IKEA Katalog Müzesi – 72 Yıllık Müzesini İnternet Kullanımına Açtı

ikea-katalog-muzesi-72-yillik-muzesini-internet-kullanimina-acti

Paylaşmayı unutmayın.

IKEA Katalog Müzesi – 72 Yıllık Müzesini İnternet Kullanımına AçtıIKEA katalog anlamında geçmişten bugüne oldukça büyük değişim göstermişti. Dönemin ve günün konseptine uygun şekilde farklı katalog tasarımları yapmasıyla kendinden bir hayli söz ettirmeyi başarıyordu. Özellikle korona virüs ile ilgili yaptıkları özel katalog sayesinde oldukça dikkat çekmişlerdi. Katalogda ise evden çıkamayan çocuklar için boyama ve bulmaca tarzında çeşitli oyunların bulunduğu yeni tasarıma sahipti. Böylelikle IKEA kataloğu daha çok kişiye ulaşarak güzel bir doğal reklam oluşmuştu.

IKEA Katalog Müzesi – 72 Yıllık Müzesini İnternet Kullanımına Açtı

72 Yıllık İKEA Kataloğu Yayımlandı

ikea-katalog-muzesi-72-yillik-muzesini-internet-kullanimina-acti
@ikeahackers

İKEA katalog anlamında bu kadar ileriye gitmişken yaşanılan bu korona virüs nedeniyle de farklı bir faaliyete yönelerek tam 72 yıllık katalog arşivini bir müze haline getirmeyi planladı. Aslında bundan birkaç yıl öncesinde kendisine ait fiziki bir müze açmıştı ancak şu dönemde bu müzeye gitmenin pek mantıklı olmadığını bildiğinden İnternet ortamına özel bir müze oluşturdu. Bu müze içerisinde de tam 72 yıllık katalog arşivi bulunuyor diyebiliriz. Tamamen dijital ortama aktarılan bu kataloglara ise erişim ücretsiz şekilde sağlanıyor. İsteyen kişiler 72 yıllık IKEA katalog müzesine İnternetten ulaşabiliyor.

Katalog Trendleri ve Reklamcılık Sektörünün Değişimi

IKEA bu şekilde bir dijital müze oluşturması ile insanlara reklamcılık ve tasarım trendlerine bir başka bakış açısı ile bakmayı sağladı. Şöyle ki yıllar içerisinde birçok şey değişerek günümüz katalog trendleri meydana geldi. Şu an ise eskiden trend ve popüler olan reklamcılık teknikleri tamamen işe yaramaz şekilde. IKEA’nın dijital müzesinde gezerken katalogların yıllar içerisindeki muazzam değişime şahit olunuyor.

@ikeahackers

İsveç IKEA Katalog Müzesi

IKEA aslında bu müze fikrine 2016 yılında varmıştı. O yılda açılan ilk büyük mağazanın bulunduğu yere açılan müze birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Yıldan yıla turistlerin uğrak yeri haline gelen müze içerisinde şirketin geçmişten buyana gelişimi ve değişen faaliyetleri gözler önüne seriliyor. IKEA bu noktada pandemi dönemi öncesinde sergiler de düzenliyordu. Ancak şu an için online IKEA kataloğu müze halinde getirilerek insanlara sunulabiliyor. Bu korona virüs salgını bittikten sonra da mutlaka gidilmesi gereken bir müze olarak IKEA müzesi tavsiye ediliyor.

Katalog Müzesi

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar