IMDb Kullanıcılarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi Belgeseller

Paylaşmayı unutmayın.

IMDb Kullanıcılarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi Belgeseller – Günümüzde yayınlanan hemen hemen bütün dizi ve filmlerin puanlamasını yapan IMDb, dünya genelinde popülerliğe ulaşan platformlardan birisi. Doğal olarak da IMDb kullanıcıları tarafından verilen puanlar sonucunda filmin gişe oranını büyük oranda etkilemektedir. Bu yüzden çoğu seyirci dizi/film izlemeden önce IMDb puanına bakmayı ihmal etmez ve aynı zamanda IMDb puanına göre izleyeceği içeriği seçen milyonlarca insan bulunmakta. Biz de size IMDb Kullanıcılarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi 5 Belgeseli derledik.   

IMDb Kullanıcılarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi Belgeseller

5) Our Planet (Gezegenimiz) | IMDb Puanı: 9,3

imdb-kullanicilarina-gore-gelmis-gecmis-en-iyi-belgeseller
@netflix

Our Planet, 2019 yılında Netflix’te 8 bölüm olarak yayınlandı. Netflix aboneleri tarafından beğeni yağmuruna tutulmasının ardından IMDb kullanıcılılarını da memnun etmeyi başarmıştır. Doğadaki eşsiz güzellikleri bizlerle buluşturmasının yanında mükemmel görüntü kalitesi izleyenleri hayran bırakıyor. Eğer gezegenimizdeki canlılar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız Our Planet, şiddetle tavsiye ettiğimiz doğa belgeselleri arasında.

4) Cosmos: A Spacetime Odyssey (Cosmos: Bir Uzay Serüveni) | IMDb Puanı: 9,3

imdb-kullanicilarina-gore-gelmis-gecmis-en-iyi-belgeseller
@giphy

Cosmos: Bir Uzay Serüveni, dünya genelinde en çok izlenen belgesellerden olmasının başlıca sebeplerinden birisi herkesin anlayabileceği bir dille fiziği aktarmasıdır. 2014 yılında yayınlanmaya başlamasının ardından fiziğe karşı ilgisi bulunmayan kişileri bile etkileyen muazzam belgesellerdendir. IMDb puanından da anlaşılacağı üzere mutlaka izlenilmesi gereken belgesellerden birisidir. Ayıca dilerseniz Türkçe olarak Haluk Bilginer tarafından seslendirilmiş halini de izleyebilirsiniz.

3) Seven Worlds One Planet (Yedi Dünya Bir Gezegen) | IMDb Puanı: 9,4

imdb-kullanicilarina-gore-gelmis-gecmis-en-iyi-belgeseller
@bbc

IMDb kullanıcıları tarafından en çok beğenilen 3.belgesel olan Seven Worlds One Planet, her bölümde farklı kıtaya odaklanıldığı ve toplamda 7 bölümlük bir belgeseldir. Her bölümde ayrı bir kıtayı konu almakla birlikte 41 farklı ülkede toplamda 1794 günde çekildi. 2019 yılında gösterime girmesi sonucunda milyonlar kişiyi ekranlara kilitlemesinin yanında doğa belgeseli izlemeyi sevenler için devrim niteliğinde bir belgesel olduğunu söyleyebiliriz.

2) Planet Earth (Yeryüzü)| IMDb Puanı: 9,4

@bbc

Planet Earth, ilk olarak 2006 yılında izleyiciler ile buluşması ile birlikte ilk gösterimi 8,7 milyon kişi tarafından izlendi. Çekimleri 5 yıl sürmesinden dolayı izleyicileri büyük bir beklenti içerisine soksa da bu beklentileri fazlasıyla karşıladığını söyleyebiliriz. Dünya genelinde popülaritesi her geçen bölüm artırmasıyla birlikte tekrarları bile milyonlarca kişi tarafından izlenmekte. Bu kadar çok beğeni yağmuruna tutulmasından dolayı da serinin devamı olarak 10 yıl sonra gelmiş geçmiş en yüksek IMDb puanına sahip Planet Earth 2 izleyicilerle buluştu.

1) Planet Earth 2 (Yeryüzü)| IMDb Puanı: 9,5

@bbc

IMDb kullanıcılarına göre gelmiş geçmiş en iyi belgesel olarak seçilen Planet Earth 2, sıra dışı grafikleri ile izleyenleri büyülemesiyle birlikte en yüksek IMDb puanına sahip belgeseldir. Planet Earth 2, serinin ilk belgeselinde izleyenlerinden tam not almasıyla birlikte çekimleri başlamıştır. Eğer doğa belgeseli izlemek istiyorsanız Planet Earth 2 sizin için çekilmiş mükemmel bir belgesel diyebiliriz. Ayrıca Planet Earth 3, 2022 yılında izleyicilerin karşısına çıkması beklenmekte.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar