Her Bütçe için 2022’nin En İyi 10 Bilgisayarı

Paylaşmayı unutmayın.

Her Bütçe için 2022’nin En İyi 10 Bilgisayarı – Yeni bir dizüstü bilgisayar mı arıyorsunuz? O zaman doğru yere geldiniz! Her türlü ihtiyaç ve bütçeye uyabilen laptopları araştırdık ve karşınıza çıkardık. Unutmayın ki en iyileri değil sizin için en doğru olabilecekleri bulmaya çalıştık. Bu nedenle marka ve özellikten bağımsız olarak aradığınızı bulabileceğinizi düşünüyoruz. 

İster iş ister oyun isterseniz video düzenleme için kullanın. En iyi sonucu almak istiyorsanız ortalamanın üzerinde ve başarılı bir model almanız gerekir. Fakat piyasadaki tüm farklı dizüstü bilgisayar markaları ile birlikte bunu bulmak oldukça zorlaştı. İşte burada biz devreye giriyoruz. 

Araştırmamızın sonuçlarını aşağıda derledik. Umarız istediğiniz modeli bulmanıza yardımcı olabilmişizdir! İşte karşınızda “Her Bütçe için 2022’nin En İyi Bilgisayarları”!

Her Bütçe için 2022’nin En İyi 10 Bilgisayarı

10. Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (7th Gen, 2019) - Full Review and Benchmarks |  Laptop Mag
@laptopmag
En dayanıklı laptop

Hem yüksek performansı birleştiren hem de zamana direnen bir dizüstü bilgisayar mı hedefliyorsunuz? Aradığınız ürün Lenovo ThinkPad X1 Carbon olabilir. 

Karbon fiber kapak ve hibrit magnezyum alaşımı ile birlikte birinci sınıf malzemeler bu laptopu uzun süre gidecek şekilde değiştirmiştir. Minimalist ve hafif ancak kaya gibi sağlam bir yapıya sahiptir. Aşırı sıcaklık, titreşimler, şoklar ve çok daha fazlası için testlerden geçmiştir. Bu nedenle rafine tasarımı tam anlamıyla mükemmeldir. İnce bir dizüstü bilgisayar için ihtiyacınız olan tüm bağlantı seçenekleriyle doludur.

Ekrana gelince ThinkPad X1 Carbon, 1920×1080 çözünürlüğe sahip 13 inç LED panel ile donatılmıştır. Keskin ayrıntılar, doğru renkler ve uygun parlaklık sunar ve dokunmatik özellikleri de vardır.

Performans bölümünde bu dizüstü bilgisayar; bir Intel Core i5 8250u CPU, 8 GB RAM ve 512 GB SSD ile donatılmıştır. Yani çoğu yazılım gereksinimini karşılayacaktır. Son olarak pil çoğu dizüstü bilgisayar için standart olanın üzerinde 11 saat sürekli kullanım sağlar.

İyi bir performansı dayanıklılıkla birleştirmek istiyorsanız bu tam size göredir. 

9.  Acer Aspire E15 – 2022’nin En İyi 10 Bilgisayarı

Acer Aspire E 15 Review: One of the Best Budget Laptops Money Can Buy
@lifewire
En uygun üst düzey laptop.

Acer üreticileri hak ettikleri takdiri gerçekten alamıyorlar. Ayrıca Aspire E15 ile üstün kaliteli bir dizüstü bilgisayar almak için her zaman çok para harcamanız gerektiğini kırıyorlar.

Başlangıç ​​olarak Acer Aspire, 8. nesil Intel Core i3 3.4GHz işlemci ve 6GB Çift kanallı RAM ile çalışıyor. Bir Intel grafik kartı kullanır ve 1 TB’a kadar HDD değerinde dosya ve veri depolayabilir.

Daha da iyisi, dizüstü bilgisayarın arkasındaki kolay erişim kapısı sayesinde hem bellek hem de sabit sürücü yükseltilebilir. 2800 mAh lityum iyon pili, 13 saate kadar kullanım sağlayabilir.

Görüntü özelliklerine gelince mükemmel bir izleme deneyimi sunan 15.6 inç 1920×1080 çözünürlüğe sahip. Aspire E15, biraz ağırdır. Ayrıca 1 inç kalınlığa sahip olduğu için biraz tıknaz olarak kabul edilir.

Bununla birlikte, diğer dizüstü bilgisayarlardan farklı olarak bu dizüstü bilgisayar yerleşik bir CD/DVD sürücüsü sağlar. Ekstra alanla birlikte bir sayısal tuş takımı ve sezgisel bir dokunmatik yüzey içerir. Ayrıca USB 2 bağlantı noktası, 2 USB 3 bağlantı noktası, Ethernet, HDMI ve VGA girişlerinin yanı sıra bir SD kart okuyucu ve bir kulaklık jakı bağlantı noktasına sahiptir.

Yukarıda belirtildiği gibi Acer Aspire E15’in büyük boyutu küçük bir dezavantaj. Bununla birlikte, sahip olduğu birçok özellik ile birlikte düşük fiyat bunu karşılar.

8. MSI GS65 Stealth – 2022’nin En İyi 10 Bilgisayarı

MSI GS65 Stealth (2019) Review | PCMag
@pcmag
En iyi ikinci oyun bilgisayarı

MSI GS65 Stealth modeli, en son nesil işlemcisi ve güçlü grafik kartı sayesinde özellikle hardcore oyunculara yöneliktir.

MSI GS65, RGB ışıklı harika görünümlü klavyesi ve üreticilere göre dünyanın ilk ince çerçeveli oyun dizüstü bilgisayarı olan 15.6 inç Full HD 144HZ ince çerçeveli ekranı sayesinde oldukça çekici bir yapıya ve etkileyici bir ekrana sahiptir.

Büyüklüğüne rağmen oldukça hafiftir. Her yere kolayca taşıyabilirsiniz. Ayrıca 8. nesil Intel i7 çekirdekli işlemci ve 16 GB RAM size sorunsuz ve keyifli bir oyun deneyimi sunar.

Buna ek olarak 256 GB depolama ile birlikte oyun için mükemmel bir seçim olan çok güçlü bir NVIDIA GeForce GTX 1060 grafik kartı ile birlikte gelir. Ayrıca, oyununuza canlı bir hava vermenize yardımcı olacak gelişmiş bir ses sistemine sahiptir.

İnce kenarlarına rağmen çok çeşitli bağlantı noktalarına sahiptir; 3 USB 3.1typa-A bağlantı noktası, bir yıldırım 3 bağlantı noktası, bir mini ekran bağlantı noktası, bir Gigabit Ethernet, bir 3,5 mm jak, bir kilit yuvası, HDMI girişi ve bir S/Pdif ses çıkışı.

MSI GS65 Stealth’in dezavantajları ise ara sıra aşırı ısınma ve yaklaşan biyometrik oturum açmadır. Bunun dışında şiddetle tavsiye ettiğimiz inanılmaz bir oyun laptopudur.

 7. LG Gram 17

LG 17Z90N-V Ultra-Lightweight 10th Gen Intel Core Processor Specifications
@lg
Büyük ekran için en iyi laptop

Yeni LG Gram 17, bir şekilde yalnızca 1,35kg gelir. Devasa 17 inç ekrana sahip bir üretkenlik santralidir. LG Gram 17 çok hafiftir, özellikle 17 inçlik ekranın sağladığı ekstra ağırlık göz önüne alındığında. LG Gram 17’nin ne kadar hafif olduğu büyüleyicidir.

Ancak bu üretkenlik şaheseri için en büyük satış noktası ağırlık değildir. 13 saatten fazla süren pil ömrü, işte veya okulda tam bir gün için fazlasıyla yeterli olan pil ömrü burada kolayca göze çarpan özelliktir.

Yazmaya değer bir başka özellik de yazmayı tatmin edici bir hale getiren klavye tasarımıdır. Parmak izi tarayıcı, hızlı sensör, hızlı işlemci ve taşınabilir depolama ve bağlantı cihazlarına yerleştirmek için sağlam bağlantı noktası seçenekleri olarak iki katına çıkan harika bir güç düğmesiyle birlikte ve bu dizüstü bilgisayardan hoşlanmayacak çok az şey bulunur.

Ancak herkesin pahalı ve devasa ekranlı bir laptopa ihtiyacı yoktur. Eğer sadece excel kullanan için bir laptop arıyorsanız yanlış yerdesiniz. 

Ancak önceliği çoklu görev olan film izlemek veya günlük ofis işleri için büyük ekranları seven biriyseniz bu etkileyici makine bir göz atmaya değer. Günümüz pazarındaki rekabetinin üzerinde duran birinci sınıf bir cihazdır.

6. Asus VivoBook F510UA – 2022’nin En İyi 10 Bilgisayarı

Asus VivoBook F510UA review – Is it worth all the hype?
@kickofftech
En uygun fiyatlı laptop

Asus VivoBook F510UA, günümüzün en uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarlarından biridir. Ancak fiyatının sizi aldatmasına izin vermeyin. Yine de diğer pahalı modeller kadar iyi bir performans sunar ve bazı durumlarda onları bile aşar.

Yeni başlayanlar için VivoBook F510UA, çoklu görev için fazlasıyla yeterli olduğu düşünülen 8GB DDR4 RAM’e ek olarak 3.4GHz’e kadar çıkabilen 8. nesil Intel Core i5 8250U işlemci ile donatılmıştır.

Ayrıca 1 TB depolama alanı ve Intel UHD 620 grafik kartı ile birlikte gelir. Tasarım açısından bu 1.67 kg dizüstü bilgisayar, size %80 ekran gövde oranı sağlayan ultra ince 0,3 inç NanoEdge çerçeveye sahiptir.

Net tuşlara sahip ergonomik bir klavyeye ve renk ayarlarına izin veren Asus muhteşem yazılım geliştirmesiyle birlikte gelen 15.6 inç parlama önleyici full HD ekrana sahiptir. 

Bağlantı ile ilgili olarak VivoBook F510UA, USB 3.1 tip c, USB 3.0, USB 2.0’dan HDMI girişine kadar tüm gerekli bağlantı bağlantı noktalarını sunar. Buna ek olarak kameranızdan veya telefonunuzdan farklı ses ve video dosyalarını aktarabilmeniz için bir SD kart yuvası vardır.

Öte yandan Asus VivoBook F510UA, yalnızca birkaç saat dayanması ve grafik kartının yüksek gereksinimli oyunları kaldıramaması nedeniyle pil konusunda yeterli gelmiyor. Ancak büyük ödeme yapmadan bir dizüstü bilgisayar istiyorsanız VivoBook faturaya uyuyor.

5. Huawei Matebook X Pro

HUAWEI Matebook X Pro 2020 - HUAWEI Türkiye
@huawei
Öğrenciler için en iyi bilgisayar

Günümüzde öğrencilerin hareket halindeyken yanınıza alınmaya hazır ve sırt çantasına mükemmel şekilde sığan bir dizüstü bilgisayara ihtiyacı var. Huawei Matebook X Pro onlara bunu ve çok daha fazlasını sunuyor.

Huawei Matebook X Pro, elmas kesimli kenarlara ve şık kum püskürtmeli yüzeye sahip çok sağlam bir tasarıma sahiptir. Sadece 1.32 kg ağırlığa sahiptir ve 12×0,6×8.5 inç boyutlarındadır. Yani son derece hafif ve öğrenciler için uygundur.

Dahası, 13,9 inç yenilikçi tam görüşlü ekranıyla parlak ve renkli bir ekran sunar. Ayrıca, çevreleyen 0,5 ince çerçeve sayesinde %91 ekran/gövde oranına sahip 3K dokunmatik ekrana sahiptir.

Ayrıca tamamen arkadan aydınlatmalı klavye, sıvı dökülmesine karşı dayanıklı ve son derece esnektir. İzleme paneli 1,5 mm’lik hareket alanıyla çok büyüktür. Donanıma gelince 8. nesil Inter core i7 8550 u işlemcisi ve 16GB RAM’i sayesinde Mateboox X Pro, ciddi bir çoklu görev makinesidir. Yerleşik Nvidia GeForce MX 150 grafik kartı, tonlarca modern oyun oynamanıza izin verir.

Ancak Matebook Pro X’in sorunlu bir kameraya sahip olması bu laptopu biraz aşağı çekiyor. Ayrıca, bazı kullanıcılar izleme dörtgenini zevklerine göre çok büyük buluyor ve yoluna çıkabiliyor. Bunun dışında, aşırı taşınabilirliği sayesinde öğrenciler için mükemmel bir seçenektir.

4. Microsost Surface Pro – 2022’nin En İyi 10 Bilgisayarı

her-butce-icin-2022nin-en-iyi-10-bilgisayari
@microsoft
En iyi 2’si 1 arada laptop

Microsoft Surface Pro dönüştürülebilir tabletler, piyasaya sürüldüklerinden beri çok yönlü ve işlevsel olmalarının yanı sıra tonlarca özellik sunmaları nedeniyle dizüstü bilgisayar endüstrisinde fırtınalar estirdi.

12,3 inçlik cihaz, bugün incelediğimiz en küçük modellerden biri. Ancak özellikler açısından 7. nesil Intel Core i7 işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB dahili depolama ile bu dizüstü bilgisayar kesinlikle küçük değil. Üst düzey oyunlar oynamanıza ve en sevdiğiniz programların çoğunu saklamanıza olanak tanır.

Ayrıca, dokunmatik çoklu dokunma teknolojisine sahip gelişmiş bir dokunmatik ekrana sahiptir. Bu dizüstü bilgisayarın öne çıkan özelliği ister tablet ister dizüstü bilgisayar modunda olsun, onu desteklemek için çıkarılabilir ve katlanabilir destek ayağıdır.

Buna ek olarak Surface Pro size çift mikrofon kurulumu ve iki kamera sağlayacaktır:Her ikisi de 1080p video çekebilen ön tarafta 5MP ve arkada 8MP. Bağlantı noktalarıyla ilgili olarak bu dizüstü bilgisayar ihtiyacınız olan her şeye sahiptir; bir USB 3 bağlantı noktası, bir mikro SDXD kart okuyucu ve 3,5 mm kulaklık jakı vardır. Ayrıca birden fazla aksesuarla bağlantıya izin veren bir yüzey bağlantısına ve bir mini DisplayPort’a sahiptir.

Microsoft Surface Pro’nun dezavantajlarına gelince pakete dahil olmayan klavye, fare ve kalem gibi aksesuarları almak için ekstra ödeme yapmanız gerekir. Buna rağmen, çok işlevli bir dizüstü bilgisayar istiyorsanız Surface Pro’nun her şeyi kapsadığını söylemek güvenlidir.

3. Apple MacBook Air

MacBook Air 2020 review: Apple gets this Air just right
@mashable
En iyi MacBook

En yeni MacBook Air, yalnızca Apple tarafından üretilen başka bir dizüstü bilgisayar değildir; Apple’ın şimdiye kadar ürettiği en iyi dizüstü bilgisayardır. Hepsi Apple’ın Mac’ler için kendi yongası olan M1 işlemcisi sayesinde. Bu, oyunun kurallarını değiştiren ve etkileyici bir başarıdır. Ayrıca Apple’ın ileride tüm yeni dizüstü bilgisayarları için Intel’i nihayet terk etmesine izin verir.

ARM tabanlı 5 nanometre çip, buradaki lider yıldızdır; 16 milyar transistörle gelir. Ek olarak SoC (chip on system) sekiz çekirdekli bir işlemciye, entegre bir bellek çerçevesine, etkileyici bir görüntü sinyali işlemcisine ve ayrıca Apple’ın Neural Engine ve Secure Enclave özelliklerine sahiptir. Sonuç; Apple tarafından üretilen tüm dizüstü bilgisayarlardan daha hızlı, olağanüstü pil ömrüne sahip ve zaman zaman M1 tabanlı MacBook Pro ile rekabet eden olağanüstü performans sunan güçlü bir dizüstü bilgisayardır.

Yeni MacBook Air hem yeni hem de eski Mac uygulamalarını çalıştırmanın yanı sıra, birçok mükemmel mobil uygulama ve oyuna erişim sağlayan iPhone ve iPad’ler için iOS uygulamalarını da çalıştırır.

MacBook Air; yetkin, güvenilir ve sadık bir Windows kullanıcısı olsanız bile satın almaya değer. Şu anda Apple macOS dizüstü bilgisayarlar arasında en iyi değere sahiptir.

2. Razer Blade 15

her-butce-icin-2022nin-en-iyi-10-bilgisayari
@cnn
En iyi oyuncu bilgisayarı

Razer Blade 15; eksiksiz, net ve renkli bir ekrana, en yeni üst düzey özelliklere ve bir sürü başka özelliğe sahip güçlü bir oyuncudur. 

Adından da anlaşılacağı gibi Razer Blade 15, tüm oyuncuları etkileyecek parlak ve net 15.6 inç full HD uçtan uca ekrana sahiptir. Entegre Nvidia Geforce RTX Max 2080 grafik kartı, gerektiğinde VR seçeneğini kullanmanıza olanak tanır.

Ayrıca, Intel Core i7 8750 h6 işlemciyle birleştirilmiş 16 GB çift kanallı RAM’e sahiptir. Performans açısından bir güç merkezi ve verimli bir çok görevlidir.

Ayrıca bu dizüstü bilgisayar, kusursuz alüminyum gövdesi sayesinde dayanıklı ancak kompakt bir tasarıma sahiptir. Dizüstü bilgisayarın aşırı ısınmamasını sağlamak için yenilikçi bir buhar soğutma sistemine ve RGB aydınlatmalı hızlı bir arkadan aydınlatmalı klavyenin yanı sıra hoş ve duyarlı bir klavyeye sahiptir.

Hepsinden öte, en sevdiğiniz oyunları maksimum grafik kalitesi ve performansında çalıştırmanızı sağlayan bir oyun modu güç artışı ile birlikte gelir. Son olarak Razer Blade 15, gerekirse ek depolama ve RAM ile yükseltilebilir.

Kapak tarafında, bazı kullanıcılar Razer Blade 15’in diğer modellere kıyasla biraz daha pahalı olduğunu düşündüler. Ne olursa olsun, inanılmaz bir oyun deneyimi isteyen bir oyuncuysanız bu dizüstü bilgisayarı takdir edeceksiniz.

1. Dell XPS 13 – 2022’nin En İyi 10 Bilgisayarı

her-butce-icin-2022nin-en-iyi-10-bilgisayari
@ubuy
Genelde en iyi laptop 

Bir numara olan Dell XPS 13, bu 2022’deki en iyi dizüstü bilgisayar ve hepsine sahip ve performans, bağlantı, ekran ve pil açısından sunar. Aynı zamanda çok sayıda üst düzey özellik ile birlikte gelir. Basitçe söylemek gerekirse XPS 13 tam pakettir.

Dell XPS 13, keskin 4K dokunmatik ekran özelliklerine sahip 13,3 inç yüksek kaliteli canlı ekrana sahiptir. Yanlardaki ince çerçeveler etkileyici bir çözünürlüğe sahip olmanızı sağlar.

Donanım söz konusu olduğunda Intel Core i7 85 65u dört çekirdekli işlemci, 16 GB RAM ve Intel UHD grafik 620 kartı ile donatılmıştır.

Bu nedenle size sorunsuz, akıcı ve gecikmesiz bir oyun deneyimi sunarak tüm modern zaman oyunlarının teknik özelliklerini karşılayabilir. Ayrıca entegre stereo hoparlörler, bir ekran bağlantı noktası ve bir Arkadan Aydınlatmalı Chiclet klavye içerir. Ayrıca, XPS 13 çok sayıda bağlantı seçeneğiyle birlikte gelir: bir USB C 3.1 bağlantı noktası, bir mikro SD kart yuvası ve bir 3,5 mm kulaklık jakı.

Tasarım açısından bu dizüstü bilgisayar, dayanıklı bir alüminyum gövdeye sahiptir. Tuşlar net ve tıklanabilirdir ve izleme paneli tam olarak doğru boyuttadır. Sonuç olarak pilin 4K versiyonunda 12 saate kadar full HD versiyonunda ise 21 saate kadar dayanacağı tahmin ediliyor.

XPS 13’ün tek dezavantajı, bazı kullanıcılar için hayal kırıklığı yaratabilecek bir HDMI bağlantı noktasının olmaması. Ancak yine de bir ekran bağlantı noktasına sahip. Sonuç olarak ne isterseniz isteyin, bu şüphesiz her tür kullanıcı için ideal seçimdir.

Kaynakça

  • https://www.businessinsider.com/best-laptop#the-best-laptop-overall-1
  • https://www.cnet.com/tech/computing/best-windows-laptop/
  • https://10masters.org/best-laptops/
  • https://www.techzerg.com/best-laptops/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar