Hedef Kitlenin Dikkatini Çekmek İçin Etkili İçerik Pazarlama İpuçları

etkili-icerik-pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Hedef Kitlenin Dikkatini Çekmek İçin Etkili İçerik Pazarlama İpuçları – Her geçen gün yeni bir gelişime ön ayak olan içerik pazarlama ( content marketing) alanında başarılı olmanın en önemli noktalarından birisi kaliteli içerik ve etkileyici bir sunum yapmaktır. Bunu başarmak için de ilk önce doğru sorunun sorulması gerekmektedir. Peki doğru içerik planlaması ve etkili içerik sunumu nasıl yapılmalıdır? Doğru hedef kitleyi belirleyip doğru profil çizildikten sonra profile uygun doğru mesajı vererek etkili içerik paylaşımı yapılabilir. Etkili İçerik üretmenin faydası nedir? Etkili İçerik oluşturup sunumunu doğru yapmak markaların dijital pazarlamada öne geçmesini, firmanın tanınırlığını yıl içi hedefe ulaşma başarısını sağlamaktadır.

İçerik (içerik pazarlama performansı için 5 temel parametre makalemize buradan ulaşabilirsiniz.) Nedir? Etkili İçerik Pazarlama Nedir? İçerik bir markayı var eden her şeydir. Ürün ve hizmeti sunan, tanıtan firmayı var eden ve kuruluşu anlatan ana öge içeriktir. Bu nedenle belirlenen hedef kitleyi standart noktadan aşağı kalmamak için içeriğe farklı bir yön vermek gerekmektedir. Dijital pazarlamanın son on yılda gelmesi beklenen noktadan oldukça ileri gelmesi farklı sistemlerin yapımını ve stratejilerin geliştirilmesini mecbur kılmıştır. Farklı farklı tür içeriklere sahip olan kanalların sunduğu içeriklerden yüzlerce kanala kadar etkileşim kuran hedef kitlenin günümüzde en fazla zaman geçirdiği alan dijital kanallar olmaktadır. Bu anlamda yapılan ilk atak görsel aktivitenin site içlerine yerleştirilmesiyle başlamaktadır.

Etkili İçerik Pazarlama

@netvent.com

Etkileşimli İçerik Paylaşımı İle Katılımın Arttırılması

Etkileşimli İçerik, tüketicilerin sadece tek taraflı etkilendiği ve ihtiyacı giderip gerekli bilgileri elde ettikten sonra uzaklaştıkları içerik çeşidi değildir. Tam tersine etkileşimli içerik, karşıdaki kişiyi tüketiciyi harekete geçiren, çeşitli aktivitelere yönlendiren uygulamalı içerik türlerinin ağırlıklı olduğu etkileşim çeşididir. Farklı türlerde olan etkileşimli içerik çeşitleri vardır. Bunlar :

  • Farklı yaş seviyesindeki oyunlar
  • Uzaktan etkileşimli sınavlar ve testler
  • Gelişim Sınavları
  • Anket çalışmaları
  • Ürün deneyim yorumları
  • Sosyal siteler ve gruplarla çalışma sistemi
  • Yorumlayıcı e kitaplar

Sosyal medya sitelerinin kullanıcı ve paylaşımcı sayısının hızla artması ve içerik paylaşımlarının birbirini tekrar edecek derecede çoğalması etkileşim süresini kısaltmaya sebep olmaktadır. Kullanıcıların katılımını arttırmak için farklı uygulamalar içerisine girerek etkileşimin önünü açmak lazım. Bunlar anketlerle, video oyunlarla, e sınavlar ve kurslar ile, öğretici video çalışmaların katılımı arttırılmasıyla sağlanabilir.

Metin Yazarlığı Teknikleri Kullanma

Günümüzde ilgi çekici paylaşımlar yapmanın çeşitli bir hal aldığı bu dönemde farklı tekniklerin yaygınlaşması kullanıcıların karmaşık bir yapı ile karşılaşmalarına ortam hazırlamıştır. Bu karmaşadan kullanıcıların dikkati çekmek için ilgi çekici görsellerle yazı tekniklerinin geliştirilmesi ve açıklayıcı bir grafik sunulmalıdır. Karmaşık metin ve kavramların daha çarpıcı ve ilgi çekici yazı organizasyon teknikleri ile sunularak etkileşimin arttırılması ve kullanıcı dikkatinin çekilmesi gerekmektedir. Önemli olan sorunu belirtmek ya da soruna dikkat çekmek değil sorunun odak noktasından çıkarılıp çözümün ilgi odağı haline gelmesi gerekir.

Veri Görselliği ile Raporların Birleştirilmesi

@magnetdijital.net

Bir işi ya da sunumu swot analizi ile sunmak ve işi üreten ile işi isteyen arasındaki arzı somut haline getiren en önemli nokta raporlaştırmadır. Çalışanın patronuna, müdürün şirket sahibine, öğrencinin öğretmene vb. iş türlerinde rapor sunmanın zorunlu ve gerekli olduğu aşikardır. Bir rapor içerisinde onlarca türde bilgi mevcuttur. Çeşitli istatistiki bilgilerin, anketlerin ve analizlerin sunumu bazı bilgileri karmaşık hale getirmektedir. Bu karmaşıklık kullanıcılar tarafından anlaşılmaz bir hal ortaya çıkarmaktadır. Bu karmaşıklığı kurtarmak için bilgilerin görsel belgelerle dayanaklı hale getirilmesi ve grafiklerle desteklenmesi gerekmektedir.

Trend Fotoğrafların Kullanımı

Kullanıcıların her zaman ne durumda olursa olsun beğenip takdir edeceği sevecen gelen fotoğraflar vardır. Pek çok insan her zaman küçük yavru kedileri her zaman sever ve beğenir. İçeriklerde de bu istatistiğe benzer fotoğrafların kullanımı kullanıcıların ilgisini daha canlı tutatcaktır. Oluşturulan her grafik ve analiz altına tabiki eklenmemelidir fotoğraflar. Ustaca ve akıllıca bir noktada kullanılması etkiyi daha da arttıracaktır.

@dijitalage.com.tr

Stock Fotoğraf Kullanımından Uzak Durulmalı

Stock fotoğraf dünya genelinde herkes tarafından kolayca ulaşılmakta ve kullanılmaktadır. Bu durumda üretici portföyünü sıradan bir hale sokmaktadır. Bu profilden çıkmak için özgün ürünlerin orta konulması gerekmektedir. Bu nedenle kendi fotoğrafımızı kendimiz çekmeli ve ilginç noktalardan kadraj kullanmalı ve ilgi çekici bir seviyede sunum yapılmalıdır. Günümüzde kullanıcılar artık stock fotoğrafçılığın farkında ve bunu çok dikkate almamaktadır. Markanın ilgi çekiciliğini arttırmak için özgün çekimlerin kullanılması gerekmektedir. Ortalama bir internet kullanıcısı günde en az 4-6 saat arasında zaman geçirmektedir. Bu süre içinde binlerce fotoğrafa maruz kalan kullanıcılar hangi fotoğrafı in özgün hangi fotoğrafın sıradan ve sık kullanılan fotoğraf olduğunun farkına varmaktadır. Kendi fotoğrafını oluşturan firmaların fotoğraf içerisine kendi logolarını yerleştirmeleri etkili içerik pazarlama açısından artı bir durum sağlayacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar