Herkesin konuştuğu iki dizi: Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda

Paylaşmayı unutmayın.

Herkesin konuştuğu iki dizi: Masumlar Apartmanı ve Kırmızı OdaYerli diziler arasında görmeye pek alışık olmadığımız senaryolarıyla ilgi çeken herkesin konuştuğu iki dizi: Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda. TRT’de yayınlanan Masumlar Apartmanı psikoloji ve dram konularını işlerken naif komedi ögelerini de sunuyor izleyenlere. Kırmızı Oda ise baya baya ağlatan, insanı üzgünlüklere sürükleyen bir dram izletiyor. İki dizi sevildiği kadar bir kesimin de eleştiri oklarına maruz kalıyor. Biz de okuyucumuzla elimizden geldiği kadar objektif olarak fikirlerimizi paylaşalım dedik.

Herkesin konuştuğu iki dizi: Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda

İçinizdeki temizlik aşkını uyandıracak dizi!

herkesin-konustugu-iki-dizi:-masumlar-apartmani-ve-kirmizi-oda
Masumlar Apartmanı

Masumlar Apartmanı’yla konuya girelim… Oyuncu kadrosuyla izleyicisini heyecanlandıran dizide Ezgi Mola, Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Merve Dizdar gibi oldukça sevilen ve başarılı olan isimler var. Son dönemde kitaplarından uyarlanan dizilerle meşhur olan psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’nun kaleminden çıkıyor iki dizimiz de. Madalyonun İçi romanından uyarlanan dizi Beyoğlu’nda güzel bir apartmanda geçiyor. Apartman bir dairesi boş olan bir aile apartmanı. Gülben ve Safiye obsesif tutumlara sahip evde tüm gün temizlik yapan iki kız kardeş, Han ise onların dış dünyayla tek bağlantısı olan erkek kardeşleri. Evde çocuklarına göre daha sakin bir kişilikte olan hasta babaları ve liseye giden küçük bir kız kardeş daha yaşıyor. Han yaptıkları kazada İnci’yle tanışıyor ve hayatı değişiyor. Pek de masum olmayan Masumlar Apartmanın boş dairesine kazanın ertesi günü dedesi ve erkek kardeşiyle İnci taşınıyor. Bu tesadüf bazıları için tatlı bazıları için acı oluyor. 

Dizinin en çok konuşulan sahneleri Safiye ve Gülben’in yaptıkları obsesif temizlik anları ve tabi ki Ezgi Mola ve Merve Dizdar’ın üstün oyunculuk yetenekleri. Görmeye alışık olduğumuz yakışıklı ve güzel başrollerinin aksine bu dizi de oyuncularımızın hiçbiri estetik kaygısı olmadan rollerinin hakkını veriyor. Diğer dizilerde güzel başrol oyuncumuzun en son bölümdeki kıyafet kombinleri linkleri paylaşılırken, Masumlar Apartmanında gerçeği yansıtan hayattan gelen oyunculuklar ilgi topluyor.

Meğer ne acılar sığmış bir diziye…

herkesin-konustugu-iki-dizi:-masumlar-apartmani-ve-kirmizi-oda
Doktor karakteriyle Binnur Kaya

Gelelim psikiyatr seanslarına gelen vakaların hikayelerinin anlatıldığı dizimiz Kırmızı Oda’ya. Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç ve Meriç Aral’ın doktor olarak rol aldığı diziye, danışanlar için ise konuk oyuncular dahil oluyor. Başarılı oyunculukların sergilendiği dizide özellikle Avrupa Yakasında’ki Şahika’mız Binnur Kaya’yı komedi dışında bir ağır dram rolünde izlemek oldukça ilginç oluyor. Bir çok farklı öyküye değinilen dizide en çok konuşulan ise Evrim Alasya’nın hayat verdiği “Meliha” ve  Melisa Sözen’in oynadığı “Alya” karakterinin hayatları oluyor.

https://twitter.com/babyodw/status/1310690925102993410

Kırmızı Oda’yı beğenenler olduğu kadar da eleştirenler var. Özellikle psikologlar, psikiyatrlar ve psikoterapistler seansların bu şekilde dizi olarak ele alınmasında etik ihaleleri olduğunu savunuyor. Özellikle Doktor Hanım’ın iç sesinde danışanlara verdiği tepkiler ve takındığı mimikler oldukça yanlış bulunuyor bu kesim tarafından. “Meğer ne acılar sığdırmışsın hayatına” repliği ise Twitterde bir çok caps’e konu olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce terapi aldığını söyleyen bazı insanlar ise Doktor’un hastayla empati kurduğunu ve onunla üzülmesinin danışanı daha çok rahatlatacak bir şey olduğunu düşünüyor.

Bizler de her şeyden önce gerçek hikayeler olsa da Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda dizi oldukları unutulmadan izlenmesi gerek diye düşünüyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar