyip, hikaye oluşturup bunun dışında da Reels, IGTV, keşfet sekmesine de ulaşabilecekler.Eksik olan başka özelliklerden birisi de gece modu. Fakat Instagram bunu daha sonra Lite uygulamasına getirmeyi planlıyor.

Instagram’ın tekrar gündeme gelen uygulaması henüz kullanıma başlamadı. Başladığı zaman yoğun ilgiyle karşılaşılacağı su götürmez bir gerçek. Zaten yakın zamanda erişime açılacağı da belirtiliyor. Lite, diğer uygulamalar gibi Google Play Store, App Store ve Huawei App Gallery üzerinden erişime açık olacak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar