2018’in En İyi Oyun Bilgisayarları

Oyun oynarken başından bir daha kalkmak istemeyeceğiniz oyun bilgisayarları.

Paylaşmayı unutmayın.

Çocukluğumuzda arkadaşlarımızla sokakta futbol oynamak, yakar top oynamak, sek sek atlamak bizim için annemiz eve çağırana kadar yaptığımız en iyi aktivitelerdi. Ardından atarilerin ortaya çıkmasıyla birlikte bu oyunları oynayanların sayısı azaldı. Sonra bilgisayar yaygınlaşmaya başladı ve bilgisayar oyunları piyasaya çıktı. Bunun sonucunda da neredeyse sokak oyunları tamamen yok oldu. Şu an bilgisayar oyunlarını sadece çocuklar değil, milyonlarca yetişkin insan da oynamaktadır. Hatta bazı insanlar için bilgisayar oyunları oynamak bir meslek haline bile gelmiştir.

Peki bu oyun tutkunları bilgisayarlarında hangi özelliklere bakıyorlar sizce?

Bu özellikleri içinde bulunduran günümüzün en iyi oyun bilgisayarları listesine bir bakalım!

Öncelikle bir oyun bilgisayarında en önemli özelliklerin neler olduğundan bahsedelim. Bir oyun bilgisayarında ilk bakılması gereken unsur ekran kartıdır. ”Ekran kartı nedir?” diye sorarsanız, ekran kartı işlemci ile monitör arasındaki bir adaptördür aslında. Yani işlemciden gelen elektronik sinyalleri analog sinyallere dönüştürerek onların monitöre yansımasını sağlar. Ekran kartına ayrıca grafik kartı da denilmektedir. Ekran kartına gelen bilgiler kendisinde depolanmaktadır. RAM, ekrana gönderilen bilgilerin saklandığı ekran kartı depolama alanıdır. Depolamanın yüksek olması demek CPU’dan gelen bilgilerin daha hızlı bir şekilde ekrana yansıtılması demektir. Oyun oynarken çözünürlüğün yüksek olması önemli olduğu için yüksek çözünürlüğü kaldıracak ekran kartlı bilgisayarlar seçilmelidir.

@glenncarstens

Diğer bir önemli özellik ise işlemci. İşlemci, bilgisayarların verileri işleyen ve yazılım komutlarını gerçekleştiren bölümüdür. İşlemci hızının yüksek olması bilgisayara verdiğiniz komutların hızlı gerçekleştirilmesi için önemlidir. Ekran kartının çok iyi olup işlemcinin düşük hızlı olmaması gerekiyor. Yani ikisinin birbirini tamamlar nitelikte olması gerekiyor.

Yüksek işlemci hızı ve ekran kartı demek yüksek enerji harcanması anlamına da geliyor. Bunun sonucunda güç kaynağı da önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Oyun bilgisayarlarında aramamız gereken başlıca özelliklerden bahsettik.

Şimdi de günümüzün en iyi oyun bilgisayarlarına bakalım!

HP Omen 15

Ekran boyutu: 15.6 inç

Ağırlık: 2.2 kg

Batarya ömrü: Ortalama 5 saat

Giriş seviyesinde bir oyun dizüstü bilgisayarı olan HP’nin Omen serisi, aşamalı olarak geliştirilmiş performansa sahip birkaç model sunuyor. Üreticinin 10 saate kadar dayanabileceğini iddia etmesine rağmen, bilgisayar oldukça ortalama bir pil ömrüne sahip.

Başlangıç seviyesi bir oyuncu için uygun bir bilgisayardır.

@HP

 

MSI  GP72

Ekran boyutu: 17.3 inç

Ağırlık: 2.7 kg

Batarya ömrü: 4 saatin altında

MSI’nın oyun dizüstü bilgisayarları serisi, en yeni işlemci ve grafik özelliklerine sahip olan 17 inçlik bir oyun dizüstü bilgisayarı için alabileceğiniz en iyi değerlerden biridir. Bu MSI, 8GB RAM ve 1 TB depolama alanına ve güçlü bir Intel Core i7 işlemciye sahip olmakla birlikte, pil ömrünün dört saatin altında olması  biraz üzücü. Bilgisayar, yerleşik bir Nvidia GTX 1050 grafik kartına sahip.

Orta düzey bir oyuncu için uygun olan MSI oyun bilgisayarı bu senenin en iyi oyun bilgisayarları arasındadır.

@B&H

 

Dell Inspiron 7000 Gaming

Ekran boyutu: 15.6 inç

Ağırlık: 2.65 kg

Batarya ömrü: 8.5 saate kadar

Giriş seviyesinde bir oyun dizüstü bilgisayarı olsa da oynamaya devam etmeniz için gereken güce sahiptir ve bir oyun dizüstü bilgisayarı için harika bir pil ömrü vardır. Ortalama pil ömründen daha iyi bir şekilde, diğer oyun dizüstü bilgisayarlarından çok daha uzun bir süre oyun oynayabilirsiniz. En son modellerde artık yerleşik Nvidia GTX 1050 ekran kartı var, rahatlıkla yüksek çözünürlükteki oyunları açabilirsiniz. 128 GB’lik bir katı hal diski (SSD) hızlı depolama erişimi sağlıyor, ayrıca bir adet 1 TB sabit disk sürücüsü ile geliyor.

Alienware'in birazcık altı olan bu oyun bilgisayarı da Dell markasına aittir.

@PCmag

 Alienware

Ekran boyutu: 13.3 inç

Ağırlık: 2.6 kg

Batarya ömrü: Ortalama 6 saat

Güçlü bir i7 işlemci, 16 GB RAM ve bol miktarda güç için Nvidia GTX 1060 grafik kartı ile birlikte geliyor. Bu modelin 15 inçlik bir ekranı var, ancak 13 inç ve 17 inç versiyonları da mevcut. Bu dizüstü bilgisayarın öne çıkan yönü ekranı. Giriş seviyesi modeli olarak mükemmel bir performans sergileyemeyecek olsa da, üst düzey tasarımı ile gerçek koyu renkler için çarpıcı bir organik LED (OLED) ekrana sahip.

Dell'e ait Alienware en iyi oyun bilgisayarları arasındadır.

@digitalnewsasia

Asus ROG Strix GL502VS

Ekran boyutu: 15.6 inç

Ağırlık: 2.2 kg

Batarya ömrü: 4 saat

6 GB RAM ve 512 SSD ile güçlü Nvidia GTX 1070 ekran kartı ile dikkat çekiyor. Bu kalın dizüstü bilgisayarda üç adet USB 3.0 portu, ethernet bağlantısı, SD kart okuyucu ve bir USB C konnektörüyle çok sayıda bağlantı bulunuyor.

Asus en iyi oyun bilgisayarı yapan markalar arasında yer almaktadır.

@engadget

Razer Blade 2017

Ekran boyutu: 14 inç

Ağırlık: 1.88 kg

Batarya ömrü: 7 saat üzeri

Razer’in Blade serisindeki son güncellemesi, satın alabileceğiniz en iyi oyun dizüstü bilgisayarlarından biri olarak kabul edilmektedir. 14 inçlik bir ekran, süper ince tasarımı ve ağırlığıyla yeni Blade, dizüstü bilgisayar standartlarında oyun oynayabilmek adına iyi bir iş çıkarıyor. Blade, çok ayrıntılı bir görüntü sağlayan, 4K kalitesine sahip birkaç oyun dizüstü bilgisayarından biri. Üst menzilli i7 işlemcisi ve GTX 1060 grafik kartı ile oldukça pahalıyken depolama alanı eklemek isterseniz fiyat daha da artıyor.

Razer blade sadece 2018'in değil 2017'nin de en iyi oyun bilgisayarına sahip

@amazon

Asus ROG Zephyrus GX501

Ekran boyutu: 15.6 inç

Ağırlık: 3 kg

Batarya ömrü: 2 saat

Asus ROG Zephyrus’un ortalama kullanımda bile iki saatin altında çok zayıf bir pil ömrü var. Ancak bilgisayar şık, kırmızı, mavi ve yeşil bir klavyeye ve 120 Hz yenileme hızına sahip 15.6 inç ekrana sahip. Bu model 16 GB RAM, en yeni Nvidia GTX 1080 8 GB ile geliyor, ayrıca tam parlak, arkadan aydınlatmalı klavyeye sahip. Bağlantı noktaları  dört USB ve bir USB-C girişinden oluşuyor. Bilgisayar yalnızca 24 mm kalınlığında.

Razer blade'den sonra tercih edilecek en iyi bilgisayar

@hothardware

Razer Blade Pro

Ekran boyutu: 17.3 inç

Ağırlık: 3.49 kg

Batarya ömrü: 7 saat üzeri

Razer Blade Pro, oyun dizüstü bilgisayarları arasında en üst nesilde yer alıyor. Oldukça güçlü, yedinci nesil Intel Core i7-7820HK işlemciye ve en gelişmiş Nvidia GTX 1080 ekran kartına sahip olan bu model, rekabeti ortadan kaldıran VR uyumlu bir ekran kartına sahip. Bilgisayar, yüksek performanslı oyunlarınız için 32 GB RAM ve inanılmaz oyun grafikleri için 4K ekrana sahip.

Günümüzün en iyi oyun bilgisayarı

@gamehubs

2018’in en iyi oyun bilgisayarlarını tanıdıktan sonra son bir ekleme ile bir oyun bilgisayarının taşıması gereken özelliklerini toparlayalım.

Ekran boyutu: Oyun dizüstü bilgisayarı için taşınabilirlik ve görsel kalitesi açısından optimum boyut 15,6 inçtir. 17 inçlik bir ekran isterseniz taşınabilirlik açısından 3 kg’dan fazla ağırlıkla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ağırlık: Neredeyse tüm oyun dizüstü bilgisayarları 17 inçlik modelleri ile 2 kg’dan fazla ağırlığa sahip canavarlardır.

Pil ömrü: Oyun dizüstü bilgisayarlarının çoğu ortalama bir kullanımda sadece dört veya beş saat çalışacaktır.

Özelleştirme: Bu listedeki bazı dizüstü bilgisayarlar giriş seviyesi fiyatlarına sahip olsa da üreticinin iddia ettiği performansa ulaşmak için bileşenlerin özelliklerini yükseltmeniz gerekebilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar