Google, İçerik Stratejinizi Yenilemenizi İstiyor

Paylaşmayı unutmayın.

İster küçük bir blogger olun isterseniz devasa bir şirket blog sayfası yönetin. İçeriklerinizi bir şekilde Google’da bulunabilir kılmalısınız. Bunun içinde tabii ki dikkat etmeniz gereken bin bir nokta bulunuyor. Daha yararlı içerik oluşturmak artık vazgeçilmeziniz olmalı. Zira Google içerik stratejinizi yenilemenizi istiyor.

Her şey gibi burası da durağan bir alan değil. Google içerik algoritması gelişiyor ve kuralları değişiyor. Doğal olarak içerik oluşturucuların ve yazarların çevrimiçi ortamda başarılı olmak için stratejilerini bu değişikliklere uyarlamaları gerekiyor.

Peki bu algoritmalar ne sıklıkla değişiyor? Bizim artık neleri farklı yapmamız lazım? Google’da bizi öne çıkaracak şeyler neler nedir? Merak etmeyin tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizin için derledik. İyi okumalar! 

Neden Sadece Google?

These 9 SEO Tips Are All You'll Ever Need to Rank in Google
@entrepreneur

Google, en büyük pazar payına sahip en çok kullanılan arama motorudur. Bu, Google sizi rakiplerinizden daha iyi sıralamazsa, sürdürülebilirlikle ilgili sorunlarınız olacağı anlamına gelir. Ve web sitenizin bulunmasını istiyorsanız, onu Google için optimize etmek oldukça önemli.

Google diğer şirketlere de benzemiyor. Makine öğrenimi ve derin öğrenme gibi AI teknolojileri de dahil olmak üzere birçok alanda küresel bir lider.

Aslında, bazı uzmanlar, Google’ın şu anda en büyük hedeflerinden birinin, insanlar gibi düşünebilen makineler yapmak olduğunu iddia ediyor. Kısacası tüm yeteneklerimizle bir yapay zeka sistemi oluşturmak Google ekiplerinin en büyük amacı gibi gözüküyor. 

Google sürekli gelişmeye devam ediyor. 

Benefits of SEO for Small Business - 20th Aps
@20thaps

Google her zaman değişiyor. Her zaman öğreniyor. Google her zaman test ediyor ve gelişiyor. Ana fikri anladığınızı düşünüyoruz. Çünkü anlamadıysanız, sitenizde 3 yıl önce yaptığınızı şimdi yapacaksınız. Ve bunun sonuçları hiç de istediğiniz gibi olmayacak.

Diğer tüm makine öğrenimi algoritmaları gibi, Google’ın arama motoru algoritması da kullanıcı sinyalleri ve verileriyle ilgili deneyimlerinden öğrendikçe gelişmeye devam edecektir.

Zaman içinde arama motorunda tam olarak hangi değişikliklerin yapıldığını bilmek imkansız olsa da, yıllar içinde meydana gelen bazı büyük güncellemelere bakabilir ve bunların SEO’nun (arama motoru optimizasyonu) geleceği için ne anlama gelebileceğini tahmin edebilirsiniz.

Google’ı kandırmaya çalışmayın çünkü Google her şeyi biliyor.

Content marketing et SEO, la vérité sur leur relation...
@contentpourvous

Google’ın sizi elde etmeye çalıştığına dair yaygın bir yanılgı var. Bu doğru değil ve nedenini anlamak önemli bir yer teşkil ediyor.

Google’ın amacı, kullanıcılarına en iyi arama sonuçlarını sağlamaktır. Şirket sizi ve müşterilerinizi önemsiyor (ve tabiki kendini). Bu nedenle sürekli olarak algoritmasını geliştirmeye çalışıyorlar. Böylece daha yüksek sıralamalar elde etmeye çalışan insanlar tarafından manipüle edilmeden mümkün olan en iyi bilgiyi sunabiliyorlar.

Ayrıca, Google’ın tüm gün boyunca her şeyi test eden, onun için çalışan birçok kişiye sahip olduğunu da belirtmek önemlidir. Yeni veya farklı bir şey deniyorsanız ve işe yarayıp yaramayacağı konusunda geri bildirim almak istiyorsanız, Google’daki bu kişilerden birine sormanızı tavsiye ederiz çünkü yapmayı düşündüğünüz şeyi başka birinin zaten denemiş olma olasılığı çok yüksektir. Dolayısıyla ne kadar iyi çalıştığını da kısa yoldan öğrenmiş olursunuz. 

Google içerik ve SEO stratejilerinizi yenilemelisiniz.

6 Things You Can Do Right Now to Improve your SEO | Stray Media Group
@straymedia

Google içerik için yeni kuralları doğal olarak SEO stratejilerini de değiştirdi. Google’ın bunun için çalışan insanları var ve her şeyi test ediyorlar. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını biliyorlar. Bu yüzden bir insan yazar olarak SEO’da başarılı olmak istiyorsanız, bu gerçeğin farkında olmalısınız çünkü algoritmaları her gün gelişiyor.

Google, çevrimiçi bilgi veya ürün arayan kişilere en iyi deneyimi sunmak istiyor. İçeriğiniz Google için yararlı veya yararlı değilse, sorunları çözen veya insanların çözmesine yardımcı olan daha iyi içerik üretenlerden (önce insan odaklı web siteleri) daha düşük sıralarda yer alırsınız. 

Bir blogger olarak bu sizin için ne anlama geliyor?

13 of the Best Creative Writing Blogs on the Internet
@jerryjenkins

Öncelikle arama motorları için değil, insanlar için yazın. İnsanların okumak ve paylaşmak isteyeceği faydalı içerikler yazıyorsanız, o da Google’da yolunu bulacaktır. 

Sonrasında nicelikten çok kaliteye odaklanın. Kaliteli içerik tekrar tekrar paylaşılabilirken, düşük kaliteli gönderiler tamamen kaybolmadan önce yalnızca bir veya iki kez görülebilir.

Ve son olarak kullanıcıların aradıklarını olabildiğince çabuk bulabilmeleri için anlaşılması ve gezinmesi kolay ilgi çekici bir gönderi oluşturarak iyi bir kullanıcı deneyimi (UX) oluşturun!

Rekabetten korkmanıza gerek yok.

Rakipleriniz için endişelenmiyorsanız, yapabileceklerine odaklanabilirsiniz. Bu, çevrimiçi pazarlamanın en önemli kurallarından biridir: rakiplerinize dikkat etmeyin. İşletmeniz ve hedef kitleniz için neyin anlamlı olduğuna odaklanın.

Hedeflerine ve ihtiyaçlarına çok dikkat edin. Ancak her zaman sizden daha iyi yapan veya sahip olduğunuzdan daha fazla kaynağa sahip birileri olacağını unutmayın.

Bu, onların sizden daha iyi oldukları anlamına gelmez. Siz sadece önemli bir hedef kitlede yankı uyandıran mükemmel içerik sunmaya odaklanın. Böylece onlar tekrar tekrar markanızın müşterileri veya destekçileri olarak geri gelsinler.

Bildiklerinizi, beğendiklerinizi ve öğrenmek istediklerinizi yazın.

How to Become A Content Writer
@contentwriters

Uzman olduğunuz ve tutku duyduğunuz bir konu hakkında yazın. Sonra başkalarına öğretmek istediğiniz için bunu dünyayla paylaşın. Harika içeriklere ihtiyaç duyan çok fazla konu var. Nereden başlayacağınızı veya çalışmanızı okumaktan kimin faydalanacağını bilmek zor olabilir.

Ancak neden yazdığınıza dair herhangi bir düşünceniz varsa, bu ipucu doğal olarak gelmelidir.

Nasıl mutlu olunacağına dair kitap yazmak yerine plastik cerrahinin nasıl çalıştığına dair kitap yazmak örneğimize geri dönersek, ikisi de faydalı konular olabilir. Ancak yalnızca biri, yılların deneyimine ve niteliklerine sahip bu alanda uzman bir kişi tarafından yaratılmış bir şeydir. Ki bu da yazıya güvenilirlik verir.

Bu durumda yazarlar olarak bizler için bu niteliklere sahip olmadığımız için değil, zaten kimse bizim yazdıklarımıza inanmayacağı için muhtemelen yanlış olur!

Kalite her zamankinden daha önemli.

Top 10 Content Writing Courses in Pune: 2022
@bestcoursenews

Google, yalnızca yüksek hacimli düşük kaliteli içerik değil, kaliteli içerik arıyor. Google gibi arama motorlarında iyi bir sıralama elde etmek için içeriğin kısa, öz, iyi yazılmış ve kesin olması gerekiyor.

Kaliteli içerik yazmaktan bahsettiğimizde, “kalite”nin iyi bir dilbilgisine veya imlaya sahip olmak anlamına geldiğini düşünmek kolaydır. Ancak bu, harika yazmayı iyi (veya kötü) yapan şeyin yalnızca bir boyutudur.

Pek çok insan, kullanıcılar için faydalı bilgiler sağlamanın web siteleri için oldukça önemli olduğunu bilir. Ancak, çoğu insan şimdiye kadar bunun nedenini anlamadı: Bu makalenizin okuyucular tarafından tıklanma olasılığını etkiler.

Örneğin: Ne tür bir dil kullanıyorlar? Makale ne kadar sürüyor? Yetkili olarak mı geliyor? Nasıl bir tonu var? Kişisel deneyimlerini genellemeler yerine anekdotlar veya hikayeler aracılığıyla mı duyuruyorlar? Bunların hepsi yazınızın kalitesini belirler.

Peki şimdi biz neyi yapmalıyız?

How to Work With Blog Writers (4 Essential Tips) | Inspirationfeed
@inspirationfeed

Öncelikle bundan sonra Google için yazmayacağız. Okuyucu için yazacağız. Google bu konuda böyle düşünmemizi istiyor ve biz de onlara katılıyoruz.

Arama motoru botları için yazmak mantıklı değil çünkü web sayfalarınızı insanlar gibi okuyamazlar. Sadece sayfanızın başlık etiketinde veya meta açıklamasında görünen kelimeleri ve anahtar kelimeleri tanırlar. Bu kelimelerin ne anlama geldiğini anlamıyorlar. Ancak yine de onları anahtar kelimeler olarak dizine ekliyorlar. Sonrasında arama sonuçları sayfalarında (SERP’ler) bir sorgu sırasında her bir web sayfasının nerede sıralanması gerektiğini belirlemek için kullanıyorlar.

Botlar için yazmak gerekli değildir. Çünkü arama motorları yapısı sayesinde web sitenizde hangi içeriğin önemli olduğunu zaten bilir. Google’a belirli bir sayfada neyin en önemli olduğunu söyleyen HTML etiketlerinden, konuyla ilgili anahtar kelimeleri içeren başlıklara kadar – tüm bu öğeler, kullanıcıların çevrimiçi arama yaparken bunları kolayca bulabilmeleri için hangi sayfaların alakalı olduğunu belirlemeye yardımcı olur!

Content Writer Job Description
@betterteam

Bu kısımda aklınızda tutmanız gereken çok önemli bir nokta var. Blog yazmanın asıl amacının içerik yazmak ve gezegenimizde benzer ilgi alanlarına sahip diğer insanlarla bağlantı kurmak olduğunu unutmayın.

Bu nedenle, yeni bir makaleye başlamadan önce okuyucu olmanın nasıl bir şey olduğunu hatırlayın. Bir blogger ve yazar olarak okuyucularınızın sizden ne istediğini anlamanız gerekir ki aradıkları bilgiyi hızlı ve kolay bir şekilde bulabilsinler.

Unutmayın! Gelecek insanlar içindir, makineler için değil. Ve insanlar için yazarken, insanların makine gibi muamele görmekten hoşlanmadıklarını hatırlamamız gerekiyor. 

Bonus: SEO Stratejinizi Geliştirin – 4 Ücretsiz Google Aracı

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar