Günümüz Başarılı Fotoğrafçıları – Modern Fotoğrafçılar

gunumuz-basarili-fotografcilari-modern-fotografcilar

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüz Başarılı Fotoğrafçıları – Modern Fotoğrafçılar – Fotoğrafçılık önemlidir, çünkü insanların dünyayı farklı bakış açılarından görmelerine ve donmuş bir anda yakalanan en farklı senaryolara ve durumlara hayran olmalarına izin verir.

Fotoğrafçılık o kadar güçlü ki, deneyimler halinde başkalarına deneyim kazandırmanıza olanak tanır ve bilgilerin gerçekte olduğu gibi yayılmasını sağlar. Seyahat  edip farklı yerlerde o anlık varlığınızı karelemesine ve yerleri ve anları farklı perspektiflerden deneyimlemeye, ilham bulmanıza yardımcı olur. Bu modern fotoğrafçılar birçok kare ile hayatımıza girip bizi farklı düşünceler akışına götürür.

Günümüz Başarılı Fotoğrafçıları – Modern Fotoğrafçılar

Andreas Gursky

Almanya’nın Kunstakademie Düsseldorf’ ta bir Alman fotoğrafçı ve profesördür. Fotoğraflarının çoğunda genellikle yüksek bir bakış açısı kullanan geniş format mimarisi ve manzara renkli fotoğrafları ile bilinir.

gunumuz-basarili-fotografcilari-modern-fotografcilar
@BBC

Gursky’nin fotoğraflarının çoğundaki perspektif, yükseltilmiş bir bakış açısından çizilir. Bu konum, izleyicinin normalde ulaşılamayacak kadar ötesinde olan hem merkezi hem de çevreyi kapsayan sahnelerle karşılaşmasını sağlar.  Görsel olarak Gursky büyük, anonim, insan yapımı alanlara – geceleri yüksek katlı cephelere, ofis lobilerine, borsalara, büyük kutu perakendecilerinin iç mekanlarına çekiliyor. New York Modern Sanat Müzesi sanatçının eserini şöyle anlatıyor: “Gursky’nin kurgularının ustalığı sayesinde dünyasını kendimiz olarak tanıyoruz.” Gursky’ nin tarzı esrarengiz ve sürgüdür. Eserler hakkında çok az açıklama veya manipülasyon yoktur. Fotoğrafı açık.

Gregory Crewdson

Amerikalı bir fotoğrafçdır. Amerikan evleri ve mahallelerinin tablolarını fotoğraflıyor. En çok beğenilen çalışma organları Natural Wonder  (1992–97) , Alacakaranlık  (1998-2002) , Dream House (  New York Times Dergisi tarafından 2002 komisyonu ), Güllerin Altında  (2003-08) ve  Sanctuary  ( 2009). En son çalışmalarından biri olan Çamların Katedrali (2013–14) , 2016 yılının başlarında New York, West 21st Street, Gagosian ‘da açıldı. Otuz bir dijital pigment baskıdan oluşan bu seri, üç üretim sırasında ve çevresinde yapıldı.

Chema Madoz

Daha çok Chema Madoz olarak bilinen Jose Maria Rodriguez Madoz, siyah beyaz sürrealist ve şiirsel fotoğraflarıyla tanınan İspanyol bir fotoğrafçı. Chema Madoz 1980 ve 1983 yılları arasında Universidad Complutense de Madrid’de Sanat Tarihi okudu. İlk olarak burada fotoğraf ve görüntüleme çalışmaları ile iç içe girmeye başlamıştır.

Elif Gülen

Grafik Tasarım bölümünden mezun olduktan sonra bir yıl boyunca Küba, Yemen ve Çin gibi birçok ülkede fotoğraf çekerek dünyayı dolaştı. Siyah-beyaz Küba fotoğraflarının bir sergisini Ankara’daki British Council’ da açtı. Yüksek lisansını bitirdikten sonra Galata’nın kentsel dönüşümünü fotoğrafladı ve filme aldı. 2011 yılında bir binadaki tadilattan önce ve sonra değişiklikleri göstererek ve yeni sahiplerinin izlenimlerini alarak uzun vadeli bir ilk belgeseli tamamladı. Belgesel Boston Türk Film Festivali’nde gösterildi ve finalist oldu. Halen Vinncene, Paris, Fransa’daki bir Fransız binası ve 86 yaşındaki sahibi hakkında yeni bir belgesel üzerinde çalışıyor.

gunumuz-basarili-fotografcilari-modern-fotografcilar
@elifgulen

Türkiye’nin fotoğraf sahnesine yaklaşan bir isim olan Elif Gülen , uluslararası mobil fotoğrafçılık kooperatifi Tiny Collective’in tek Türk üyesidir. İmzalı siyah beyaz görüntüleri, doğduğu İstanbul’u, genellikle ışık ve gölgelerle oynayan küçük güzel anlar ve detaylarla tasvir ediyor.

Lisa Kristine

Lisa Kristine Amerikalı bir insani fotoğrafçı, aktivist ve konuşmacıdır. Fotoğraf kariyeri, 100’den fazla ülkede yerli kültürleri ve modern kölelik gibi sosyal nedenleri belgeledi. Kristine, çalışmaları sayesinde çok sayıda hayır kurumunu ve insani yardım organizasyonunu destekledi. Lisa Kristine antropolojiye ve 19. yüzyıl fotoğraf baskı tekniklerine – o zamandan beri çalışmalarına hakim olan tutkulara – erken ilgi gösterdi. 1999’da ve 2000 yılında tekrar Dünya Devlet Forumu’nda fotoğrafını sundu. 2003 yılında ilk kitabı A Human Thread’ı yayınladı ve “insanlığın samimi ve dürüst portresini” yayınladı . 2007 yılında ikinci kitabı This Moment , Independent Publisher Book Awards’da bronz metali kazandı. Ayrıca her bir kitaba eşlik edecek iki belgesel filmi çekti – tekniklerini ve fotoğraflarının ardındaki öyküleri ortaya koydu. 

@cultureunplugged

Shirin Neshat

New York’ta yaşayan, film, video ve fotoğraf çalışmalarıyla tanınan İranlı bir görsel sanatçıdır. Sanat eserleri, İslam ve Batı, feminenlik ve maskülenlik, kamusal yaşam ve özel yaşam, antik çağ ve modernite arasındaki tezatlarıdır ve bu alanlar arasındaki boşlukları fotoğraf kareleriyle birbirine bağlar.  Neshat “Batılılaşma”nın bir parçası olarak Tahran’daki bir Katolik yatılı okuluna kaydoldu. Babasının Batı ideolojilerini kabul etmesi yoluyla bir tür batı feminizmini kabul ettirdi. Neshat’ın babası, kızlarını “birer birey olarak risk almak, öğrenmek, dünyayı görmek” için teşvik etti ve kızlarını ve oğullarını üniversiteye göndererek onların yüksek öğrenimini üstlendi. 

@artnet

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar