Instagram Beğeni Sayısı Gizleme – Instagram Beğeni Sayısını Nasıl Gizlerim?

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme – Instagram Beğeni Sayısını Nasıl Gizlerim?– Tüm dünyada internet kullanımının fazlaca yaygınlaşmasıyla birlikte birçok uygulama çok fazla kullanılmaya ve popülaritesi artmaya başladı. Diğer yandan bunların başında fotoğraf paylaştığımız, hikâye paylaşabildiğimiz ve mesajlaşabildiğimiz instagram geliyor.  Bu uygulamada fenomenlerin ve birçok kişinin paylaştığı fotoğraflara beğeni sayılarının az gelmesi ya da ne kadar geldiği konusunda takıntıları olmaya başladı.  

İnstagram geliştiricileri ise bu soruna büyük bir güncelleme getirerek kullanıcıların kendi gönderilerindeki görüntülenme veya beğenme sayılarını gizleme imkânı sunarak instagramı daha kullanışlı hale getirmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Öncelikle İnstagram’da Beğeni demek ne demek? İnstagram Neden Beğeni Sayısını Gizlemeyi Amaçlıyor? Gibi benzer sorulara cevap verdikten sonra İnstagram beğeni sayısını gizlemeyi nasıl yaparım? Sorusunun cevabını verelim. Gelin hep birlikte yazımızı okuyalım. 

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme – Instagram Beğeni Sayısını Nasıl Gizlerim?

instagram-begeni-sayisi-gizleme-instagram-begeni-sayisini-nasil-gizlerim
Photo by Karsten Winegeart on Unsplash

Instagram’da Beğeni Ne Demektir?

İnstagram Tüm dünyada ve Türkiye’de oldukça fazla kullanılan bir uygulamadır. Uygulama fotoğraf veya video paylaşmak için en uygun uygulamalardan biridir. Son gelen güncellemelerden sonra daha farklı videolar paylaşabilme özelliği sunmuştur. 

Instagram’da bir gönderiyi beğenmek ise; takip ettiğiniz bir kullanıcının paylaştığı bir videoyu ya da fotoğrafı gördüğünüzde sol kenarda bulunan kalbe tıklamanız gerekir ve böylece o kalp kırmızı renge bürünür. Sizde o fotoğrafı beğenmiş olursunuz. Diğer yandan farklı bir yol olarak da instagram’da bir gönderiyi beğenmek istiyorsanız; gördüğünüz paylaşımın üstüne art arda çift tıklamanız yeterlidir. 

Instagram Neden Beğeni Sayısını Gizlemeyi Amaçlıyor?

Son olarak instagram uygulaması 7’den 70’e birçok kişi tarafından kullanılan ve günümüzün birçok saatini alan çok yaygın bir uygulamadır.  Ayrıca Instagram gönderi beğenilerini gizlemesinin amacı olarak da şunları söylebiliriz;

  • Küçükten büyüğe her insan kullandığı için gelen beğeni sayısı ruhen ve fiziksel olarak insanların sağlığına zarar verebilir. 
  •  Ek olarak instagram geliştiricileri toplum açısından gelen beğeni sayısının sadece kullanıcı tarafından görülmesini daha uygun buluyorlar. 
instagram-begeni-sayisi-gizleme-instagram-begeni-sayisini-nasil-gizlerim

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği Nasıl Yapılır? 

  • Kendi instagram profilinizi açın. 
  • Sağ üst köşedeki üç siyah çizgiyi seçin
  • ‘Ayarlar’ kısmına tıklayın. 
  • Gizlilik kısmından gönderileri kısmına tıklayın.
  • Daha sonra beğenme ve görüntülenme sayılarını gizle butonuna tıklayarak beğenilerinizi gizleyebilirsiniz.

Geriye Dönük Instagram Paylaşımlarında Beğeni Sayısını Nasıl Gizlerim? 

  • Beğenisi gizlemek istediğimiz gönderiye gidelim.
  • Gönderinin sağ üst köşesindeki üç gri noktaya tıklayalım. 
  • Beğenme sayısını gizle seçeneğini seçelim. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar