Girişimci Adaylarına İlham Verecek 5 Harika Belgesel

Paylaşmayı unutmayın.

Girişimci Adaylarına İlham Verecek 5 Harika Belgesel- Dünya çapında verilen eğitimler, kurslarla birlikte her geçen yıl girişimci adaylarının sayısında ciddi oranda değişmekte. Bununla birlikte üniversiteler nitelikli ve donanımlı girişiciler yetiştirmek adına birçok kurs imkanı tanımakta. Aynı zamanda online olarak verilen eğitimler de girişimci adaylarını heyecanlandırdığını söyleyebiliriz. Nitekim geleceğe yön veren girişimcilerin sahip olduğu donanımlara ulaşmak her girişimci adayının hayali. Bununla birlikte girişimcilik üzerine okunacak binlerce kitap, izlenecek binlerce film bulunmakta. Aynı zamanda girişimciler için yön gösteren belgeseller de mevcut. Bu belgeseller, başarılı bir girişimci olmak isteyenler için hem öğretici hem de ilham veren türden. Biz de size girişimci adayları için özenle hazırlanmış harika belgeselleri listeledik.

Girişimci Adaylarına İlham Verecek 5 Harika Belgesel

1. Beer Wars | IMDb Puanı: 6,9

@IMDb

Beer Wars, 2009 yılında yayınlanan ve girişimci adaylarına fazlasıyla önerilen ilham verici bir belgesel. Bu belgesel “Kaliteli olan her zaman kazanır” ilkesini girişimci adaylarına öğütlemekte. ABD’de yer alan bira devlerine meydan okuyan bir grup küçük bira üreticisinin hikayesini konu almakta.

2. Startup.com | IMDb Puanı: 7,0

girisimci-adaylarina-ilham-verecek-5-harika-belgesel
@primevideo

Startup.com, girişimcilik denildiğinde akla gelen ilk belgesellerden birisi. İki genç girişimcinin GovWorksa adlı siteyi kurmadan önce ve kurduktan sonra yaşadıklarını konu almakta. İnternet sitelerinin yıl boyunca yükselişi genç girişimcilere ilham kaynağı olacak biçimde belgeselde yer verilmekte. Belgeselin 2001 yapımı olmasına rağmen günümüzde de tavsiye edilenler arasında bulunmasının temel sebebi, bir startup’ın nasıl yönetilmemesi gerektiği hakkında tavsiye niteliğinde olması.

3. Indie Game: The Movie | IMDb Puanı: 7,6

girisimci-adaylarina-ilham-verecek-5-harika-belgesel
@IMDb

Indie Game: The Movie, bağımsız oyun geliştiricilerin yakaladığı büyük başarıya tanıklık etmemize olanak sağlıyor. 2012 yapımı olmasına rağmen günümüzde var olan oyun sektörüne dair tüyoları da içerisinde barındırmakta. Aynı zamanda belgeselde girişimcilerin hayallerinin peşinden yılmadan gitmelerini vurgulamakta. Aynı zamanda büyük fedakarlıkların başarının anahtarı olabileceğini de vurgulamakta.

4. The Startup Kids | IMDb Puanı: 6,7

girisimci-adaylarina-ilham-verecek-5-harika-belgesel
@IMDb

The Startup Kids, ABD ve Avrupa’daki genç girişimcilerin başarı hikayelerini konu almakta. Belgeselde, herkes başta “hayır” dese bile girişimcilik ruhunun engellenemeyeceğini çok net bir şekilde gösterilmekte.  Vimeo, Soundcloud, Dropbox gibi dünya çapında kullanılan girişimlerin nasıl hayata geçirildiğine dair ilham verici başarılı hikayelere de belgeselde yer verilmekte.

5. Something Ventured | IMDb Puanı: 7,0

girisimci-adaylarina-ilham-verecek-5-harika-belgesel
@IMDb

Something Ventured; Apple, Intel gibi teknoloji şirketlerinin yatırımcılar tarafından nasıl finanse edildiklerini anlatmakta. Girişimci adayları için büyük önem taşıyan bu belgesel, girişimcilerin olmazsa olmazı yatırımcıların hangi fikirlere olumlu baktığını ve yatırımcıları ikna etmek için neler yapabileceğinizi öğrenmeniz mümkün. Ayrıca büyük teknoloji devlerinin kuruluşlarının ardından yaşadıkları iniş çıkışları ve yatırımcıların gösterdikleri tutum ders niteliği taşımakta.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar