Harry Potter’ın Gizemli Dünyası’na Sanal Tur

Paylaşmayı unutmayın.

Harry Potter’ın Gizemli Dünyası’na Sanal Tur – Pandemi süreci geçiyoruz, bu yüzden dışarda yaptığımız etkinliklerin birçoğu sanal ortama taşımış durumda… Konserler, tiyatrolar, müze gezileri artık sanal ortamda gerçekleştiriliyor. Evinizde değişik bir etkinliğe nasıl katılırım diye düşünüyorsanız, bu önerimizi beğeneceksiniz.

Google Earth haritalar üzerinden, Harry Potter hayranlarını oldukça mutlu edecek bir sanal geziye imza atıyor: Hogwarts Ekspresi ile çıkacağınız yolculukta Harry Potter filminin gerçekleştiği birçok yeri evinizde bilgisayar ortamında ziyaret ediyorsunuz. Gerçek Diagon Yolu’ndan bu hikayelerin ilk hayal edildiği rahat Edinburgh kafeye kadar Harry Potter’ın büyülü dünyasında öne çıkan yerleri keşfetmek isterseniz: @google earth adresine girerek bu keyifli yolculuğa başlayabilirsiniz.

Harry Potter’ın Gizemli Dünyası’na Sanal Tur

harry-potterin-gizemli-dunyasina-sanal-tur

Londra King Cross Tren İstasyonu

Duvara gömülü bir bagaj arabası, Harry’nin bu büyük Londra tren terminalinde Hogwarts Ekspresini yakaladığı Platform 9 – 3/4’ü işaret ediyor. Bu nokta Harry’nin ilk yılında karşılaştığı ilk tuhaflıklardan biri olarak karşımıza çıkıyordu. Bir duvardan sihirli bir dünyaya girişin olduğu yer Londra Cross Tren İstasyonu’nda yer alıyor.

İskoçya’daki Glenfinnan Viyadüğü

harry-potterin-gizemli-dunyasina-sanal-tur

Birkaç Harry Potter filminde Hogwarts Ekspresi güzergahında yer alan bu ikonik 1901 demiryolu viyadüğü, kıvrımlı, 21 kemerli bir açıklığa sahiptir. Bir çok geç güçlendirme ve yenileme çalışması görse de doğallığından bir şey kaybetmedi. Ayrıca muhteşem manzarası ile birlikte hala bazı turlar için kullanılmaktadır.

İskoçya’daki Glenfinnan Viyadüğü

Londra, Leadenhall Pazarı

 Harry Potter filmlerinde Diagon Yolu’nun önünde duran, Viktorya döneminden kalma bu tarihi kapalı pazar yerinde mağazalar, restoranlar ve barlar bulunur. Filmde oldukça çok görünen bu pazar oldukça ün kazanmıştır

Alnwick Kalesi, İngiltere

İlk iki filmde Hogwarts olarak gösterilen bu yerleşik kale, turlar ve “süpürge sopası eğitimi” gibi Harry Potter’dan ilham alan etkinlikler sunuyor. Hogwarts Harry, Hermonie, Ronald’ın okulu ve tüm hikayenin büyük bir bölümünün geçtiği yer olarak karşımıza çıkıyor. Cadı ve Büyücülük okulu olarak adlandırılan Hogwarts, Alnwick Kalesin’den oldukça etkilenilerek, kullanılarak oluşturulmuştur.

Christ Church Oxford, İngiltere Koleji

harry-potterin-gizemli-dunyasina-sanal-tur

Hogwarts yemek salonunun film seti, bu görkemli üniversite kolejinin Büyük Rönesans Salonu’ndan esinlenmiştir. Büyük şölenlerin yapıldığı, duyuruların yapıldığı, tabloların hareket ettiği oldukça ilgi çeken bu yemek salonu Oxford salonu kullanılarak çekilmiştir.

Milenyum Köprüsü, Asma köprü, Londra, İngiltere

“Harry Potter ve Melez Prens” de bir Ölüm Yiyen saldırısında yok edilen bu zarif çelik yaya köprüsü, Thames Nehri’ni geçiyor. Filmde kısa bir süre gösterilen ve büyücülerin bize yani Muggle’lara saldırdıkları bu sahnede kullanılan Milenyum Köprüsü film severler için uğranabilecek başka bir durak olarak karşımıza çıkıyor.

The Elephant House Cafe

harry-potterin-gizemli-dunyasina-sanal-tur

J.K. Rowling, Edinburgh’daki bu yazar ve okuyucu dostu kafede Harry Potter kitaplarını kahve ve kek yiyerek yazdı. Büyülü bu dünyayı her gün aynı kafe, aynı masada oturarak oluşturduğunu aktaran Rowling, hayranları ile bu noktayı paylaşmıştır.

Harry Potter’ın Büyüleyici Dünyası Orlando, Florida’daki Tema Park

harry-potterin-gizemli-dunyasina-sanal-tur

Wannabe büyücüleri ve cadılar, Hogwarts Ekspresini gobline ait Gringotts Bank’a dayanan bu büyülü cazibe merkezidir.

Daha birçok büyülü ziyaret için adrese girip devam etmeyi unutmayın. Bir anda İngiltere’den İskoçya’ya, İskoçya’dan Amerika’ya uzanan bu sanal tur sayesinde zamanın nasıl geçtiğini farkına bile varamayacaksınız. Aynı zamanda seyahat etmek isteseydiniz harcayacağınız zamanı ve parayı da sayarsak iyi bir zaman geçirme yöntemi değil mi sizce de? 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar