BMW’den Mercedes CEO’suna Veda Filmi

Paylaşmayı unutmayın.

Rakip markaların birbirine gönderme yaptığı reklam çalışmalarını seviyoruz. Üstelik bu rekabetin bizlere ve diğer seyircilere akıllıca ve eğlenceli gelmesiyle bu savaşın iki galibi olacağını biliyoruz. Bu hafta uzun bir aradan sonra iki ezeli rakibin tatlı savaşına tanık olduk. Mercedes CEO’sunun emekliye ayrılmasını fırsat bilen BMW rakibine hamle yapmak için geç kalmıyor ve bakın neler oluyor?

Daimler AG CEO’su Dieter Zetsche, uzun yıllar boyunca Mercedes’in liderliğini üstlendikten sonra geçtiğimiz günlerde şirkete veda ederek emekli olacağını açıklamıştı.

BMW’nin hamlesi

BMW bu vedayı fırsat bilerek resmi Twitter hesabından göndermeli bir video paylaştı.

Reklam filminde, şirketten ayrılırken tüm çalışanlara veda eden Zetsche, Mercedes-Benz S serisi otomobiliyle evine bırakılıyor ve yıllardır kullandığı otomobilinden ayrıldıktan sonra kendi garajından BMW i8 ile çıkıyor. “Emeklilik geçmişinizi geride bırakıp, geleceğinizi kucaklamaktır.” diyerek paylaştığı gönderide rakibine esprili mesajını da iletmiş oluyor.

Mercedes altta kalır mı?

Elbette kalmıyor. Gönderiyi Twitter’da paylaşan BMW’yi de etiketleyerek şunları söylüyor: “Bizce patronumuz, emekliliğinde elektrikli otomobil değil gerçek beygir gücünü tercih eder. Yine de bu takdiriniz ve hoş çekişmeniz için teşekkür ederiz.”

Mercedes vs BMW

Bu, ikilinin ilk savaşı değil elbette. İki ayrı alman markası olarak sürekli karşılaştırmalara maruz kalan ikili sadece asfaltta değil her yerde tatlı bir savaş halindeydi. İkiliye bir diğer alman otomobil markası Audi de eklenince hem güldüren hem düşündüren atışmalar artmıştı.

BMW’nin 100.yıl kutlamalarına“100 yıllık rekabet için teşekkürler, ilk 30 yıl oldukça renksizdi.” yazan Mercedes, rakibinden 30 yıl daha eski bir marka olduğunu vurgulamıştı.

Savaşın kazananı kim bilmiyoruz; fakat bu rekabet ortamında her iki markanın da adından sıkça söz ettirdiğini ve imaj çalışmalarına tatlı bir işbirliği içinde destek verdiğini söylemek mümkün. Aksi durumda herhangi bir markanın bu duruma izin vereceği elbette düşünülemez.

Marka savaşlarına ve markaların tatlı rekabetlerine ilgi duyuyorsanız ”Reklam Arenasında Yaşanmış Marka Savaşları” isimli yazımızı da okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar