Haziran Kültür-Sanat Etkinlikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Haziran ayının ikinci yarısına girmek üzereyken, tatilden yeni dönmüşken ya da hiç tatile gidememişken; ”ne yapsak?” diye düşünüyorsanız size birkaç önerimiz var. Haziran etkinlikleri listemize İstanbul ile başlayalım o halde.

İSTANBUL

İstanbul; kültürel güzelliklerinin, tarihi dokusunun yanı sıra etkinlikleriyle de ön plana çıkan bir kent. Haziran ayının gelmesiyle birlikte neşeli bir hale dönüşen şehir, sayısız kültür sanat etkinlikleriyle İstanbul sakinlerini büyülemeye devam ediyor. Peki haziran ayında öne çıkan etkinlikler neler?

ZENGİN MUTFAĞI

Anadolu Efes katkılarıyla: Zengin Mutfağı etkinliği DasDas‘ta sizlerle…

Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını bizlere aktaran oyun, izleyiciye eğlenceli bir şekilde aktarılıyor. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oynanan bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

NOTRE DAME’İN KAMBURU MÜZİKALİ

“Tanrı aşkına! Sen sahiden hayatımda gördüğüm en güzel çirkinsin!”

@pusulahaber

Victor Hugo’nun ünlü eseri “Notre Dame’ın Kamburu”nun sahnelendiği, danslarıyla göz dolduran müzikal haziran ayı boyunca izleyicisiyle buluşmaya devam edecek.

ALİCE MÜZİKALİ

Alice Harikalar Diyarında,yazıldığı tarihten bu yana edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olarak varlığını sürdürmüştür. Çocuk kitabı olmaktan çıkıp 7’den 70’e herkesin severek okuduğu eser,şimdi de müzikal olarak bizlerle buluşuyor. Etkeyici görsel efektleri,dev sahnesi, özenle seçilmiş kostümleri ve mükemmel oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Alice Müzikali’nde siz de yerinizi alın.

İZMİR

Türkiye’nin “batıya açılan penceresi” olan İzmir’in kültür sanat etkinlikleri, her ay olduğu gibi haziran ayında da oldukça zengin. İzmir için dikkat çeken etkinlikleri sizler için derledik.

LOREENA MCKENNIT

Kelt müziğinin efsane ismi Loreena Mckennit ünlü şiirleri Kelt müziğinin yapısına uygun bestelerken güçlü ve duygulu sesiyle sizi büyülü bir dünyanın içine çeken  şarkıcı dinleyicilere unutulmayacak bir gece yaşatmayı planlıyor.

KİBARLIK BUDALASI

“İnsanları birbirlerinden ayıracak gereksiz onurla mevki değildir.Bizi başkalarından ayıracak şey akıl,erdem ve bilgidir.”

 Kibarlık Budalası MOLİERE
@sanatkaravanı

Başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı ölümsüz eseri Kibarlık Budalası 9.yılında seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen’in yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü Kibarlık Budalası’nı kaçırmayın deriz.

YAŞAMAYA DAİR

“Yaşamak şakaya gelmez,

büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın

bir sincap gibi mesela,

yani,yaşamın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden,

yani bütün işin gücün yaşamak olacak…”

   Nazım Hikmet

Nazım Hikmet’in 54.ölüm yıldönümünde Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyunda Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere çeşitli bestecilerin de Nazım şarkıları seslendiriliyor. Sizlerin de izlemek için sabırsızlandığı bir oyun olduğundan eminiz.

ANKARA

Başkent Ankara’da da harika etkinlikler sizleri bekliyor.

ODTÜ M.D.VİŞNELİK ÇİM AMFİ KONSERLERİ

6000 kişilik kapasitesiyle Ankara’nın en önemli etkinlik ve konser alanı olan Vişneli Çim Amfi gençleri müzik ile buluşturmakta. Ünlü sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapan amfi yenilenmiş haliyle sizlerle. Kamança üstadı Mark Eliyahu 26 Haziran 2019 Çarşamba akşamı harika bir sahneye hazırlanıyor. Ankara’da olanların kaçırmamasını öneririz.

CEM ADRİAN

Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Adgager’ın da çekiliş düzenlediği bu konser için geri sayım başladı. Çekilişe katılmak için paneli ziyaret edebilirsiniz.

MARX İSTANBUL’DA

@deskgram

Sahne Ankara’da! 14 Haziran’da Ankara Sanat Tiyatrosu’nda izleyebileceğiniz bu oyunda Karl Marx’ı Beyoğlu’na yolluyoruz. Tarihe bıraktığı izlerle birçok insanın düşünce yapısını şekillendiren Marx’ı İstiklal Caddesi’nde hayal edebiliyor musunuz? Biz denemeye değer diyoruz.

Sanatla kalın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar