Hangi Ünlünün Yönettiği Bir Ülkede Yaşamak İstersiniz?

kimin yönettiği bir ülkede

Paylaşmayı unutmayın.

Bir şeyi yönetmek, ona refah kazandırmak bir beceri işidir ve bir sanattır. Örneğin bir ülkeyi yönetmek. Ülkeyi her daim ileri götürmek ve toplumun refahına katkıda bulunmak; sanıyoruz ki bir ülke yönetimi için olmazsa olmazdır. Peki, toplum olarak bizler hangi ünlünün yönettiği bir ülkede yaşamak istiyoruz? Adgager, FollowAD kapsamında hazırladığı bülten ile bu konuya parmak bastı ve “Hangi ünlünün yönettiği bir ülkede yaşamak istersiniz?” diye sorarak bir araştırma başlattı.

Araştırma, Türkiye’nin 78 şehrinde 15 yaş üstündeki 2.499 kişi ile online görüşme tekniği kullanılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya göre; Türk insanı en çok İlber Ortaylı, Barış Manço ya da Gülse Birsel‘in yönettiği bir ülkede yaşamak istiyor!

adgager araştırma

Listede kimler yok ki! Acun Ilıcalı’dan Cem Yılmaz’a, Obradoviç’ten Müge Anlı’ya birçok ünlü isim tercih edilme oranlarına göre sıralanıyor. %14’lük bir oran ile halkın çoğunluğu İlber Ortaylı‘nın yönettiği bir ülkede yaşamak istiyor. %13 ile Barış Manço ikinci sırayı alırken Gülse Birsel %8 ile üçüncü sırada yer alıyor. Son sırada %3 ile Bob Marley var.

Şimdi de cinsiyetlere göre kimin tercih edildiğine bir bakalım.

Erkekler, en fazla İlber Ortaylı’yı tercih ederken; kadınlar Barış Manço ve Gülse Birsel’i tercih ediyor.

ülkeyi kim yönetsin araştırması adgager

Erkeklerin %15’i İlber Ortaylı‘yı tercih ederken; ilk üç, %12 ile Barış Manço ve %10 ile Acun Ilıcalı şeklinde sıralanıyor. Erkeklerin tercihleri arasında son sırayı %2 ile Müge Anlı alıyor.

Kadınların tercihlerine baktığımızda ise %14’lük oranla Barış Manço ve Gülse Birsel‘in eşit derecede tercih edildiği görülüyor. Ancak %13 ile İlber Ortaylı yine tercih edilen ilk üç isim arasında yer almayı başarıyor. Kadınların seçimlerine göre son sırayı %1 ile koç Obradoviç alıyor.

Yapılan tercihler yaşa göre sınıflandırıldığında pek de bir farklılık görülmüyor.

Nitekim 30 yaşa kadar yine İlber Ortaylı tercih edilirken; 30 yaş üstü, Barış Manço‘nun yönettiği bir ülkede yaşamak istediğini belirtiyor.

adgager araştırma yaşa göre

30 yaşa kadar tercih edilen ilk üç ismin seçilme oranları şöyle:
%17 İlber Ortaylı, %10 Barış Manço ve %9 ile Haluk Levent ve Acun Ilıcalı. 30 yaş üstünde tercih edilen ilk üç isim ise %16 ile Barış Manço, %11 ile İlber Ortaylı ve %9 ile Gülse Birsel şeklinde sıralanıyor.

İl kırılımında listeye bakıldığında 4 ismin öne çıktığı görülüyor.

İlber Ortaylı; Antalya, Eskişehir ve Muğla illerinde yaşayanlarca tercih edilirken Barış Manço; Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya ve İçel illerinde, Haluk Levent; Adana ve Acun Ilıcalı; Gaziantep’te yaşayanlarca yönetici olarak isteniyor.

12 bölge, 78 ilde 15 yaş üstü bireylerle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları böyle. Genele bakıldığında en tercih edilen ismin İlber Ortaylı olduğunu görüyoruz. Acaba o bunu ister miydi? 🙂

Peki siz “Hangi ünlünün yönettiği bir ülkede yaşamak istersiniz?”

Ya da şöyle diyelim; sizin aklınızda hangi ünlü var? Freewall‘da #KimYönetsin etiketi ile fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar