Hem sevip hem eleştirdiğimiz 5 uygulama

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni bir araştırma, Amerikalıların en çok şikayet ettiği uygulamaları listeliyor. Facebook, HBO Max, Netflix, Tinder ve Snapchat ve dahası… İşte hem sevip hem eleştirdiğimiz 5 uygulama.

Decluttr, uygulama mağazalarındaki olumsuz incelemeleri gözden geçirerek yeni bir araştırmaya imza attı. Ve eleştirilerin asla bitmediği en iyi 40 uygulamayı derlemek için tüm bu incelemeleri gözden geçirdi.

1- Facebook

İlk sırada, %61’lik bir oranla 1 yıldıza sahip Facebook var. 1,25 milyon toplam incelemeye sahip uygulama, dünya çapında en çok indirilen sosyal medya uygulamalarından biri. Ancak buna rağmen ortalaması 2,2 yıldız derecesine sahip.

Özellikle uygulamanın arayüzü , uygulama performansı sorunları, veri ve gizlilik ihlalleri dahil olmak üzere birçok farklı faktörden olumsuz eleştiri alan Facebook tarafında gizlilik endişeleri dikkat çekiyor. Son yıllarda basında çıkan kötü haberlerin de kullanıcıların uygulamaya yönelik duygularını etkilemiş olması muhtemel.

2- HBO Max

Listedeki ikinci uygulama Discovery bünyesindeki dijital yayın platformu HBO Max. Üstelik “en az eğlenceli uygulama” kategorisinde birinci, genel olarak ikinci sırada yer alıyor. İncelemelerinin %38,2’si 1 yıldız.

Uygulamanın işlevsellik sorunları dikkat çekse de en çok eleştiri içerik planları ile ilgili. Özellikle Game of Thrones hayranları üç yıllık bir bekleyişin ardından uygulama çökünce mağaza yorumlarına akın ediyor.

3- Snapchat

Listedeki 5 uygulama içinde üçüncü sırada, incelemelerinin %24’ü 1 yıldız olan başka bir sosyal medya uygulaması olan Snapchat yer alıyor.

Hem Apple App Store hem de Google Play Store’daki kullanıcılar, Snapchat’in bir Android telefondaki görüntülerinin kalitesinin iPhone’dakilerden daha düşük olduğunu söylüyor. Genellikle pikselli ve grenli görüntüden şikayetçi olan kullanıcılar soluğu mağaza yorumlarında alıyor.

Buna ek olarak, uygulamayı kullanan çocukların ebeveynleri, kaybolan fotoğraflar ve ‘anlık haritalar’ aracılığıyla konum paylaşımıyla birlikte uygulamanın güvenli olmadığına dair endişelerini de sıklıkla dile getiriyor.

4- Netflix

Netflix, Amerika ve dünya genelinde en çok kullanılan dijital içerik platformlarından biri olsa da eleştiriden geri kalmıyor. Ve dördüncü sırada yerini alıyor. Netflix’in 1 yıldız derecelendirmesinde %21,7’lik bir puanı var.

Ne kadar sevsek de ana şikayetlere katılmamak elde değil. Netflix’in oynatma sırasında sık sık durması, kullanıcılara kötü öneriler sağlaması ve genellikle fragmanlarının varsayılan olarak oynatılmasına izin vermesi başlıca olumsuz yorumlar arasında.

Bununla birlikte, kullanıcıların hizmetlerini iyileştirebilecekleri birçok yol varken uygulama algoritmasını sıfırlamak veya içerik akışı için bir VPN kullanmak zorunda olması da dikkat çekiyor.

5- Tinder

Online date uygulamaları arasında adını ilk ve en çok duyduğumuz Tinder da bu listede. Uygulama bir yıldız incelemesinde %19.73 ile 5. sırada yer alıyor. Flört uygulamaları elbette herkes için değil ve şikayet alması da olası. Ancak Apple App Store kullanıcıları, uygulamayı esas meselenin ötesinde eleştiriyor. Zira Tinder birçok hata ve aksaklık şikayetleriyle mağaza yorumlarında ön plana çıkıyor. Özellikle performans sorunları dikkat çekse de ayarlarda bildirimleri açık olmasına rağmen, mesaj geldiğinde bildirim almama gibi sorunlar da mevcut.

Yine de 200.000’den fazla 5 yıldızlı derecelendirmesi olduğunu eklemeliyiz.

Araştırmanın kategori bazlı incelemeleri de oldukça dikkat çekici. Bir başka içerikte onlara da yer vereceğimizi hatırlatıp incelemek isteyenleri buraya alabiliriz.

Bonus: 2021 App Store Ödülleri – İşte 2021 Yılının En İyi Oyun ve Uygulamaları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar