İçerik Üreticileri için En İyi 8 Yapay Zeka Aracı

Paylaşmayı unutmayın.

Yapay zeka (AI), içerik üreticilerin özellikle freelance çalışanların iş akışlarını geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu listede size yardımcı olacak bazı önemli yapay zeka araçlarını derledik. İşte içerik üreticileri için en iyi 8 yapay zeka aracı!

Çoğu içerik yazarının yazılarında yapay zeka (AI) kullanmaması tavsiye edilir. Ancak AI araçları yine de içerik yazarının iş akışında yardımcı olabilir. İster fikir üretmek, fikirleri veya toplantıları yazıya dökmek, ister düzeltmeler yapmak, SEO araştırması yapmak, hatta sıçrama tahtası olarak kullanılsın, yapay zeka, yazılı içeriğin çalıntısı olmadan kullanılabilir. Bunları, yazım yerine bir yapay zeka asistanı olarak değil, sorumlu bir şekilde kullanarak istenilen sonuca ulaşabilirsiniz.

İçerik Üreticileri için En İyi 8 Yapay Zeka Aracı

1. Otter AI

Transkripsiyon hizmetleri herhangi bir yazarın iş akışını hızlandırabilir. Özellikle de kelimeleri kafanızdan sayfaya aktaramadığınız veya toplantılarınız sırasında kapsamlı notlar almadığınız için kendinizi boş bir sayfaya bakarken bulduğunuzda. Otter AI ile sizin için tüm bunları yazıya dökebilir.

Otter AI, not alırken zamandan tasarruf etmenizi sağlamak için gerçek zamanlı transkripsiyon teknolojisini kullanır. Çok kişili bir toplantıda farklı seslere ad vermek için yerleşik bir işbirliği özelliği de bulunmaktadır. Gerçek zamanlı olarak metne dönüştürülmüş konuşmaları doğrudan vurgulayabilir, yorum yapabilir veya görseller ekleyebilirsiniz. Otter AI ayrıca yazma araştırmanızda yardımcı olabilecek anahtar kelimeleri de vurgular.

2. ChatGPT

İçerik üreticileri için en iyi 8 yapay zeka aracı listemizde ikinci sırada tartışmasız ChatGPT var. ChatGPT yapay zeka neslinin en büyük başarılarından biri oldu. Bu AI metin robotunu yazılarınız için bir araç olarak kullanabilirsiniz. Ancak harika bir fikir oluşturucu olarak da kullanışlıdır.

Bir içerik yazarı olarak kendinizle gurur duyuyorsanız, içeriğinizi yazmak için ChatGPT’yi kullanmamayı tercih edebilirsiniz; ancak bu, başka şekillerde kullanamayacağınız anlamına gelmez. İçerik oluşturucuların sürekli yeni fikir akışına ihtiyacı vardır ve bazen zihniniz bomboştur.
İçerik nişinizle ilgili bazı yazma fikirleri için ChatGPT’ye danışın ve ardından sonuçları genişletmek için yazma uzmanlığınızı kullanın. Ayrıca ChatGPT’yi kişisel tarzınızı yansıtacak, sizin gibi yazacak şekilde eğitebilirsiniz.

3. Canva Magic Write

Bir içerik yazarı olarak içeriğinizi Canva’yı kullanarak yazmıyor olabilirsiniz ama Canva Docs, Magic Write’ı bir yapay zeka yazma aracı olarak sunuyor. İçerik yazımınız genel içerik oluşturmaya yaklaşıyorsa Magic Write sizin için bir araç olabilir.


Canva Magic Write, OpenAI teknolojisini kullandığından ChatGPT’ye benzer sonuç türleri sağlar. Birkaç özelliği saymak gerekirse fikir oluşturmak, içeriğinizin ana hatlarını çizmek ve başka kelimelerle ifade etmek için Magic Write’ı kullanabilirsiniz. 

Magic Write, belgeleri özetlemeye yardımcı olur. Bu durum, kendi pazarlamasını yapan freelance içerik yazarları için harikadır. Daha büyük içerikli makalelerinizi farklı uzunluklarda sosyal medya gönderileri halinde özetleyebilirsiniz. Ayrıca, çok dilli bir kitleye yazarken yardımcı olacak dil çevirisi de sunar.

Canva Magic Write yalnızca Canva Pro abonelerine açıktır. Canva Pro’ya aylık 14,99 dolardan başlayan fiyatlarla abone olabilirsiniz.

4. Google Bard

Google Bard, ChatGPT’den farklı bir teknoloji kullanan bir yapay zeka sohbet robotudur. İçerik üreticileri için en iyi 8 yapay zeka aracı listemizde yer vermeden geçemeyeceğimiz bir araç. Bard, araştırmanızda fikirlerinizi paylaşmanıza ve bilgilerden alıntı yapmanıza olanak tanıyan bir yazı işbirlikçisi olarak kullanılabilmekte. Ancak Bard’ı başka birçok yararlı nedenden dolayı da kullanabilirsiniz.

Google Bard, mümkün olduğunda alıntı yapılan yanıtları veriyor ve aynı zamanda yanıtlarından bazılarının resimlerini de sağlıyor. Bu, bir içerik yazarı olarak içerik yazımınızda güvenilir bilgileri kullanmanıza yardımcı olur.

Yazılı içeriğinizi düzenlemek ve redaksiyon sağlamak için Google Bard’ı da kullanabilirsiniz. Harici bir teyitçi, editör veya düzeltmenle çalışamıyorsanız bu sizin için harika bir seçenektir. Zira çalışmanızın mümkün olan en iyi şekilde kalmasını sağlayan bütçe dostu bir alternatif sunar.

5. Dropbox Dash

Dropbox, Haziran 2023’te AI araç kutusu Dropbox Dash’i beta platform olarak tanıttı. Dropbox’ın kendisi bir yazma aracı olmasa da ve bir içerik yazarı olarak onu yararlı bir araç olarak gözden kaçırmamalısınız. AI özellikleri içerik yazarları için kullanışlıdır ve sorunsuz bir iş akışı için sayısız başka araçla entegre edilebilmektedir.

Dropbox Dash araçları belgeleri özetleme özelliğine sahiptir. Böylece uzun belgelerden önemli bilgileri alıp bunları işlemesi kolay parçalar halinde sunarak araştırma sürenizi hızlandıracaktır. Ayrıca doğrudan Dropbox Dash’e bir belgedeki veya entegre hesaptaki bilgilerle ilgili bir soru sorabilirsiniz; o, cevabı bulup size sunacaktır.

Örneğin, bir tarihin doğruluğunu kontrol etmeniz gerekiyorsa şunu sorabilirsiniz: “Elon Musk Twitter’ı ne zaman satın aldı?” ve Dash, yüklenen herhangi bir belgede veya bağlı sekmede cevabı vurgulayabilir. Araştırmayı hızlandırmak, doğrulamak veya çalışmanızı organize etmek için idealdir.

6. Notion AI

Bu yapay zeka sistemi, içerik üreticileri, serbest çalışanlar veya düzenli kalmayı seven herkes için yararlı bir araçtır. Notion, Notion AI’yı 2022’nin sonlarında ücretsiz deneme olarak yayınladı. Ne yazık ki Nisan 2023’ten itibaren ücretli bir hizmet haline geldi.

İçerik oluşturma ve yazma iş akışınızda Notion’ı kullanmak zaten harika bir fikir. Projeleri takip eder, yapılacaklar listeleri oluşturur ve serbest içerik yazarı olarak mali durumunuzu takip edersiniz.
Notion AI, sayfaları diğer dillere çevirmenize ve belirli yazı tonlarıyla yazmanıza olanak tanıyan içerik yazarları için daha da kullanışlıdır. Bu, yeni içerik oluşturucuları doğru yöne yönlendirmek için yararlı bir araçtır. Bir yapay zeka yazma danışmanı gibi düşünebilirsiniz. Notion’un ChatGPT ile bazı rekabetleri var, ancak göz atmaya değer, kendine özgü yeterince aracı var.

Notion AI yalnızca premium Notion abonelerine açıktır. Notion Plus’a aylık 8 dolardan başlayan fiyatlarla abone olabilirsiniz.

7. GrammarlyGO

Grammarly, yapay zekadan çok daha fazla yolla yardım sunan bir yazma yardım aracıdır. Pek çok içerik yazarı, yazım hatalarını ve cümlelerin kısalığını yakalamak ve yazılarının olabilecek en iyi şekilde olmasını sağlamak için pasif sesten kaçınmak amacıyla Grammarly’ye güveniyor.

Bu araçlar masaüstünüzde veya tarayıcınızda kullanabileceğiniz bir eklenti olarak mevcut. Grammarly ücretsiz ve premium sürümleri bulunmaktadır. Ancak GrammarlyGO tarafından desteklenen Grammarly’nin yapay zekası, içerik yazarlarına daha da fazla yardımcı olabilmekte.

GrammarlyGO ile, içerik yazmanıza yardımcı olduğunda yapay zekasına yazma bağlamınızı ve stilinizi dikkate almasını sağlayabilirsiniz. Önce içeriğinizi yazın, ardından stili geliştirmek, değiştirmek veya kelimelerinizi başka kelimelerle ifade etmek için bilgi istemi kutusunu veya önceden oluşturulmuş bilgi istemlerini kullanabilirsiniz.

8. Surfer SEO

İçerik yazarlarının, işletmeler için içerik yazarken genellikle SEO’yu (arama motoru optimizasyonu) dikkate almaları gerekir. Bir SEO araştırmacısı ve içerik yazarı olmadığınız sürece, SEO anahtar kelimeleri için sıralamaya göre yazmak zordur. Ancak Surfer SEO ve Surfer AI, Google’ın algoritması tarafından cezalandırılmadan anında yardımcı olur.

Sıralamak istediğiniz ana anahtar kelimeyi siz sağlarsınız ve Surfer AI, bu anahtar kelime için sıralamanıza yardımcı olmak amacıyla içeriğinize eklenecek alt başlıkların bir listesini sağlar. Ayrıca AI özelleştirmesini içerik açınıza uyacak şekilde de ayarlayabilirsiniz. Arayüzü, bazıları yapay zeka ve bazıları daha geleneksel olmak üzere çeşitli araçları kullanarak nasıl geliştirilebileceğine dair tavsiyelerin yer aldığı bir sıralama puanı da önerir.

Surfer SEO aboneliği aylık 69 dolardan başlıyor. Surfer AI’ya yalnızca Surfer SEO aboneleri erişim sağlıyor. Kredileri de 29 dolardan başlıyor.

Yapay Zeka ile İçerik Yazma İş Akışınızı İyileştirin

Yapay zeka araçları, iş yükünün üstesinden gelmek için mükemmeldir. Ancak içerik üreticileri içerik yazımlarını oluşturmak için yapay zekadan destek alsa da önemli olan yaratıcılıktır. Bu AI araçları listesi, siz en iyi olduğunuz şeye odaklanırken iş akışınızı geliştirir. İyileşmiş bir iş akışı, her gün en iyi içeriğinizi yayınlamanızı sağlayacaktır. Bu çeşitli yapay zeka araçları, içerik yazma sürecinize birçok açıdan yardımcı olur. 

Bonus: ChatGPT Alternatifleri: 9 Mükemmel AI Aracı

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar