Her Yaştan İnsanın Gönlünü Kazanan Efsane Çizgi Diziler

her-yastan-insanin-gonlunu-kazanan-efsane-cizgi-diziler

Paylaşmayı unutmayın.

Her Yaştan İnsanın Gönlünü Kazanan Efsane Çizgi Diziler – Çizgi dizilerin artık sadece çocuklar için olmadığını biliyor olmalısınız. Eğer bu listedeki dizileri izlemediyseniz hiç vakit kaybetmeyin. Çizgi dizilere kesinlikle bir şans tanımalısınız. İzlemekten pişman olmayacağınız, sizi keyiflendirecek en güzel çizgi dizileri tek listede topladık. Kült animasyon diziler listesinde yerini almış her bir efsaneyle tanışmaya hazır olun!

Her Yaştan İnsanın Gönlünü Kazanan Efsane Çizgi Diziler

1- Gerçek Bir Klasik: The Simpsons

The Simpsons (1989), çizgi dizi, çizgi film
@IMDb

Özellikle son zamanlarda gerçek hayatla bağlantısının olduğu gibi kehanetlerle gündeme gelen The Simpsons’ı duymayan pek yoktur. Yine de bilmeyenler, izlemeyenler için kısaca özet geçelim. 1989’dan bu yana 30 yılı aşkın süredir ekranlardaki yerini koruyor.

Bu yıl 32.sezonuyla kaldığı yerden devam eden dizinin 689 bölümü bulunuyor. Dizi, Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie’den oluşan orta sınıf bir Amerikan ailesinin satirik bir parodisidir. Şov, Springfield adlı kurgusal bir şehirde geçmekte ve Amerikan kültürünü, toplumunu, televizyonunu ve farklı insanlık hâllerini hicvetmektedir. En geniş yaş kitlesine sahip animasyonlardan biridir.

IMDb Puanı: 8,7

2-BoJack Horseman

Bojack Horseman, çizgi dizi, çizgi film
@IMDb

Bojack Horseman; 90’larda ünlü bir televizyon oyuncusu iken şimdilerde yıldızı sönmüş bir atın, Hollywood’da tekrar üne kavuşma çabalarını ve çevresiyle etkileşimini konu alıyor. Netflix’te bölümlerini bulabileceğiniz BoJack Horseman 77 bölümden oluşuyor.

IMDb Puanı: 8,7

3- Rick and Morty

Justin Roiland in Rick and Morty (2013)
@IMDb

Yüksek IMDb puanına sahip çizgi dizilerden biri de Rick and Morty. Yine netflix ekranlarında bulabileceğiniz dizinin 42 bölümü bulunuyor.

İlk olarak Geleceğe Dönüş serisinin karakterleri Doc. ve Marty’nin parodisi olarak ortaya çıkan bu yapım, zamanla kendi yolunu bulmuş ve günümüzün en ünlü çizgi dizilerinden biri olmuştur. Dizide son derece zeki bir bilim insanı olan Rick ve onun -o kadar da zeki olmayan- torunu Morty’nin akıl almaz maceraları konu ediliyor.

IMDb Puanı: 9,2

4- Avatar: The Last Airbender

Dördüncü sıraya kalmış olmasına bakmayın, en destansı çizgi dizilerden biridir kendisi. İzlemeyenlerin kesinlikle pişman olacağı , izlemesi aşırı keyifli bir dizi.

Uzak Doğu’nun mitolojik efsanelerini günümüze taşıyan Avatar: The Last Airbender; ateş, toprak, su ve hava elementlerinin insanlar tarafından yönlendirilebildiği bir dünyada geçiyor. Dizide, 2 yaşında bir çocuğun bedeninde yaşayan ve tüm elementlere yön verebilen Avatar ve arkadaşlarının maceraları anlatılıyor.

IMDb Puanı: 9,2

5- Batman: Animated Series

her-yastan-insanin-gonlunu-kazanan-efsane-cizgi-diziler
@IMDb

Kara Şövalye, Robin ve Batgirl’ün yardımıyla Gotham City’de suçla savaşır. Batman: Animated Series’in en büyük özelliği, 2000’li yıllara damgasını vuran Christopher Nolan’ın Kara Şovalye üçlemesine kaynaklık etmesidir. Çizgi dizi güçlü bir hikayeye sahiptir.

IMDb Puanı: 9,0

6-Futurama

her-yastan-insanin-gonlunu-kazanan-efsane-cizgi-diziler
@IMDb

Fry isminde bir pizzacının 1999 yılında dondurulup, çözülmesinin unutulması sonucu 2999 yılında uyanması ile başlayan bu çizgi dizinin yapımcıları Simpsons’ın yapımcıları ile aynı kişiler. Simpsons severlerin Futurama’yı da sevmesi ihtimali çok yüksek.

IMDb Puanı: 8,4

7- South Park

her-yastan-insanin-gonlunu-kazanan-efsane-cizgi-diziler
@IMDb

Simpsons’tan tam 8 yıl sonra yayın hayatına başlayan South Park, kısa sürede bütün dünya tarafından bilinen bir çizgi dizi olmayı başardı. Koca koca hikayeleri iki boyutlu ve kendisine has evrenine sıkıştıran dizi, 23. sezonuyla bu yıl izleyici karşısına çıkacak.

Dizi Colorado eyaletinin South Park adlı kasabasında yaşayan Kyle Broflovski, Eric Cartman, Stan Marsh ve Kenny McCormick isimli dört çocuğu merkezine koyarak başlarından geçen türlü olayları anlatır. Dizinin her bölümü bir uyarıyla başlar.

IMDb Puanı: 8,7

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar