IMDb Editörlerine Göre 2020’nin En İyi Mini Dizileri

Paylaşmayı unutmayın.

IMDb Editörlerine Göre 2020’nin En İyi Mini Dizileri – Yılın son günlerinde IMDb editörlerinin belirlediği en iyi dizi ve filmler arasında izlemesi keyifli ve kısa bölümleriyle mini diziler de yer almakta. IMDb editörlerinin favorilerinin yer aldığı bu listede bulunan 47 dizi ve film arasından 6 tanesi mini dizi. Mini dizilerin diğer dizilere kıyasla uzun sezonlar boyunca devam etmemekle birlikte kısa bir süre içerisinde bitirebileceğiniz bir dizi çeşididir. Biz de IMDb editörleri tarafından belirlenen 2020’nin en iyi mini dizilerini listeledik.

IMDb Editörlerine Göre 2020’nin En İyi Mini Dizileri

1) The Queen’s Gambit

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-mini-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 8,7

Türü: Dram

Yayın Tarihi: 23 Ekim 2020

“Mükemmel tempo ve hikâye anlatımı… Seri boyunca birçok satranç oyunu olmasına rağmen, her oyunu ilginç ve benzersiz kılmayı başardılar. Anya Taylor-Joy’ın performansı mükemmel. Benim için 10/10” yorumuyla birlikte IMDb editörlerine göre 2020’nin en iyi mini dizileri listesinde olduğu belirlendi. Netflix’te yayınlandığı ilk günden itibaren tüm dikkatleri üzerine çeken The Queen’s Gambit, sosyal medyada da popülerleşti. 1950’lerde geçen mini dizi, müthiş bir satranç yeteneği olan bir küçük kızın durdurulamaz başarısını bizlere sunuyor. Mini dizide, etkileyici satranç oyunlarının dışında bağımlılıkla mücadele de yer almakta. Dizinin tamamına Netflix üzerinden ulaşabilirsiniz.

2) The Last Dance

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-mini-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 9,2

Türü: Belgesel, Biyografi

Yayın Tarihi: 19 Nisan 2020

IMDb editörlerinin bir başka favori mini dizisiyse The Last Dance. Dizi, gelmiş geçmiş en iyi basketbol oyuncularından olan Michael Jordan’ın efsanevi 97-98 sezonundaki yükselişine odaklanıyor. Belgesel türünde bir yapım olduğu için de dizi içerisinde ilk defa yayınlanan görüntüler yer almakta. Basketbol tutkusu olmayan kişilerin de mutlaka izlemesi gereken bu mini diziyi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

3) Normal People

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-mini-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 8,5

Türü: Dram, Romantik

Yayın Tarihi: 26 Nisan 2020

Son zamanların çok konuşulan bir başka mini dizisiyse Sally Rooney’ın aynı adlı romanından uyarlanan Normal People. Türkiye’de de popüler olan bu dizi hikayesi sayesinde IMDb editörlerinin dışında birçok insanın favorisi olmayı başardı. IMDb editörlerinin övgüyle bahsettiği bu mini dizi, iki gencin aşk hikayesini konu alıyor.

4) 2020’nin En İyi Mini DizileriUnorthodox

@IMDb

IMDb Puanı: 8,0

Türü: Dram

Yayın Tarihi: 26 Mart 2020

Gerçek bir hikâyeden ilham alınarak yapılan Unorthodox, istemediği birisiyle zorla evlendirilmeye çalışılan bir kızın hayatını anlatıyor. Genç kız zoraki evlilikten kaçarak Berlin’e yerleşse de geçmişte yaşadığı olaylar onun peşini bırakmıyor. Dizinin başrolünü üstlenen Shira Haas, olağanüstü performansı sayesinde uluslararası övgü kazanmıştır. Ayrıca IMDb editörleri de dizinin 2020’nin enleri arasında girmesindeki nedenlerden birisinin başrol oyuncusunun başarılı performansından kaynaklandığı belirtiler.

5) 2020’nin En İyi Mini DizileriMrs. America

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-mini-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 7,9

Türü: Biyografi, Dram

Yayınlan Tarihi: 15 Nisan 2020

Mrs. America, kadın haklarının tarihini konu edinen etkileyici bir mini dizi. Dizi kadınların sahip olması gereken eşit hak yasasının nasıl hazırlandığını anlatmasının yanında önemli toplumsal mesajları içerisinde barındırmakta. Editörler, günümüzle alakalı bir konu olmasından ve bu konun etkileyici bir biçimde aktarılmasından dolayı listede yer aldığını belirttiler.

6) Devs

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-mini-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 7,7

Türü: Dram, Gizem, Bilim Kurgu

Yayın Tarihi: 5 Mart 2020

Devs, genç bir bilgisayar mühendisi olan Lily’nin erkek arkadaşının kaybolması sonucunda yaşadığı sıra dışı olayları konu edinmekte. 8 bölümlük bilim kurgu dizisi olan Devs, sürükleyici bir mini dizi olmasından dolayı IMDb editörlerinin enleri arasında girmiştir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar