İlham Veren Bir Kadının Öyküsü: Eşitlik Savaşçısı

Paylaşmayı unutmayın.

Yılın bu ilk ayında umuda biraz daha çok inancımızın arttığı, iyi şeyler olmasını düşlediğimiz şu anlarda herkese iyi gelecek bir film ile yeni yıla merhaba diyelim mi? Filmin adı Eşitlik Savaşçısı. Karşımızda Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir efsanenin öyküsü var. Biz de bu umut dolu yeni ayın yazılarından bir tanesi bu olsun istedik.

Filmin başrollerinde Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux ve efsane yıldız Kate Bates var. Diğer oyuncuları da çok değişik filmlerden tanıyoruz zaten.

Eşitlik Savaşçısı

Karşımızda gerçek bir öykü var. Ruth Bader Ginsburg isimli hukukçunun yaşadığı zorluklar ve bunun üzerine verdiği mücadele üzere belli aralarla ilerleyen bir film.

Avukatlık yapmak istiyor ama evli ve kadın diye izin verilmediğinden akademisyen olmak durumunda kalıyor. Ancak asla içindeki avukat olma isteğini asla bastıramıyor.

Burada en büyük şansı, kendisi gibi hukukçu olan kocasının ona verdiği sınırsız destek. Nitekim Ruth, eşi sayesinde vergi eşitsizliği konusundaki kanunlarda bir açık yakalıyor ve bunun üzerine gidiyorlar. Sonuç… Söylemeyelim siz gidin izleyin. Şimdi neden bunları anlattık ve nereye varacağız?

Neden İzlenmeli?

Eşitlik Savaşçısı bir dram ve biyografik bir eser. Bu noktada özellikle bu türe ilgi duyanların izlemesi gereken yapımlardan.

eşitlik savaşçısı filmi
@ntv

Bu bir sanat filmi değil ama zaten bu filmin bir sanat filmi olması gerekmiyor. Yapısal olarak o bakış açısıyla kurgulanmamış. Her yaştan herkesin keyifle izleyebileceği bir eser. Yormayan, zorlamayan.

Süre olarak oldukça uygun ki tüm bunlar herkesin her yaşta izlemesine olanak veriyor. Ama yazımıza konu olmasını sağlayan özelliği bu değil.

Bu film son derece -başlıkta da ifade ettiğimiz gibi- ilham verici. Film diyor ki “inandığınız şeyden asla vazgeçmeyin. Kim ne yaparsa yapsın bir inancınız olsun ve eğer bu inanca sıkı sıkıya sarılırsanız, doğa bunu duyacaktır.”

Belki çok zor bir yıl geçirdiniz. Sevdiklerinizden vazgeçtiniz, hastalıklar atlattınız ve doğal olarak kırgınsınız hayata. Ama hayır, asla kırılmayın! Kalkın ayağa ve hayatınıza hiç olmadığı kadar sahip çıkın.

En azından denemeye değmez mi?

Bir başka film listemizi içeren Yeni Yılı Cesaret ve Umutla Karşılamamızı Sağlayacak Filmler yazımızı da okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar