2022’nin En İyi 10 Tableti

Paylaşmayı unutmayın.

2022’nin En İyi 10 Tableti – Tabletlerin büyük ekranlı, düşük güçlü levhalar olduğu günler geride kaldı. Artık birçok tablet, dizüstü bilgisayarlarla yarışacak seviyede. Yeni iPad Pro 12.9 inç, bir MacBook Pro kadar hızlı, taşınabilir bir cihazda gördüğümüz en iyi ekrana sahiptir.

Ancak ihtiyaçlarınıza en uygun tableti almak için mutlaka Apple’ın en iyi iPad’ini satın almanız gerekmez. İster bir Android hayranı olun ister bir Windows kullanıcısı olun veya tamamen Apple ekosistemine bağlı olun, bir tablete yatırım yapmak için daha iyi bir zaman olamaz.

Peki hangi tableti almalısınız? İşte bu sorunun cevabı aşağıdaki incelememizde! 

2022’nin En İyi 10 Tableti

10. Huawei MatePad Pro 12.6

Huawei MatePad Pro 12.6 tanıtıldı: Merak edilen tüm özellikleri ve fiyatı - 2022nin-en-iyi-10-tableti
@btgünlüğü

Halihazırda Huawei cihazlarına sahip olan herkes için Huawei MatePad Pro 12.6 (2021), iyi bir tablet seçimi olacaktır. Harmony OS 2, cihazlar arasında sorunsuz bir şekilde dosya aktarmanıza olanak tanır. Ayrıca bir Huawei MateBook dizüstü bilgisayarınız varsa tableti ikinci bir ekran olarak kullanabilirsiniz. 

Huawei MatePad Pro’nun ekranı kesinlikle büyüleyicidir. Pil uzun süre dayanır ve performansı güvenilir ve hızlıdır. Ancak oldukça önemli bir sorunu vardır. Android tabanlı olmasına rağmen Google’ın hiçbir uygulamasına erişemezsiniz. Buna Gmail, YouTube ve Google Play Store dahildir. Bunun yerine, oldukça sınırlı olan Huawei AppGallery’ye güvenmeniz gerekecek. Bu yüzden bu listede altlarda yer alıyor.

Eğer buna aldırmazsanız o zaman bu, sunacak çok şey içeren mükemmel bir geniş ekranlı tablettir. Özellikle dokunmatik ekranın duyarlılığını ve yeni M-Pencil’i (2. Nesil) oldukça seveceksiniz.

9. Samsung Galaxy Tab S6

Galaxy Tab S6 5G özellikleri kesinleşti - Donanım Günlüğü
@donanımgünlüğü

Android’i iPadOS’a tercih ediyorsanız ve Google yazılımı tarafından desteklenen en iyi tableti istiyorsanız Samsung Galaxy Tab S6 harika bir seçimdir. Güzel bir tasarıma sahiptir, güçle doludur. Ayrıca S Pen her geçen yükseltmede daha kullanışlı hale gelmeye devam ediyor.

Samsung, bu cihaza çift lensli bir arka kamera yerleştirmeyi bile başardı. Bu nedenle kesinlikle tabletinizle fotoğraf çekmeniz gerekiyorsa bu sizi hayal kırıklığına uğratmaz. iPad’de olduğu gibi muhtemelen size ekstra maliyeti olacak klavye aksesuarını da isteyeceksiniz.

Genel olarak kaliteli bir Android tablet istiyorsanız Samsung Galaxy Tab S6 bugün piyasadaki en iyi tabletlerden biridir.

8. Apple iPad Mini (2021) – 2022’nin En İyi 10 Tableti

Apple iPad mini (2021) review: Proud to be a tablet - 2022nin-en-iyi-10-tableti
@pocketint

iPad mini, küçük bir güç merkezidir ve inanılmaz hızlı bir Apple A15 işlemciye sahiptir. Bu onu profesyonellerin dışındaki en güçlü iPad haline getirir. 

Geniş renkli yüksek çözünürlüklü ekranı ve Apple Pencil desteğiyle bu tablet fotoğraf üzerinde çizim yapmak veya fotoğrafları düzenlemek için harika bir seçimdir. Devasa ham fotoğraf dosyalarını işleyebilir, aynı anda birden fazla 4K videoyu düzenleyebilir, bir sürü parça içeren müzik projeleri oluşturabilirsiniz.

Bu kadar küçük olması ve neredeyse hiçbir ağırlığı olmaması, onu ideal ‘her gün çantanıza atın’ arkadaşı yapar. Tabii ki oyunlar veya eğlence için de harikadır.

Ancak iPad mini, iOS’un tüm güçlü yönlerine sahip olsa da ekranı küçüktür. Bu da her zaman her şeyden en iyi şekilde yararlanamayacağı anlamına gelir. Ekran boyutu büyük bir handikaptır ve bu, tableti ofis tarzı işler için uygun olmayan bir hale getirir. 

İstediğiniz çok yönlü bir üretkenlik makinesiyse iPad Air daha iyidir. Ancak üzerinde her şeyi yapabileceğiniz eğlenceli bir süper taşınabilir tablet arıyorsanız iPad Mini aradığınız tablettir.

7. Lenovo Tab P11 Pro

Lenovo Tab P11 Pro - Fiyatı ve Özellikleri
@webtekno

Herhangi bir tablet listesinde genellikle bir Lenovo tableti görmeyiz. Ancak Lenovo Tab P11 Pro, bir sürü premium özelliği orta sınıf bir fiyatla birleştirdiği için bunu hak ediyor.

Vurgu şüphesiz, inç başına 263 piksel ve HDR10 desteği ile 11.5 inç 1600 x 2560 OLED olan ekranıdır. Bu nedenle büyük, keskin ve OLED olması, Apple’ın tüm iPad serisi de dahil olmak üzere LCD rakiplerine göre bir avantaj sağlar.

Bu ekran onu görsel medya için de harika kılar. Ancak hikaye burada bitmiyor. 4 güçlü hoparlörü de ses için inanılmaz bir bütünlük sağlıyor. Ayrıca, diğer tabletler kadar pahalı görünmesini sağlayan metal bir kabuk Lenovo Tab’i şık bir hale getiriyor. 

Lenovo Tab P11 Pro ayrıca hem ekran kalemi hem de klavye aksesuarlarını destekler. Bu nedenle iPad Pro serisi ve Samsung Galaxy Tab S7’nin benzerleri gibi çok yönlüdür.

Bunun da ötesinde, etkileyici pil ömrüne sahiptir. Ancak büyük bir zayıf noktası vardır: Kamera. Ama bu çoğu tabletin problemi olduğu için o kadar da büyük bir sorun değildir.

6. iPad 10.2

Apple iPad (2019) review: New model brings 10.2-inch screen - 2022nin-en-iyi-10-tableti
@pocketint

Yeni nesil iPad, en ucuz tam boyutlu Apple tabletidir. Depolama alanı yükseltilmiş, işlemcisi güçlendirilmiş ve daha dayanıklı hale getirilmiştir. Bu onu benzerleri arasında öne çıkartır.

True Tone teknolojisiyle birleştirilmiş yeni ekran parlaklık ve renk ayarlarıyla gözleri yormaz. Böylece uzun süre tablet başında çalışabilirsiniz.

Ayrıca, video görüşmesi sırasında hareket ederseniz sizi gerçekten takip eden ve her zaman otomatik olarak çerçevenin merkezinde olmanızı sağlayan akıllı yeni bir ön kamera da vardır. Bu gerçekten hoş bir dokunuştur.

Ve diğer iPad modellerinden daha ucuz olmasına rağmen iPadOS’un yapabileceği her şey için tam destek ve mükemmel uygulamaların tamamı mevcuttur.

iPad Air daha iyi bir tablettir. Daha hızlı bir işlemciye, daha fazla depolama alanına, daha iyi bir arka kameraya ve ikinci nesil Apple Pencil desteğine sahiptir. Ancak aynı zamanda çok daha pahalıdır. Giriş seviyesi iPad, bazı özelliklerin kesilmesinden sonra gerçekten hala mükemmeldir.

5. iPad Pro 11 – 2022’nin En İyi 10 Tableti

Next-year iPad Pro 11 also to come with mini-LED display - GSMArena.com news
@gsmarena

Belki sırt çantanızda yeterince yeriniz yoktur. Belki daha küçük elleriniz vardır ya da belki harcayacak çok paranız yoktur. 11 inç iPad Pro’yu seçmenizin nedenlerinden bazıları bunlardır.

Daha küçük boyutuna rağmen, iPad Pro 11’in iç özellikleri daha büyük sürümle aynıdır. Son derece güçlüdür, inanılmaz derecede çok yönlüdür. Bir tablet olarak tam bir canavardır. 

Uygulamaları ve oyunları hiç zorlanmadan çalıştırır. Şimdi sahnede olan iPadOS ile her zamankinden daha iyi bir dizüstü bilgisayar yedeğidir. Pahalıdır ama tavsiye edilir.

4. Microsoft Surface Go

Buy Microsoft Surface Go (Intel Pentium Gold, 8GB RAM, 128GB) (MCZ-00001)  Online in Taiwan. B07FDKZQTY
@taiwan

Microsoft Surface Go, geleneksel olarak Apple iPad Pro ve Samsung Galaxy Tab serilerinin hakim olduğu pazara başarılı bir şekilde giren profesyonel düzeyde bir tablet bilgisayardır. Ancak Windows’un esnekliğine sahip değildir. 

Basitçe söylemek gerekirse bu kompakt ve şık Windows 10 tabletin en iyi tablet kılavuzumuza girmesinin nedeni budur. Bu listedeki diğer tabletlerin sunmadığı bir şey sunar. Bunu da cazip bir fiyat noktasında yapar. Sağlam dahili donanıma ve ekrana sahip ve Windows 10 çalıştıran, iyi yapılmış ve şık bir tablet nadir görülen bir şeydir.

3. Samsung Galaxy Tab S7 Plus

Samsung Galaxy Tab S7 & S7+ | Samsung Canada - 2022nin-en-iyi-10-tableti
@samsung

Listemizdeki ikinci Samsung tablet, Samsung’un şimdiye kadar yaptığı en iyi tablettir. Ayrıca yukarıda okuduğunuz iPad Pro serisine ciddi bir rakiptir.

Aslında, 2800 x 1752 çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip 12,4 inçlik bir Süper AMOLED ekran bunu alanında en iyisi yapar. iPad Pro serisi bu ekranla yarışabilecek düzeyde ancak LCD ekran aynı etkiyi yaratamıyor. 

Ayrıca içinde çok güçlü bulduğumuz bir Qualcomm Snapdragon 865 Plus yonga seti var. Sadece 5,7 mm kalınlığında inanılmaz derecede ince olan birinci sınıf bir metal yapı da bu tablete ayrı bir hava katıyor. 

Galaxy Tab S7 Plus’ın bir sürümü de 5G bağlantısı ile birlikte geliyor. Ayrıca Samsung S Pen kalemini de kutudan ücretsiz olarak alırsınız. Android, tabletlerde iPadOS kadar iyi değil ancak iPad’e bir Android alternatifi istiyorsanız bu olabilir.

2. iPad Pro 12.9 – 2022’nin En İyi 10 Tableti

ipad pro 12.9 4th ger 256gb – Mobile City | Phones | Laptops | Accessories
@mobilecity

iPad Pro 12.9’un en belirleyici özelliği tartışmasız ona güç veren M1 yonga setidir. Bu yonga seti, doğrudan Apple’ın en üst düzey Mac’lerinden alınmıştır. Bu nedenle burada bir tablette gerçekten masaüstü gücü elde edersiniz.

Ancak bu tabletin sahip olduğu tek şey bu değil. Bir iPad’de ilk kez dikkat çekici derecede yüksek 1.600 nit tepe parlaklığa, 120 Hz yenileme hızına ve 2048 x 2732 çözünürlüğe sahip bir Mini LED ekrana vardır. Net, parlak ve oldukça canlıdır. 

iPad Pro 12.9 ayrıca uzun ömürlü bir pile sahiptir. İyi bir kamera, birinci sınıf bir alüminyum tasarımla beraber gelir. Magic Keyboard ve Apple Pencil 2 desteği de vardır ancak bunlar ayrı satılır. Tam bir canavar arıyorsanız aradığınız tablet budur.

1. Apple iPad Air 4

2022nin-en-iyi-10-tableti
@tamindir

Çoğu insan için bir numaralı tablet önerimiz? Bu en son Apple iPad Air.

Bu teknik olarak iPad Air 4’tür ancak daha çok en yeni iPad Pro’ya benzer. Apple Pencil 2 desteği ve klavye burada da devam eder. Bu sebeple yazı yazmak için normal bir iPad’den çok daha kullanışlıdır.

Fiyat ve teknik özellikler açısından bu, şu anda Apple iPad tablet serisinin orta aralığında bulunur. Bu da onu birçok insan için en iyi tablet yapar. Performans ve fiyat dengesi tam ayarındadır.

Çok yönlü özellikleri ve satın alabileceğiniz geniş bir renk yelpazesi ile iPad Air 4 (2020) birçok insan için harika bir seçimdir.

Kaynakça

  • https://www.techradar.com/news/best-tablet
  • https://www.t3.com/features/best-tablet
  • https://www.tomsguide.com/best-picks/best-tablet
  • https://www.zdnet.com/article/best-tablet/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar