IMDb Editörlerine Göre 2020’nin En İyi Dizileri

Paylaşmayı unutmayın.

IMDb Editörlerine Göre 2020’nin En İyi Dizileri –  Zorlu bir yıl olan 2020’yi ardımızda bırakırken aynı zamanda yayınlanmış harika dizileri de geride bıraktık. 2020 yılında Covid-19 tedbirleri sebebiyle filmleri izlemekte zorluklar çeksek de diziler için bu geçerli değildi. Online olarak yayınlanan diziler içerisinden 25 yapım IMDb editörlerinin favorisi oldu. Yılın son ayında yayımlanan listeyle IMDb editörlerinin enleri, yorumlarıyla birlikte açıklandı. Biz de size 2020 yılında yayınlanıp IMDb editörlerinin favorisi olmuş dizileri listeledik.

IMDb Editörlerine Göre 2020’nin En İyi Dizileri

1) The Mandalorian

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 8,8

Türü: Bilim Kurgu

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 30 Ekim 2020

2019’un sonlarında yayınlanmaya başlayan The Mandalorian, Star Wars evrenin geçen bir bilim kurgu dizisidir. Bununla birlikte yönetmen koltuğuna, Demir Adam serisinin yönetmeni olan Jon Favreau oturmuştur. Dizinin ilk sezonu 2019’da yayınlanmasının ardından olumlu geri dönüşler elde ettiği için 2.sezonu da izleyicilerle 30 Ekim 2020’de buluştu. Ayrıca başarı bir yapım olmasından dolayı 3.sezonun da yayınlanacağı açıklandı. Dizinin IMDb editörleri tarafından 2020’nin en iyi dizileri arasında olmasının nedeniyse Star Wars’ın ruhunu iyi yansıtmasından kaynaklandığını açıkladılar.

2) The Crown

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 8,7

Türü: Dram, Biyografik

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2020

2. Dünya Savaşı sonucunda İngiltere’nin yaşadığı siyasi karışıklıkları konu alan The Crown’un 4.sezonu geçtiğimiz günlerde Netflix üzerinden yayınlandı. Bununla birlikte 2020’de yayınlanan yeni sezonun muhteşem olduğunu belirterek IMDb editörleri listeye eklediler.

3) The Boys

@IMDb

IMDb Puanı: 8,7

Türü: Aksiyon, Bilim Kurgu

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 4 Eylül 2020

“The Boys, tüm zamanların en sevdiğimiz süper kahraman uyarlamalarından birisidir.” açıklamasıyla listede yer alan bu dizi, özellikle Prime Video’nun Türkiye’de düşük bir ücret karşılığında kullanıma açılmasıyla birlikte popülaritesini Türkiye’de de artırdı. Bir süper kahraman dizisi olan The Boys, 2020’de yayınlanan yeni sezonuyla birlikte olumlu eleştirilerin sahibi olduğunu söylemek mümkün.

4) Better Call Saul

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 8,7

Türü: Suç, Dram

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2020

Breaking Bad’in sevilen karakteri Saul Goodman’un hikayesini bizlerle buluşturan Better Call Saul, editörlere göre 2020’nin en iyi dizilerinden birisi. Netflix üzerinden yayınlanmış sezonlara ulaşabilirsiniz.

5) Ted Lasso

@IMDb

IMDb Puanı: 8,7

Türü: Komedi, Spor

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 14 Ağustos 2020

Apple TV + üzerinden yayınlanan Ted Lasso, bir Amerikan futbol takımını yönetmek için işe alınan bir adamın hikayesini konu ediyor. Temanın mükemmel işlenmesi ve harika bir komedi dizisi olması, listede bulunmasının nedeni olarak belirtilmekte.

6) Middleditch & Schwartz    

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 8,7

Türü: Komedi

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 21 Nisan 2020

3 bölümden oluşan ve Netflix’te yayınlanan Middleditch & Schwartz, doğaçlama yoluyla insanları kahkahaya boğan bir komedi dizisi. Doğaçlamanın çok zor olmasına rağmen komedyenlerin bunu başardığından dolayı IMDb editörlerinin favori 2020 dizileri arasında yer almakta.

7) My Brilliant Friend

@IMDb

IMDb Puanı: 8,6

Türü: Dram

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 16 Mart 2020

My Brilliant Friend, çocukluğunu birlikte geçirdiği arkadaşı Lila’nın kaybolması sonucunda maceraya atılan Elena Greco’u konu almakta. En yakın arkadaşının kaybolmasına dair gizemi çözmeye çalışmasını anlatan bu sürükleyici dizi 2020’nin enleri arasında.

8) Schitt’s Creek

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 8,5

Türü: Komedi

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 7 Ocak 2020

“Schitt’s Creek bu yıl aldığım en iyi dizi tavsiyesiydi.” yorumuyla listede yer alan Schitt’s Creek, IMDb editörü tarafından övgü yağmuruna tutulduğunu söylemek mümkün. Ayrıca bir anda tüm mal varlığını kaybeden zengin bir ailenin hayatını konu alan bu dizi, editörlerin yanı sıra diziyi izleyen birçok kişiden olumlu geri dönüş elde etmeyi başardı.

9) The Expanse

@IMDb

IMDb Puanı: 8,5

Türü: Bilim Kurgu

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 15 Aralık 2020

5 sezonuyla birlikte 57 bölümlük uzun bir bilim kurgu dizisi olan The Expanse, ilk sezonlarında göstermiş olduğu başarısı sayesinde yeni sezonu yılın son ayında Prime Video’da yayınlanmaya başladı. Eğer bilim kurgu türünde dizi izlemekten zevk alıyorsanız The Expanse, usta kadrosuyla izleyebileceğiniz güzel yapımlardan bir tanesi.

10) Taste the Nation With Padma Lakshmi

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 7,6

Türü: Aksiyon, Bilim Kurgu

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 18 Haziran 2020

Başarılı sunucu Padma Lakshmi, Amerika’nın farklı bölgelerinde yaşayan insanların sahip olduğu zengin ve çeşitli yemek kültürünü bizlere bu dizide sunuyor. İzlerken Amerikalıların yemek kültürünü ve farklı bölgelerde yaşayan insanların hayatları hakkında faydalı bilgiler elde edebilirsiniz.

IMDb Editörlerine Göre 2020’nin En İyi Dizileri 3 Bonus

11) The Good Place

@IMDb

IMDb Puanı: 8,2

Türü: Komedi

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 26 Eylül 2019 – 30 Ocak 2020

Netflix’te komedi dizisi arıyorsanız The Good Place sizin için ideal bir seçil olabilir. The Good Place, 4 kişinin öldükten sonra yanlış yere geldiklerini düşünüp sıra dışı maceralara atılmasını konu alan bir komedi dizisi. “Şimdiye kadar gördüğümüz en komik ve en şaşırtıcı dizilerden biri.” yorumuyla da IMDb editörleri tarafından 2020’nin en iyi dizilerinden birisi olarak seçildi.

12) I May Destroy You

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-dizileri
@IMDb

IMDb Puanı: 8,1

Türü: Dram

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 7 Haziran 2020

Londra’da bir gece sarhoş olan bir kadının başından geçen olayları anlamak için gösterdiği çabayı bize aktaran bu dizi, içerisinde barındırdığı önemli toplumsal mesajlar sayesinde izleyenler tarafından taktir edilmiştir. IMDb editörleri dizinin, etkileyici bir anlatımı olduğundan 2020’nin en iyi dizileri arasında yer vermekte. 

13) Upload

imdb-editorlerine-gore-2020nin-en-iyi-dizileri
@PrimeVideo

IMDb Puanı: 8,0

Türü: Komedi, Bilim Kurgu

Yeni Sezon Yayınlanma Tarihi: 1 Mayıs 2020

Upload, başrolün olağanüstü performansıyla birlikte olumlu geri dönüşler elde etmeyi başardı ve 2.sezon çekimleri için onay verildi. Bilim kurgu türünde eğlenceli bir yapım izlemek isterseniz Prime Video üzerinden yayınlanan bu dizi sizin için uygun bir tercih olabilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar