Güneş Enerjisi Artık Cama Taşınıyor!

Paylaşmayı unutmayın.

Güneş Enerjisi Artık Cama Taşınıyor! – Bu yazımızda enerji sistemleri hakkında yapılan bir deneyden bahsedeceğiz. Günümüzde en popüler yenilenebilir enerji kaynaklarından biridir dolayısıyla yeni yapılan çalışmalar çerçevesinde gelişimini sürdürüyor. Sürdürülebilir bir enerji politikasın olmazsa olmazı güneş enerjisidir. Yaşadığımız ülke bu enerjinin verimi olarak yüksek bir potansiyele sahip ama maliyetleri yüzünden düşük bir taleptedir fakat yeni yapılan araştırmalar onu listenin birinci sırasına taşıyacaktır. Yapılan çalışmalar güneş enerji sistemini nano parçacıklar ile bir camın içine taşıdı. Bu çalışma sayesinde günlük hayatımızda ki cam objeleri artık elektrik enerjisi üretecek. Şimdi araştırmanın detaylarına ve güneş enerjisi meselesine bakalım.

Güneş Enerjisi Artık Cam Haline Gelecek

Güneş Enerjisi Nedir ve Nasıl Çalışır ?

gunes-enerjisi-artik-cama-tasiniyor
@pixabay

Güneş enerjisi Güneş’in doğal olarak ürettiği ışınların içinde bulunan enerjidir. Güneşten gelen bu enerji çok fazladır. Bu nedenle enerjinin çok küçük kısmı bile günlük enerji ihtiyacımızı karşılamaya yeter. Daha sonra bu sistem enerji üretimini birçok yollardan sağlar. Bu yazımıza konu olan olay elektrik üretimiyle alakalı olduğu için bu üretimden bahsedeceğiz; Sistemin için de bulunan pillerin yarı iletken maddelerinin güneş enerjisi sayesinde yörüngelerinden elektron eksilmesiyle üretim başlar. Şimdi deneye geçelim.

Evinizdeki Cam Solar Panel Haline Gelecek

gunes-enerjisi-artik-cama-tasiniyor
@pixabay

Günlük hayatımızda olan pencere ve camlar üzerinde solar panel yerleşimi için araştırma yapan Amerika da bulunan UbiQD şirketi geçtiğimiz günler de sıradan bir cam panelin içine nano parçacık koyarak elektrik enerjisi üretmeyi başardı. Ubiqd Ceo‘su ve kurucusu olan Hunter McDaniel konuyla ilgili şunları söyledi: “Eğer bu işi tam anlamıyla başarırsak insanlar panelin orda olduğunu bile anlamayacak”. Ancak şirket şimdilik testlerini Amerika ve Hollanda da yürütüyor. İki cam arasına yerleşen bu nano parçacıkların üretim kapasiteleri şu anlık biraz daha az gibi duruyor ama kullandıkları alan ve günlük yaşama uygunluğu düşünülürse çok daha fazla üretim yapabilirler. Üretim maliyetleri konusunda ise şirket maliyetin daha uygun olduğunu söyledi. Diğer yandan cam üzerinde kullanılan bu solar panellerin renklerini renklerini değiştirmekte mümkün. Koyu renklerde daha yüksek bir verim aldığını söylemek makul olur.

Sonuç olarak; güneş enerjisi sistemlerinde gelişen bu durum alanı geliştirecektir. Bu teknoloji yaygınlaşırsa bir gün baktığımız her araba, ev, camı bir gün solar panele dönüşecektir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar