Instagram 2 Yeni Özellik ile Geliyor

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram 2 Yeni Özellik ile Geliyor – Gündemi takip ettiğimiz, alışveriş için kullandığımız ve biz daha çok şey ifade eden Instagram iki yeni özelliğini kullanıcı deneyimine sundu.

Bu yeniliklerle Instagram, kişinin DM’lerine gönderilen mesajları çevirme seçeneğini ekliyor. Ayrıca bağlantı etiketlerinde bulunan metni özelleştirme imkanı üzerinde çalışıyor.

Instagram 2 Yeni Özellik ile Geliyor

1. Direk Mesajlara Dil Desteği

İlk özellik, birçok kişinin göz ardı edildiğine veya en azından yeterince konuşulmadığına inandığı bir şeye dokunuyor. İnternetin getirdiği tüm potansiyel olumsuzlukları sürekli çevreleyen tartışmalar ve söylemler, internetin geçmişini unutturuyor. Ancak tüm bunların adım adım başladığı 90’larda interneti popüler kılan alan sohbet imkanlarıydı. En popüler platformlar MSN ve diğer sohbet odalarıydı. Her türlü fikir alışverişi için dünyaya açılmaktı. Açıkçası sosyal medyanın ve Reddit gibi forumların sürekli başarısıyla birlikte, sohbet destekli yenilikler beklenmekteydi.

instagram-2-yeni-ozellik-ile-geliyor
@digitalinformationworld

Sosyal medyaya Alessandro Paluzzi tarafından sağlanan ekran görüntüleri, Instagram’ın DM’leri doğrudan çevirme özelliğini eklediğini ortaya koyuyor. Bu özellik, kişinin tercihlerine göre sohbet ayarlarından açılıp kapanabiliyor. Her iki durumda da, arayüze çok ciddi bir katkı sağladığı ortada. Instagram, günümüzde çok popüler bir platform ve genç kitleler arasında Facebook’tan neredeyse daha başarılı. Bireyler arasında mektuplaşma tarzı sohbetlere izin vermek, en sevdikleri konuları tartışmak ve herkesin kafasına takılan dil engeli olmadan onlarla bağ kurmak ana fikir olmuş. Ancak önemli olan kullanıcılardan talep görmesidir. İletişim noktasındaki kısıtların kalkması olumlu bir gelişmedir. Özellikle Instagram üzerinden satış yapan kullanıcılar için çeviri desteği önemli bir gelişmedir.

2. Bağlantıları Özelleştirme – Instagram 2 Yeni Özellik ile Geliyor

instagram-2-yeni-ozellik-ile-geliyor

Testleri devam eden ikinci özellik, bağlantılara bazı eğlenceli işlevler getiren özelliktir. Daha önce bir paylaşıma bağlantılar eklendiğinde yalnızca URL’nin tamamı görünürdü. Ancak artık durum böyle değil. Bu yeni bağlantı etiketiyle eklenen linkler üzerinde görüntülenecek metin de değişebilecek. Bu nedenle, bir kişi en sevdiği fırının web sitesine bir bağlantı eklerken etikette URL’nin tamamı yerine adının görünmesini sağlayabilecek. Bağlantılara dayanan bir hikayenin görüntüsünün iyileşmesi için bire birdir. Ayrıca bir hikayeye daha fazla karakter kazandırmaya yardımcı olur.

Bahsettiğimiz özellikler henüz tam olarak kullanıma sunulmadı ancak belirli bölgelerde A/B beta testi devam ediyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar