Gelmiş Geçmiş En Yüksek IQ Derecesine Sahip İnsanlar

Paylaşmayı unutmayın.

Gelmiş Geçmiş En Yüksek IQ Derecesine Sahip İnsanlar – IQ, zekayı ölçme amaçlı birkaç test sonucu çıkarılan değerdir.Yapılan testler sonucu 0 ile 200 arasında puanlandırılır ve zeka skalasında analiz edilir. Fakat ölçülen IQ değeri zeka seviyesini yaklaşık olarak ölçer. Çünkü zeka göreceli bir kavramdır ve tam olarak ölçülemez.  Özellikle 21. yüzyılda IQ puanınıza göre girebileceğiniz okullar bulunmakta. Sadece IQ puanınızı göz önünde bulundurarak öğrenci alan okullar fazlasıyla mevcut.

Her insanın yetenekleri eş değerde olmaması gibi herkesin IQ değeri de aynı değildir. Bu değerler ülkelerin ortalama IQ değerinde de tespit edilmiştir. Bazı insanlar çok küçük yaşlarda IQ testine girip yüksek dereceler alabiliyorlar. Genellikle çocuk yaşta zeka seviyesi yüksek olan insanlar deha olarak adlandırılıyor. İnsanın varlığından beri dünyaya birçok dehanın bulunduğunu bilmekteyiz. Fakat bu zeki insanların çoğunun IQ değeri bilinmemekte. Biz de size IQ değeri ölçülmüş ve en yüksek zeka düzeyine sahip insanları derledik.

Gelmiş Geçmiş En Yüksek IQ Derecesine Sahip İnsanlar

William James Sidis (1898-1944)

gelmis-gecmis-en-yuksek-iq-derecesine-sahip-insanlar
@pinterest

William James, yaşamış en zeki insan olarak kabul edilmektedir. IQ’su 290-300 arasında olduğu bilinmektedir. Sidis daha 6 yaşında girdiği ilkokulu 7 ayda tamamlaması ile birlikte, 11 yaşında Harvard’da öğrenci olarak yer aldı. Yüksek düzeyde matematik ve dil becerisinin olmasıyla hayatı boyunca toplamda 25 farklı dil öğrendi. Bunun yanında “Windergood” adında yeni bir dil oluşturdu. Dünyada gelmiş geçmiş en zeki insan olarak bilinen William, matematik alanında da yaptığı çalışmalar ile birlikte deha olarak kabul edilmekte.

Stephen William Hawking (1942-2018)

gelmis-gecmis-en-yuksek-iq-derecesine-sahip-insanlar
@pinterest

Stephen Hawking, günümüze yakın bir tarihte vefat eden bir deha. İngiliz fizikçi Stephen Hawking, matematik ve fizik alanında çalışmalar yapmıştır. Stephen Hawking’in tahmini IQ’su ise 160 olarak biliniyor. Diğer zeki insanlardan ayıran yönü ise fiziksel engellerine rağmen döneminin hatta gelmiş geçmiş en iyi fizikçilerden birisi olmasıdır. Hastalığından dolayı sadece 2 yıl yaşaması beklenen Hawking, fiziksel olarak kaslarını hareket ettiremese de düşünmeye durmadan devam etmiştir.

Albert Einstein (1879-1955)

@pinterest

Hemen hemen herkesin ismini duyduğu Albert Einstein, tüm zamanların bilinen en zeki insanlardan birisi. IQ’su 160 ile 190 arasında olduğu bilinmekte. Alman doğumlu olan Albert Einstein, yaptığı devrim niteliğindeki matematik ve fizik çalışmaları ile 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü’nü almıştır. Öldükten sonra bile beyninde inceleme yapılan bu dehanın dünyada gelmiş geçmiş en zeki insanlardan birisi olduğu bilinmekte. Oluşturduğu teoriler ile dönemine ve geleceğe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Terence Tao

@pinterest

Günümüzde yaşamına devam eden Tao gelmiş geçmiş en zeki insanlardan birisi. 1975 yılında Güney Avustralya’da dünyaya gelmiştir. IQ’su 230 olarak bilinmekte. Şu an 44 yaşında olan Teo, matematikte göstermiş olduğu üst düzey başarısı ile yaşayan en zeki insanlardan birisidir. Küçük yaşlardayken matematiğe ilgisi keşfedilmiştir ve sayı saymayı daha 2 yaşında öğrenmiştir. 20 yaşında ise doktora derecesini almıştır.

Christopher Hirata

@pinterest

Amerika’da dünyaya gelen Hirata, kozmolog ve astrofizikçidir. Daha 13 yaşında Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda altın madalya kazanmıştır. 16 yaşında ise NASA ile Mars’ın kolonizasyonu üzerinde araştırma yapmıştır. 22 yaşında da doktora derecesine sahip olmuştur. Şu anda 37 yaşında olan bu dehanın IQ’su ise 225 olarak bilinmekte.   

Cambridge Üniversitesi’nin hazırladığı IQ testine buradan ulaşabilirsiniz.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar