Instagram 10. Yılı – Instagram Harita Özelliği Tekrar Kullanımda

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram 10. Yılı – Instagram Harita Özelliği Tekrar Kullanımda – Instagram onuncu yaş gününü kutluyor ve bu olayı kutlamak için, görsel eklemelerden e-ticaret araçlarının genişletilmesine kadar değişen birkaç yeni, kutlama özelliği ve güncelleme ekledi. Ana kutlama unsuru, son üç yıl içinde Instagram Hikayelerini nereden yayınladığınız (bir konum etiketi kullandığınızda) özel bir görünüm sağlayan hikayeler haritasıdır.

Instagram 10. Yılı – Instagram Harita Özelliği Tekrar Kullanımda

Instagram Hikayeleri haritası

Bu ilginç, ama aynı zamanda Instagram’ın sizi ve hareketlerinizi, görünüşte “geçmişte kalan” hikayelerinizde bile izlediğini hatırlatıyor. Elbette, bir konum çıkartması içeren herkese açık olarak yayınlanan hikayeler uygulama içinde zaten aranabilir ve bu konumdaki insanların başka neler hakkında yayınladıklarına dair ek bir bakış açısı sağlar, bu nedenle işlevsellik açısından çok büyük bir zorlama değildir. Bu özellik size belki izleniyor hissiyatı verebilir ancak Instagram’ın ilham vermeyi umduğu geçmişe dönük konuşmayı sağlamanın yanı sıra Facebook’un veri izleme kapasitesinin bir hatırlatıcısı olarak hizmet ettiğini görmek gerekir.

instagram-10-yili-instagram-harita-ozelligi-tekrar-kullanimda
@petapexel

Instagram ayrıca, birçok kullanıcının yeni iPhone düzenlerinin ekran görüntülerini çevrimiçi olarak yayınladığını gören iOS-14’ten ilham alan özelleştirilmiş ana ekran trendiyle uyumlu olarak uygulama için bir dizi değişken simge ekliyor.

Şu anda, özel temanıza daha iyi uyması için farklı uygulama simgeleri arasından seçim yapabilirsiniz.

instagram-10-yili-instagram-harita-ozelligi-tekrar-kullanimda
@petapexel

Instagram Uygulamanızı En Son Sürüme Güncelleyin

Profilinize gidin ve “Ayarlar” simgesine dokunun. Yeni eklenen uygulama simgesi listesini ortaya çıkarmak için ana menüde ekranı aşağı sürükleyin. Komik kişisel eklemelerin yanı sıra Instagram, bu hafta IGTV için yayın içi alışverişi ekledi. Bu, içerik oluşturucu alışveriş etiketlerini uyguladığında IGTV videolarına eklenen yeni bir alışveriş çantası simgesi gösterecektir.

IGTV’de Alışveriş

Bu, işletmelerin ve etkileyicilerin IGTV’yi kullanması için yeni bir motive edici olabilir. Ayrıca Instagram, IGTV’lere benzer yapılar için bir alışveriş sekmesinin de yakında geleceğini kaydetti.

E-Ticaret, Instagram’ın büyüme stratejisinin önemli bir unsurudur ve mağazalar eklemenin yanı sıra, Instagram’ın potansiyel gelirini artırmak için kritik öneme sahip ürünleri akış içi satın almak için kolaylaştırıcı yollar ekler. Instagram, 2018’de Hikayeler’e alışveriş etiketleri ekledi.

Alışveriş Alışkanlıkları

Şu ana kadar batı pazarlarında kısa videolardan verimli bir şekilde para kazanan bir platform yok. Ancak yayın içi alışveriş, potansiyeli açığa çıkarmanın ana yolu olabilir. İşte bu nedenle Instagram, sadece ana rakiplerini takip etmek için aynı seçeneği Mikrolara eklemeyi planlıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar