Güne Pozitif Başlamanın 5 Yolu

Paylaşmayı unutmayın.

Güne Pozitif Başlamanın 5 Yolu – Eylemlerimiz ve tutumumuz çevremizdekiler üzerinde çok büyük bir etkiye sahiptir. Ne söylediğimizi ve ne yaptığımızı ve ne söylemediğimizi ve yapmadığımızı insanlar fark eder. İnsanlar tavır alır ve tutumlar bulaşıcıdır. Hiç sürekli şikâyet eden birinin yanında oldunuz mu? Ya da belki arkadaşlarınızdan biri gerçekten huysuzdur ve söylediği her şeye olumsuz ya da kızgındır. Sadece o kişinin yanında olmak bile ruh halinizi etkiler. Mutluluğu yayan insanlardan biri olmaya çalışın. Başkalarının birlikte çalışmaktan veya etrafta olmaktan zevk aldığı kişi olun. “O” kişinin yanında olmamız gerektiğinde bile nazik ve anlayışlı olan kişi olun.

Güne Pozitif Başlamanın 5 Yolu

Sadece “o” Kişi Olmayın!

Hayatta bazı zorluklar yaşıyor olsak, stresli olsak ve iyi hissetmesek bile, çevremizdeki herkesin bunu bilmesine gerek yok. Herkes kendi stres versiyonunu yaşıyor. Sahte neşeli olmamıza gerek yok, ama negatif insan olmamız ya da sadece insanların kafasını karıştırmamıza da gerek yok. Dün berbat olsa bile, her gün gerçekten yeni bir başlangıçtır. Sıfırlama düğmesine basın ve baştan başlayın. Günün başında nasıl gitmesini istediğime karar vermeye çalışın. Kendinize iyi bir gün olacağını söylerseniz, o zaman muhtemelen öyle olacaktır.

Güne başlarken, işe koyulmadan önce sadece 5 dakikanızı ayırıp güne dair ilham kaynağınızı bulmaya çalışın. Kafanızı boşaltmanın ve olumlu bir şey düşünmenin bir yolunu bulmak gerekiyor. İşte güne pozitif başlamak için işe yarayan şeylerin bir listesi:

1) Geçmişe Yolculuk – Mutlu Olduğunuzu Anıları Hatırlamak için Mutlu Resimlere Bakın!

@unsplash

Çocuklarınızın sevimli, eşinizin, sizin ve arkadaşlarınızın veya evcil hayvanınızın resimleri olabilir. Sosyal medyada komik veya ilham verici videolar olabilir. Sevimli hayvanların resimleri her zaman işe yarar. Kısa süreli motivasyon ihtiyacınızı karşılamak için mutlu olduğunuz anlarda ki resimlere/fotoğraflara bakın. Bu size bir parça mutluluk ve pozitiflik sağlayacaktır.

2) Müzik Ruhun Gıdasıdır! – Müzik Dinleyin…

gune-pozitif-baslamanin-5-yolu
@unsplash

Size mutlu zamanları hatırlatan veya moral veren bir şarkı seçin. Dans etmek ve vücudunuzu hareket ettirmek istemenize neden olan bir ezgi olabilir. Ya da sözlerini bildiğiniz bir şarkı size keyif verebilir. Açık ve anın tadını çıkarın. Bedeninizi ve dilinizi serbest bırakın! Ritim sizi alıp yataktan çıkarsın, eğer hali hazırda çıkmışsanız akışına bırakın… Eğer müzik ilacınız olmazsa yükselen yıldız, podcastleri deneyebilirsiniz.

3) İlham Alın! – İlham Verici Alıntılar

gune-pozitif-baslamanin-5-yolu
@unsplash

Sosyal medyada gördüğünüz ilham verici alıntıların ve videoların gücünü yabana atmayın. Pozitif hissetmek istediğinizde kendinize bu ilham verici alıntıları anımsatabilir, sizi motive edecek videoları izleyebilirsiniz. Bu alanda bulabileceğiniz yüzlerce hesap var. @dunyamotivasyonkulubu bunlardan en popüler olanlarından…

4) Güne Pozitif Başlamanın 5 YoluArkadaşlarınız ile İletişim Kurun!

gune-pozitif-baslamanin-5-yolu
@unsplash

Bir destek sistemi çok önemlidir. Neşelenmeniz gerektiğinde arkadaşlar sizi güldürmek için iyidir. Bir şey sizi rahatsız ediyorsa veya olumlu bir tavrınızın önünde duruyorsa, güvenilir bir arkadaşınızla konuşacak ve ihtiyacınız olan şeyi dile getirecek, böylece bütün gün yanınızda taşımayacaksınız. Birinin yüzüne yumruk atmak istemezsin. Biraz buharı bırakın, ardından öğütmeye geri dönün.

5) Meditasyon Yapın! – 5 Dakikalık Meditasyonlar

gune-pozitif-baslamanin-5-yolu
@unsplash

Beş dakika boyunca kendinizi sessizliğe bırakın! Gününüzün nasıl geçmesini istediğinizi ve nasıl bir insan olmak istediğinizi düşünün. Kendinizi mutlu, gülümseyen, cesur, sabırlı veya ilham almanız gereken her şey olarak hayal edin. Belki de düşüncelerinizi toplamak ve sakinleşmek için biraz sessizliğe ihtiyacınız vardır. Sakin bir müzik ve tütsüler ile bunu alışkanlık haline getirebilirsiniz. Ayrıca meditasyonu gün bitiminde arınmak içinde uygulayabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar