Gezi Sektöründe Influencer Etkisi

influencer etkisi

Paylaşmayı unutmayın.

Influencerlar ve influencer etkisi gün geçtikçe sosyal medyayı ve sektörleri değiştirir ve dönüştürür hale geldi. Yakın zamana kadar Youtube’ta onlara rastlıyorduk, şimdi ise farklı sektörlerin influencerlar ve influencer etkisine yatırım yaptığı haberlerini alıyoruz. Bu sektörlerden biri gezi sektörü. Influencerlar sayesinde kampanyalar, daha temel ve etkili yollarla daha çok ses getirebiliyor.

Örneklere bakalım.

Airbnb

Airbnb, Coachella Müzik Festivali’nde influencer etkisini kullanan markalardan. Çok sayıda şarkıcı ve artistin yer aldığı festivalde, Drake gibi influencerlara konaklama sponsoru olarak sosyal medyada sesini duyurmayı başarmış. Airbnb’nin influencerlarından biri de Stefanie Giesinger.

New York Influencers

Karayipler’de bir ada olan Curacao’nun turizm kurulu, ülkeye New Yorkluları çekebilmek için influencer kullanmaya karar vermiş. Curacao, New York ve JFK Havaalanı’ndan çok kolay ulaşılabilir konumda. Influencerlar adayı gezerek ve sosyal medyada paylaşım yaparak adayı daha çok gezilir kılıyorlar.

Sun Peaks

Sun Peaks, British Columbia’da bir kayak oteli. Ziyaretçi sayısını artırabilmek için influencer kampanyası düzenlemiş ve harika sonuçlar almış. Kanada’nın en iyi fotoğraf çeken influencerlarından biriyle çalışmış. Influencer’ın çektiği bir fotoğraf 3 dakikada 200.000 defa görüntülenmiş. Tamı tamına Sun Peaks’in istediği bir başarı ve gerçek bir influencer etkisi olarak değerlendiriliyor.

Neden Influencerlar Tercih Ediliyor?

Influencerların gezi sektöründe tercih edilmesinin nedenlerini gerçek ve canlı etki yaratabilmeleri, tanıtım konusunda esnek çalışabilmeleri (konum, etkinlik, imaj esnekliği gibi), sosyal medya kimliklerini çalıştıkları marka ve kampanyayla başarılı olarak bütünleştirebilmeleri olarak tanımlıyoruz.

Teknik Nedir?

Gezi markaları influencer etkisini nasıl hayata geçiriyorlar? Birkaç aşamadan oluşan süreç şöyle işliyor:

  • Marka İmajı Oluşturmak ve Güvenirliği Artırmak

Markaların ilk adımı marka imajı oluşturarak markaya olan güvenirliği artırmak amacıyla influencerlarla işbirliği yapmak oluyor.

  • Rezervasyon Sayısını Artırmak

Influencerlarla işbirliği yapan markaların hedefi rezervasyon sayısını artırmak.

  • Etkinlik Kampanyaları Düzenlemek

Markalar influencer etkisini tam verime ulaştırmak için etkinlik kampanyaları düzenliyor. Influencerlar etkinlikte yer alarak markanın ismini fotoğraflarında etiketliyor, yorum yapıyor. Böylece markanın ismini duyuruyor, çekiciliğini artırıyor.

Markaların uyguladığı en önemli stratejilerden biri düşük maliyetli tatil fırsatları oluşturmak. Influencer etkisinin %60’lara ulaştığı gezi sektörü için çok akıllıca öyle değil mi?

Bonus: Tüketiciler Influencerlara Güveniyor mu? yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak 1, 2

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar