Gençlerin Oylarıyla Seçilen En İyi Filmler

Paylaşmayı unutmayın.

Gençlerin Oylarıyla Seçilen En İyi Filmler – IMDB sitesi kullanıcıların görüşlerini ve puanlarını alarak o film veya dizi hakkında bilgi edinebileceğimiz dünya çapında tanınmış bir sitedir. IMDB, kullanıcı oylarına ve aktivitelerine göre filmleri sıklıkla listelere ayırmaktadır. Bizce listelerdeki en ilginç olanlardan biri ise 18 yaşın altındaki gençlerin oylarıyla belirlenen ”Gençlik Filmleri’dir” Sizce gençler en çok neleri izlemeyi seviyor?
(Gençlik Filmleri Listesi 18 yaşın altındaki insanların oyladığı filmlere göre yapılmıştır. Bu sebeple IMDB puanları sizi aldatmasın.)

İşte o En İyi Filmler;

1) Every Day (2018)

en-iyi-filmler-every-day

Her gün kendini başka kadının veya erkeğin bedeninde bulan karakterimiz yaşadığı durumu sindirmeye çalışırken bir de karşısına sevebileceği biri çıktığında ne yapacaktır? Bu filmde yaşadığı durum karşısında neler yapılabileceğini göreceksiniz.
IMDB Puanı: 6.4

2) Harry Potter Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (2011)

Küçüklüğünden beri başı dertten kurtulmayan Harry, bu sefer yaşadıklarının bir son bulacağı filmde oynuyor. Peki bu son iyi mi olacak yoksa kötü mü?
-IMDB Puanı: 8.1

3) Saksı Olmanın Faydaları (2012)

Aslında pek de ilginç bir yanı yok. Bir çocuğun insanlarla iletişim kurmaktan çekinmesi ve sonrasında 2 kişiyle tanışması sonucu hayatının değişimini anlatıyor. Dönemimizdeki gençlerin en büyük sorunu asosyallik olduğu için ilgi çeken bir yapım.
-IMDB Puanı: 8

4) Açık Oyunları: Ateşi Yakalamak (2013)

Harika bir serinin harika bir filmi daha. Diğer filmler arasında köprü görevi görüldüğü için en çok izlenen ve beğenilen film.
-IMDB Puanı: 7.5

5) Aynı Yıldızın Altında (2014)

Hazel kansere yakalanmış bir gençtir ve grup terapisinde daha önce kanseri yenen Augustus ile tanışır. Bu ikili beraber hastalığın üstesinden gelmeye çalışırken yaşadıklarını izleyeceksiniz.
IMDB Puanı: 7.7

6) Harry Potter: Azkaban Tutsağı (2004)

Serinin tam ortasında yer aldığı için tam olayların patladığı film olabilir. Harry Potter serisini daha çok tanıtacağımıza göre bu tanıtımı şu sözle kapatıyorum; Expecto patronum 🙂
IMDB Puanı: 7.9

7) Zamanda Kıvrılma ( A Wrinkle in Time – 2018)

disney-zamanda-kıvrılma

Zamanda oluşan bir sorundan dolayı babalarını bulamayan çocukların hikayesini anlatıyor. İçerisinde zaman yolculuğu ve paralel evrenin de olduğu bir senaryo olsa da IMDB puanına göre büyükler tarafından pek sevilen bir yapım değil.
-IMDB Puanı: 4.2

8) Harry Potter: Felsefe Taşı (2001)

Merdiven altında yaşayan bir çocuktan dünyaların tanıdığı bir büyücü olmanın öyküsünün başladığı ilk film. Harry Potter serisinin ilk filmi de bu listeye girmeyi hak etmiş gözüküyor.
IMDB Puanı: 7.6

9) Harry Potter: Ateş Kadehi (2005)

Ejderhalar, su altında dalış ve tabii ki Harry ‘nin başını nasıl belaya soktuğunu izlediğimiz bu yapım seriyi gerçek büyücülük seviyesine çıkarmıştır.
-IMDB Puanı: 7.7

10) Harry Potter Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (2010)

harry-potter

Harry Potter serisinin bir nevi kabuk değiştirdiği yapımdır. Çocuk oyuncuların da yetişkin olmasından kaynaklı belki de o masumiyet havası gitmiş, ortam daha da kararmıştır. Harry bu seride Voldemort ile olan savaşının finaline hazırlanıyor.
-IMDB Puanı: 7.7

11) Harry Potter: Melez Prens (2009)

Ölüm Yadigarları’nın haberinin verildiği bir nevi değişimin başladığı filmdir. Karakterler arası ilişkiler belirginleşmiş, olayların heyecanı doruk noktasına ulaşmaya başlamıştır.
IMDB Puanı: 7.6

12) Açık Oyunları (2012)

Açık Oyunları serisi de en az Harry Potter kadar duyulmuş bir seridir. Şu ana kadar izlemediyseniz klasikleşmiş bir seri olan Açlık Oyunları’nı en kısa sürede izlemenizi öneririm. Yakın bir gelecekte kuraklıktan dolayı yaşanan kıtlık ülkeleri bölmüştür. Bu eyaletler kendi aralarında ise ”Açlık Oyunları” adı verilen kıyasıya bir mücadelenin içerisine girecektir.
-IMDB Puanı: 7.2

13) Harry Potter: Sırlar Odası (2002)

en-iyi-filmler-harry-potter
en-iyi-filmler-harry-potter

O yıl kalkacak son treni kaçırırsanız ne yaparsınız? Şansınıza küsüp 1 yıl daha beklersiniz ama Harry ve Ron öyle yapmıyor. Eski bir arabayla Hogwarts’a uçuyorlar, ağaçlara çakılıyor ve bol bol azar işitiyorlar. Harry Potter serisinin 2. film olan yapım da gençler tarafından oldukça sevilmiş gözüküyor.
IMDB Puanı: 7.4

14) Love, Simon (2018)

Eş cinsel olan karakterimizin bunu ailesine açıklamasını ve bu durumda neler yaşadığını anlatan bir yapımdır.
-IMDB Puanı: 7.6

15) Labirent: Ölümcül Kaçış

Harry Potter da olduğu gibi bu filmde de bir grup genç labirentten kurtulmaya çalışıyor. Peki ya bunu başarabilecekler mi?
-IMDB Puanı: 6.8

16) Uyumsuz (2014)

Uyumsuz filminin de 2. Filmi çıkmasına rağmen ilki kadar ses getiremedi. İnsanlar doğduğundan itibaren bir meslek grubuna göre yetiştirilirler. Ancak bir sorun vardır. Bazı insanlar hiçbir meslek grubuna uygun değillerdir. Uyumsuzları farklı bir hayal bekliyordur. Ve onlar bir daha ailelerini göremeyeceklerdir.
-IMDB Puanı: 6.7

17) Açlık Oyunları Alaycı Kuş: Bölüm 2

Film serisinin sonu olduğu için herşeyin açığa kavuştuğu gibi bir de seyircileri büyük bir sürpriz ile karşılıyor.
-IMDB Puanı: 6.5

18) Seçilmiş (2014)

Bu evrende duygulara, düşüncelere yer yok sadece tek bir şey var: Yasaklar. Kısıtlanan ve sadece bir görevi yerine getirmek için yaşayan insanları n hayatını izleyeceğiz güzel bir yapım.
-IMDB Puanı: 6.5

19) Ben Düşmeden Önce (2017)

Normal bir hayatı olan Zoey, bir gün ölür. Ve neler olduğunu anlayana kadar tekrar tekrar ölmek, o günü yeniden yaşamak zorundadır. Aslında konu olarak biraz Happy Death Day filmine benziyor. O filmi izlediyseniz ilginizi çekebilir.
IMDB puanı: 6.4

20) Açlık Oyunları: Alaycı Kuşu (2014)

Yetişkinler tarafından pek beğenilmeyen bir film olsa da gençler isyan ateşinin diğer mıntıkalara taşınmasını oldukça sevmiş gözüküyor.

IMDB puanı: 6.6

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar