Instagram Görünürlüğü Arttırmak – 4 İpucu ile Instagram Hesabınızı Büyütün

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram Görünürlüğü Arttırmak – 4 İpucu ile Instagram Hesabınızı Büyütün – TikTok, son zamanlarda pastadan büyük pay almış gibi görünüyor. Bunun yanında Instagram hala pazarlamacılar için kilit bir odak noktası olmaya devam ediyor.

Platformun şu anda bir milyardan fazla aktif kullanıcısı var. Dahası Instagram Hikayeler’i tek başına her gün 500 milyondan fazla aktif kullanıcı izliyor. Genç nesiller görünüşte TikTok klipleriyle daha uyumlu hale gelmiş durumdalar. Ancak Instagram’daki erişim ve katılım hala inanılmaz derecede yüksek. Dijital varlığınızı ve erişiminizi en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, stratejik planınız içinde göz önünde bulundurmanız gereken bir platform olmaya devam ediyor.

Etkili bir Instagram görünürlüğünün temel odak alanlarını 4 ögeye ayırdık.

Instagram Görünürlüğü Arttırmak – 4 İpucu ile Instagram Hesabınızı Büyütün

1- Etkili Hastag Kullanımı

instagram-gorunurlugu-arttirmak-4-ipucu-ile-instagram-hesabinizi-buyutun
@unsplash by georgia de lotz

Birçok uzman, markalara  erişimi en üst düzeye çıkarmak için gönderi başına 30’a kadar hashtag kullanılmasını öneriyor. Ayrıca 30 hastag Instagram’ın belirlediği sınırdır. Ancak Instagram, markaların en iyi sonuçlar için üç ila beş etiket eklemesini tavsiye ediyor. Hangi stratejiyi izleyeceğiniz, kendi yaklaşımınıza ve kitlenize bağlı olacak olacaktır. Bununla birlikte her iki durumda da, hashtag’lerin platformda önemli bir keşif aracı olduğu unutulmamalıdır.

2- Stories/Hikayeler

person holding black android smartphone
@unsplash by georgia de lotz

Belirtildiği gibi, Instagram Hikayeler’ini günde 500 milyon kullanıcı izliyor. Uygulama içindeki konumu, marka bilinirliğini ve etkileşimini artırmak için Hikayeler’i önemli hale getiriyor. Etkili Hikayeler oluşturmak kolay değildir. Ancak uygulama içi görünürlüğünüzün artırmanın harika bir yoludur.

3- Görsellerin Niteliği – Instagram Görünürlüğü Arttırmak

instagram-gorunurlugu-arttirmak-4-ipucu-ile-instagram-hesabinizi-buyutun
@unsplash by dominik dancs

Muhtemelen söylemeye gerek yok, ancak ana Instagram akışı hala göze çarpan görsellere odaklanıyor. Kısacası insanları kaydırmanın ortasında durduracak ve gönderilerinizi kontrol edecek türden görüntüler kullanmalısınız. Bunun  nasıl yapılacağına birçok yöntem bulabilirsiniz. Bundan dolayı ana akışta, resimlerinizin kalitesi önemli bir husus olmaya devam ediyor.

4- Reels Kullanımı

instagram-gorunurlugu-arttirmak-4-ipucu-ile-instagram-hesabinizi-buyutun
@unsplash by lera nakrashevich

Instagram’ın TikTok’u henüz klonlamış değil. Fakat ivmesini yavaşlatmanın yollarını aramaya devam ediyor. Reels’in doğuşu da bu sebeple gerçekleşmiştir. Bununla birlikte, Reels kullanımını markalar özelinde geliştirmeye odaklandılar. Dahası, Instagram’ın Reels’e verdiği önem görünürlüğü artırmada markaları bir basamak yukarıya taşımaktadır.

Bu temel öğelere odaklanmak, daha etkili ve ilgi çekici bir Instagram görünürlüğü oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kaynak: socialmediatodaygiraffesocialmedia

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar