Instagram Hikayelere Link Eklemek Herkesin Kullanımına Açıyor

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram Hikâyelere Link Eklemek Herkesin Kullanımına Açıyor. Bilindiği üzere Instagram uzun bir süredir hikâyelere link ekleme özelliğini sadece 10 bin takipçi ve üzeri olan hesaplara açıyordu. Bu özelliği de genellikle influencer ya da tanınmı ünlü kişiler kullanıyord. Fakat Instagramtarafından gelen son açıklamalara göre artık hikayeye link ekleme özelliği herkesin kullanımına açılacaktır diyebiliriz. Kısa bir süre içerisinde de bu özelliğin bütün kullanıcılara açılacağı ve kullanılabileceği ifade ediliyor.

instagram-hikayelere-link-eklemek-herkesin-kullanimina-aciyor
 @Unsplash

Instagram Hikâyelere Link Eklemek Herkesin Kullanımına Açıyor

Instagram Kullanıcıları Hikâyelerine Link Ekleyebilecek!

Uzun zamandır hikayeye link ekleme özelliğini sadece belirli bir takipçi sayısına ulaşan hesaplar kullanabiliyord. Hal böyle olunca istenilen takipçi sayısına ulaşamayan hesaplar biyografi üzerine link eklemek durumunda kalıyordu. Fakat Instagram bu özelliği artık bütün kullanıcılarına açmaya karar verdi. Herhangi bir takipçi şartı ya da başka bir şart aranmadan bütün hesaplar; atacakları hikâyelerde link ekleme özelliğini rahatlıkla kullanabilece diyebilirz.

Instagram ürün yöneticisi Vishal Shah tarafından yapılan açıklamalara göre hikâyeye link ekleme özelliği çıkartma olarak kullanıcılara sunulacaktır. 10 bin takipçiyi aşan hesaplarda olduğu gibi yukarı kaydırma özelliği; haricinde gelen bu link çıkartmasını bütün hesaplar çıkartma sekmesinden erişerek kullanabilecektir. Fakat bu link çıkartmasının hikâye içerisinde tek sefer mi yoksa birden fazla mı; kullanılabileceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Instagram’ın bu konu üzerine detaylı bir açıklama yapacağı beklenmektedir. Henüz test aşamasında olan hikâyeye link ekleme özelliği hakkında pek fazla detay henüz verilmemiştir.

instagram-hikayelere-link-eklemek-herkesin-kullanimina-aciyor
Photo by Eaters Collective on Unsplash

Link Çıkartması Şu An Test Aşamasında!

Instagram’ın getireceği link çıkartması özelliği ile birlikte artık küçük çapta; olan içerik üreticileri ve influencerlar da takipçilerini İnternet sayfalarına yönlendirebilecektir. Özellikle son dönemlerde ticaret alanında önemli adımlar; atmaya başlayan Instagram, bu özellik ile birlikte kazançları da bir hayli arttıracaktır. Hikâyeye link ekleme özelliği öncelikle satış yapan sayfa ve içerik; üreticilerinin gelirlerini arttırarak Instagram’a daha fazla kullanıcı çekmeyi sağlayacaktır. Böylelikle de hem Instagram hem de hesap sahipleri bu durumdan kazançlı çıkacaktır.

Link çıkartması özelliğinin şu an sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabildiği ve yakın zamanda bütün kullanıcılara açılacağı biliniyr. Link paylaşımını kolaylaştıran bu özellik sayesinde takipçilerin istenilen linke gitmesi de daha rahat olacak gibi gözüküyor. 

Ayrıca inceleyebilirsiniz!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar