Influencer Popülerliğinin Kaynağı Nedir?

Paylaşmayı unutmayın.

Influencer Popülerliğinin Kaynağı Nedir?– Sosyal mecralarda önemli popülerliğe sahip olan ve içerik üreten kişilere Influencer denir.

Göz alıcı içerikler ile influencer’ ların potansiyel bir alıcının dikkatleri üzerine çektiği bir gerçek. Influencing, internet ünlülerinin onaylarını veya ürün yerleşimlerini içeren bir sosyal medya pazarlaması türüdür. Anlayacağınız, influencer ilişkileri, influencer pazarlama kampanyalarınızın başarısı için çok önemlidir. Peki, influencerlar, ne yaptılar da bu kadar ünlendiler, popülerleşmelerinin sebebi nedir? Bu popülerliği nasıl kullanıyorlar? Okuyup öğrenelim.

Influencer Popülerliğinin Kaynağı Nedir?

Influencer’lar Kimdir?

@eventige

Influencer kişiler, yetkisi, bilgisi, konumu veya hedef kitlesiyle ilişkisi nedeniyle başkalarının satın alma kararlarını etkileme gücüne sahip kişilerdir. Son on yılda, özellikle sosyal medyanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Ocak 2019’daki We Are Social raporuna göre, 3.484 milyar insan aktif olarak sosyal medya kullanıyor. Yani, dünya nüfusunun %45’i. Etkileyici pazarlamada, şirketler belirli bir hedef kitle arasında marka bilinirliğini artırmak için etkileyici kişiler ile ortaklık yapar. Sosyal mecralarda bu kişilere “influencer”lar denir. Pazarlamacılar bunu markalarını, ürünlerini veya hizmetlerini onaylamak ve bazı durumlarda satın almaları artırmak amacıyla bir etkileyicinin çevrimiçi içeriğine sponsorluk yaparak gerçekleştirir.

Asıl Nokta İlişki Pazarlaması – Influencer Popülerliğinin Kaynağı Nedir?

influencer-populerliginin-kaynagi-nedir
@techsling

İlişki pazarlaması, satış işlemlerinden ziyade kullanıcılar elde tutmayı ve kullanıcı memnuniyetini vurgular. Bu yüzden influencing için doğrudan pazarlama ve hizmet pazarlamasının harmanlanması diyebiliriz. Influencerlık diğer pazarlama biçimlerinden farklıdır. Çünkü kullanıcılarını tanır ve iletişimini reklam ve satış promosyon mesajlarının ötesine taşır. İnternet ve sosyal platformların büyümesiyle, müşteri hizmetleri veri toplamanın ötesine geçen müşterilerle ilişkileri yönetmeye yönelik araçlar gibi daha işbirlikçi. Sosyal iletişim kanalları açtıkça ilişki pazarlaması gelişmeye devam etti. Öyle ki, ilişki pazarlaması, gelen pazarlamayı, arama motoru optimizasyonu ve stratejik içeriği, halkla ilişkileri, sosyal medyayı ve uygulama geliştirmeyi içerir.

Müşteri İlişkileri Yönetiminin (CRM) Önemi

@kamilkeles

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), bir şirketin mevcut ve potansiyel müşterilerle etkileşimini yönetmek için bir yaklaşımdır. Müşterilerle olan iş ilişkilerini geliştirmek oldukça önemlidir. Özellikle markalar müşteriyi elde tutmaya ve satış büyümesini artırmaya odaklanırlar. Influencerlar ise kullanıcılarının ilgisini çekebilecek, onları memnun edecek içerikler üretmeye ve onlara uygun ürünleri tanıtmayı hedefler. CRM bir şirket ile müşterilerin geçmişi hakkındaki veri analizini kullanır. Bu veri analizi sayesinde hem müşterilerinize hem de kullanıcılarınıza uygun kanallar oluşturabilirsiniz.

CRM yaklaşımının önemli bir yönü, bir şirketin web sitesi, telefon, e-posta, canlı sohbet, pazarlama materyalleri ve son zamanların en önemli iletişim aracı olan sosyal medyada farklı iletişim kanalından veri derleyen sistemleridir. İşletmeler hedef kitleleri ve ihtiyaçlarına en iyi nasıl cevap verebilecekleri hakkında daha fazla bilgi edinirler. Nasıl mı? CRM yaklaşımı ve bunu kolaylaştırmak için kullanılan sistemler sayesinde

Yönetimi Olmayanın Kampanyası da Olmaz -Influencer Popülerliğinin Kaynağı Nedir?

influencer-populerliginin-kaynagi-nedir
@adcolony

Öncelikle, etkileyici pazarlama yöneticisi, bir kampanyayı baştan sona analiz eder. Çünkü benzersiz bir vizyon etrafında kampanyalar oluşturmaya çalışır. Sonra bu kampanya için teklifler hazırlar ve kampanyanın başarısını ölçebilmek için analizler yapar. Eğer bu influencer sizseniz, ilaveten size ulaşmak isteyen markalar ile tanışacaksınız. Markanın üzerine düşen ise kendi kampanyaları için kullanabileceği sosyal yardım e-posta şablonları hazırlaması gerekebilir.

Doğru Yönlendirme Doğru Hedef Kitlesi

Doğru yönde rehberliğe ihtiyacınız olabilir. Her durumda, kampanyanın ilerlemesini sağlamak için ortaklarınızla sürekli iletişim halinde olmanız gerekir. İçerik yayınlandıktan sonra, kampanyaların başarısını izleyecek ve ekibinizin geri kalanına rapor edeceksiniz. Markanızın genel büyüme hedeflerini gerçekleştireceğini  anlatabilmeniz gerekir.

influencer-populerliginin-kaynagi-nedir
@medium

Bunun için markanız ve influencerlar ortak bir alanda buluşmalı. Markalar tipik olarak mümkün olan en az maliyetle işi kapatmaya çalışıyor. Fakat influencer’ lar içerikleri üzerinde yaratıcı olmaya ve kitlelerine eğlenceli bir mesaj vermeye çalışıyor. Bazen bu hedeflere giden yollar zorlayıcı olabilir. Ancak iyi bir influencer pazarlama yöneticisi, her iki tarafın da hedeflerine ulaşmasına ve ortak bir zemin bulmasına yardımcı olacak yollar bulacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar