HBO Max’te Gerilim Filmi Kuşağı – En İyi Gerilim Filmleri

Paylaşmayı unutmayın.

HBO Max’te Gerilim Filmi Kuşağı – En İyi Gerilim Filmleri – Bazen sıkıntılardan sıyrılmak ve hayatta olduğunu bilmek için düşüncelerimizden biraz uzaklaşmak gerekir. Bunun için gerilim filmleri mükemmel bir seçimdir. Bu tür gerilim yüklü filmler vahşi, dolambaçlı ve heyecan verici yolculuklar için vazgeçilmezdir. Pervasız hırsızlar, sırıtan kanunsuzlar ve savaştan asla çekinmeyen cesur sert adamlar aracılığıyla yeni yolculuklar yaparız. Tam da HBO Max‘in Türkiye’ye gireceği sırada bu filmleri not almanızı öneriririz. Sinirlerinizi gerecek ve nefesinizi kesecek bir sinema arayışındaysanız, bu yazı tam size göre. İster yeni ister eski, ister eğlenceli ister korkutucu bir şey istiyorsanız, listemize göz atmalısınız.

HBO Max’te Gerilim Filmi Kuşağı – En İyi Gerilim Filmleri

1- M | IMDB: 8,3

M - Bir Şehir Katilini Arıyor - Vikipedi
@vikipedia

Katmanlar halinde uğursuz heyecanlar içeren Fritz Lang klasiğinde “M” bir katilin işaretidir. 1931’de piyasaya sürülen bu Alman yapım, sinsi bir çocuk katilinin yakalanmasını anlatıyor. Katil 8 ay boyunca yakalanmaz. Bu yüzden sokaklarda polis denetimi sıkılaşır. Ardından diğer suçlular eski düzenlerine dönmek için katili kendileri yakalamak ister. Sonuçta Dilenciler Birliği’yle anlaşırlar. Böylelikle çocukların güvenliğini sağlayarak katili kıstırmayı hedeflerler. Gerilim, yalnızca bu acımasız katilin tekrar saldıracağı tehdidi değildir. Aynı zamanda azgın bir kalabalığın kanunsuz adalet arayışından da kaynaklanmaktadır. İri gözleri ve rahatsız edici varlığıyla Peter Lorre, bu isyankar iblis rolüne damgasını vurdu.

2- 12 Monkeys | IMDB: 8

Bruce Willis ve Brad Pitt, "Twelve Monkeys"de bazen biraz çıldırırlar.

Bruce Willis, distopik bir gelecekten geçmişe zaman yolculuğu yapan ve insanlığın çoğunu yok eden bir virüsün kaynağını arar. Aynı zamanda bir mahkumdur. Bu harap görevlerde hiçbir şey doğru gitmiyor. Bu yüzden, kahramanımız, abartılı bir akıl hastasından ve şüpheci ama çekici bir psikiyatristten umutsuzca yardım ister. Kafa karıştırıcı ipuçlarıyla, parçalanmış bir ruhla ve bu güneş lekeli geçmişte kalma özlemiyle savaşır. Asıl soru zamandan dolmadan geleceği kurtarıp kurtaramayacağıdır.

3- North By Northwest | IMDB: 8,3

Cary Grant hayatı için "North By Northwest"te koşuyor.

Alfred Hitchcock’un en başarılı ve ikonik filmlerinden biri ile karşınızdayız. 1959 yapımı filmde, Cary Grant, bir gizli ajanla karıştırıldığında hayatı raydan çıkan bir reklam yöneticisidir. Zarif Grant’in tarlada bir tarla uçağı tarafından kovalandığı sahneyi tanıyabilirsiniz. Ancak bu tüyler ürpertici yanlış kimlik hikayesinde, tüyler ürpertici çok nokta var. Senaryonun haince dönüşleri, senarist Ernest Lehman’a En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar adaylığı getirdi. Grant ve onun yardımcı yıldızı Eva Marie Saint’in gösterişli cazibesi, bu filmde büyük ses getirdi. Tüm bu on yıllar sonra, hala hayret verici.

4- Stoker | IMDB: 6,8 – En İyi Gerilim Filmleri

Mia Wasikowska ve Matthew Goode, "Stoker" da rahatsız edici bir şekilde yakınlaşırlar.

Güney Koreli yapımcı Park Chan-Wook çarpık aşk ve şiddetin başka bir şeytani hikayesi ile karşımızda. Hem de yıldızlardan oluşan bir oyuncu kadrosunu ile. İçine kapanık India Stoker, babasının ölümünün ardından, uzun süredir ayrı yaşadığı amcasına ile yakınlaşır. Tabu bağları büyüdükçe, korkunç aile sırları ortaya çıkar ve bu da şok edici etkiler doğurur. Wentworth Miller’ın keskin senaryosu, korkunun ortasında karanlık kahkahaları teşvik eden şeytani bir zekâya sahip. Chan-Wook’un gotik estetiği ise acımasız bir dünyayı akıl almaz derecede güzel bir esere dönüştürüyor.

5- Dog Day Afternoon | IMDB: 8

hbo-maxte-gerilim-filmi-kusagi---en-iyi-gerilim-filmleri

Hiçbir banka soygunu filmi Sidney Lumet’in 1975 klasiğiyle karşılaştırılamaz. Oldukça rahatsız edici gerçek olaylara dayanan Brooklyn’deki bir soygun yaşanır. Sonra bir grubu rehine aldığında başını belaya sokan nevrotik hırsız Sonny Wortzik krşımıza çıkıyor. Frank Pierson’ın Akademi Ödüllü senaryosu, izleyicileri kasaya, polis barikatlarının arkasına ve Sonny’nin ailesinin sıkışık dairelerine götürüyor. Ardından çağdaş bir Amerikan halk kahramanının karmaşık ama zorlayıcı bir portresini gözler önüne seriyor. Al Pacino’nun çılgın enerjisi ve kaotik karizması, ister polislerle alay ediyor, isterse aval aval bakan kalabalığa oynuyor ya da perişan annesiyle tartışıyor olsun, Sonny’ye hayran olmamızı sağlıyor. Gerilim oldukça yüksek. Ancak bu filmi muhteşem yapan şey, New Yorklular gibi küfür eden, yaygara koparan ve gevezelik eden ilginç karakterlerden doğan, derinlere kök salmış komedi.

6- Argo | IMDB: 7,7 – En İyi Gerilim Filmleri

Watch Argo (HBO) - Stream Movies | HBO Max
@hbomax

Ben Affleck, bu tarihi gerilimin yönetmeni ve başrol oyuncusu olarak çift görevde. En iyi film dahil üç Oscar ödülünün de sahbi olan film 1979 İran devrimin sırasında geçiyor. O sırada Tahran’daki Amerikan Büyük Elçilik binasını basan militanlar 52 Amerikalı’yı rehin alırlar. O karmaşada kaçmayı başaran 6 Amerikan vatandaşı Kanada Elçiliği’ne sığınır. Ancak hayati tehlikeleri geçmemiştir. CIA uzmanı Tony Mendez’in akıl almaz kurtarma planı risk ve gerilimi beraberinde getirir.

7- The Maltese Falcon | IMDB: 8

Humphrey Bogart, Mary Astor ve Lee Patrick 'The Maltese Falcon'da kara film çekiyorlar.

Birçok harika kara film gibi, bu 1941 gerilim filmi de sert burunlu bir dedektif ve zor durumdaki muhteşem bir kadın ile başlar. Dashiell Hammett’in romanından uyarlanan The Maltese Falcon yıllardır üncelliğinni koruyor. Özel dedektif Sam Spade’in sadece iş ortağını kimin öldürdüğünün bulmanın peşinde değildir. Aynı zamanda çok aranan bir heykelciğin nerede olduğunu da takip etmektedir. Yol boyunca, şüpheli karakterlerle tanışacak, korkunç ipuçlarını ortaya çıkaracak ve aldatıcı olduğu kadar göz kamaştırıcı bir femme fatale ile tango yapacak. 

8- Promising Young Woman | IMDB: 7,5 – En İyi Gerilim Filmleri

Bo Burnham ve Carey Mulligan, "Promising Young Woman"da müzikal bir arayı paylaşıyorlar. -hbo-maxte-gerilim-filmi-kusagi---en-iyi-gerilim-filmleri

Yazar ve yönetmen Emerald Fennell intikam hikayesi ile karşımızda. Akademi Ödülü adayı Carey Mulligan, barları ve gece kulüplerini takip ederek kendini “iyi adamlar” ilan eden ama hiçbir işe yaramayan anti-kahraman rolünde. Fennell’in basit bir bakış açısı anlatısından çok uzak olan Oscar ödüllü senaryosu, karanlık bir ahlaki gri alana giriyor ve bir dizi üzücü dönüşle tecavüz kültüründeki suç ortaklığını keşfediyor. Şeker renginde ve sert bir film müziğiyle renklendirilmiş bu ünlü, ancak tartışmalı filmin atmosferi oldukça sert.

9- The Bodyguard | IMDB: 6,3

hbo-maxte-gerilim-filmi-kusagi---en-iyi-gerilim-filmleri

1992’de tüm dünyada duyulan en hit parçaydı; I Will Always Love You. Whitney Houston, hayatı anonim bir takipçi tarafından tehdit edilen ultra ünlü bir şarkıcı/aktris olarak rol aldı. Kevin Costner, Gizli Servis’te bir geçmişi olan ve müşterilerine fazla yaklaşmamakla ilgili katı bir kuralı olan itibarlı koruma olarak başrolde. Ancak, koruyucu bir şekilde onu tehlikeden uzaklaştırıp büyük, güçlü kollarına aldığında, romantizm kaçınılmazdır ve – yıldızlarının kimyası sayesinde – kesinlikle sarhoş edicidir. Mick Jackson, sadece bir gişe rekoru kıran değil, aynı zamanda Houston’ın ikonik yorumu “I Will Always Love You” ile övünen bu aşk dolu gerilimi yönetiyor.

Kaynak: mashable.com

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar