Geliştirilmeye Devam Edileceği Düşünülen 2021 Teknoloji Trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

Geliştirilmeye Devam Edileceği Düşünülen 2021 Teknoloji Trendleri – COVID-19 salgını, dünyadaki hemen hemen her şirketin teknoloji yeniliği ve yatırım stratejilerini değiştirdi. Çünkü “eşi görülmemiş” ekonomik ve sosyoekonomik zorluklar, teknolojinin korona virüs döneminde işletmeler için yaşam çizgisi olduğunu açıkça ortaya koydu.

Araştırmalar, 2021’de teknoloji dünyasını daha da bozacak ve çözüm sağlayıcılar ve satıcılar için büyük fırsatlar yaratacak büyük teknoloji trendlerini öngörüyor.

2021 Teknoloji Trendleri

Örneğin, bazı çalışanlar işe geri dönüyor ve işte nasıl hareket ettiklerini etkileyen yeni sensörler, RFID etiketleri ve davranışsal veri teknolojisi tarafından karşılanıyor. Gartner, yeni “Gartner 2021 İçin En İyi Stratejik Teknoloji Eğilimleri” raporunda dokuz trendden biri olan Davranış İnterneti olarak bu yeni veri koleksiyonunu ve veri kullanımını davranışları yönlendirmek için kullanıyor.

@thetechlearn

Otonom sistemler ve yapay zekadan bulut bilişim ve gelişen teknolojilere kadar, işte araştırmalar gelecek yıl pazarı sarsacağını tahmin ettiği en büyük dokuz teknoloji trendi….

Davranışların İnterneti: İnsanların İş Yerinde Nasıl Davranacaklarını Etkilemek

Bir sanayi bölgesindeki çalışanlar, COVID-19 salgınının geçici olarak kapatılmaya zorlanmasının ardından işyerine döndüklerinde, ellerini düzenli olarak yıkayıp yıkamadığını belirlemek için sensörlerin veya RFID etiketlerinin kullanıldığını fark ettiklerini söyledi. Bilgisayar görüşü, çalışanların maske takıp takmadığını belirlerken, konuşmacılar insanları protokol ihlalleri konusunda uyarmak için kullanılıyordu. İnsanların iş yerinde nasıl davrandıklarını etkilemek için toplanan ve analiz edilen bu davranışsal verilere Davranış İnterneti (IoB) denir.

@thetechlearn

Kuruluşlar yalnızca topladıkları veri miktarını değil, aynı zamanda farklı kaynaklardan gelen verileri nasıl birleştirdiklerini ve bu verileri nasıl kullandıklarını da iyileştirdikçe, IoB kuruluşların insanlarla nasıl etkileşimde bulunduğunu etkileyecektir. Diğer bir örnek, IoB teknolojisinin şirketlerin sürücü performansını, rotayı ve güvenliği iyileştirmek için kullanabileceği ani frenleme ve agresif dönüşler gibi sürüş davranışlarını izleyebildiği ticari araçlar içindir.

IoB, ticari müşteri verileri, kamu sektörü ve devlet kurumları tarafından işlenen vatandaş verileri, sosyal medya ve konum izleme dahil olmak üzere birçok kaynaktan verileri toplayabilir, birleştirebilir ve işleyebilir. Bu verileri işleyen teknolojilerin artan yeniliği, bu eğilimin 2021’de gelişmesini sağladı. Ancak, coğrafyaya bağlı olarak büyük ölçüde değişebilen gizlilik yasalarının IoB’nin benimsenmesini ve ölçeğini etkileyeceğini belirtmek önemlidir.

Toplam Deneyim: “Sürdürülebilir Bir Rekabet Avantajı Yaratmak”

“Toplam deneyim” trendi, bir iş sonucunu dönüştürmek için müşteri deneyimini, çalışan deneyimini ve kullanıcı deneyimini birleştirmek olarak tanımlanır. Amaç, teknolojiden çalışanlara, müşterilere ve kullanıcılara kadar tüm bu parçaların kesiştiği genel deneyimi iyileştirmektir.

gelistirilmeye-devam-edilecegi-dusunulen-2021-teknoloji-trendleri
@unsplash

Bir kullanım örneği, bir telekomünikasyon şirketinin tüm müşteri deneyimini güvenliği ve memnuniyeti artırmak için nasıl dönüştürdüğüdür. Şirket, mevcut bir uygulama aracılığıyla bir randevu sistemi kurdu, böylece müşteriler randevularına gelip mağazanın 75 metre yakınına geldiklerinde, check-in sürecinde kendilerine rehberlik edecek bir bildirim ve ne kadar süreceğini bildiren bir uyarıyı güvenli bir şekilde girmeden önce aldılar.. Şirket ayrıca hizmetini daha fazla dijital kiosk içerecek şekilde ayarladı ve çalışanların, donanıma fiziksel olarak dokunmak zorunda kalmadan müşterilerin cihazlarına birlikte göz atmak için kendi tabletlerini kullanmalarını sağladı. Araştırmalar, sonucun müşteriler ve çalışanlar için “daha güvenli, daha sorunsuz ve entegre bir genel deneyim” olduğunu belirtti. Tam bir deneyime sahip olmak, 2021’de kuruluşların uzaktan çalışma, mobil, sanal ve dağıtılmış müşteriler dahil olmak üzere COVID-19’dan sakınmalarını sağlayacaktır.

Hiperotomasyon: Her Şeyi Otomatikleştirin Veya “Geride Kalma” Riskini Yaşayın

2021’de hızlanacak önemli bir trend, olabildiğince çok şeyi otomatikleştirmek olacak. Hiperotomasyon, bir organizasyonda otomatikleştirilebilecek her şeyin otomatikleştirilmesi gerektiği fikridir. Bu hiperotomasyon eğilimi, modernize edilmemiş eski süreçlere sahip işletmeler tarafından yönlendirilir, bu da büyük maliyetler ve kapsamlı sorunlar yaratır. Araştırmalara göre 2020’deki pek çok kuruluş, yalın, optimize edilmiş, bağlantılı veya açık olmayan bir dizi teknolojiyle destekleniyor. Aynı zamanda dijital işlerin hızlanması verimlilik, hız ve demokratikleşme gerektirir. Kısacası verimlilik, etkinlik ve iş çevikliğine odaklanmayan kuruluşlar geride kalacak.

@AamarTech

Her Yerde Operasyonlar: COVID-19’dan Başarıyla Çıkıyor

2021’de işletmelerin COVID-19’dan başarıyla çıkması için bir “her yerde operasyon modeli hayati önem taşıyacak. Her yerde operasyon trendinin merkezinde, müşterilerin, işverenlerin ve iş ortaklarının fiziksel olarak uzak ortamlarda nerede faaliyet gösterdiğine bakılmaksızın, her yerden işletmeye erişilmesine, teslim edilmesine ve etkinleştirilmesine olanak tanıyan bir işletim modeli vardır. Örneğin, yalnızca mobil olan bankalar, para transferinden hesap açmaya kadar her şeyi fiziksel bir etkileşim olmadan halleder. Dijital artık her zaman varsayılan olmalıdır. Fiziksel bir ofis alanına sahip olmanın yeri olmasına rağmen, bankalar dijital olarak geliştirilmelidir. Başka bir örnek, sorunsuz bir şekilde teslim edilmesi gereken fiziksel bir mağazada temassız ödemedir.

2021 Teknoloji Trendleri – Distributed Cloud: Bulutun Geleceği

Distributed Cloud yani dağıtılmış bulut, bulut hizmetlerinin farklı fiziksel konumlara dağıtıldığı yer olarak tanımlar. Ancak operasyon, yönetişim ve evrim, genel bulut sağlayıcısının sorumluluğunda olmaya devam etmektedir. Bu eğilim, birçok kuruluşun bazı uygulamalarını ve verilerini genel buluta taşıması veya taşıma sürecinde olması nedeniyle son birkaç yılda büyümeye devam ediyor.

gelistirilmeye-devam-edilecegi-dusunulen-2021-teknoloji-trendleri
@AamarTech

2021’de, dağıtılmış bulut, kuruluşların bu hizmetleri fiziksel olarak daha yakın hale getirmesini daha iyi hale getirecek, bu da düşük gecikmeli sorunları çözecektir. Veri maliyetlerini azaltacak ve verilerin belirli bir coğrafi alanda kalması gerektiğini belirleyen yasalara uyum sağlamaya yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, kuruluşlar yine de genel bulut ekonomisinden yararlanacak ve karmaşık ve maliyetli olabilen kendi özel bulutlarını yönetmeleri gerekmeyecek.

Siber Güvenlik Ağı: Daha Modüler, Duyarlı Bir Güvenlik Çözümü

Bir siber güvenlik ağı, ölçeklenebilir, esnek ve güvenilir siber güvenlik kontrolüne yönelik dağıtılmış bir mimari yaklaşımdır. Bu büyüyen hayati güvenlik eğilimi, giderek daha fazla varlığın geleneksel güvenlik çerçevesinin dışında mevcut olmasıyla ortaya çıkıyor.

gelistirilmeye-devam-edilecegi-dusunulen-2021-teknoloji-trendleri
@unsplash

Güçlü bir siber güvenlik ağı, güvenlik çevresinin bir kişinin veya nesnenin kimliği etrafında tanımlanmasını sağlar. Bu güvenlik stratejisi, politika düzenlemesini merkezileştirerek ve politika uygulamasını dağıtarak daha modüler, duyarlı bir güvenlik yaklaşımı sağlar.

Akıllı Birleştirilebilir İşletme: Uyarlama Önemlidir

Akıllı, bir araya getirilebilir işletme, COVID-19 sırasında olduğu gibi mevcut bir duruma ve ortama göre kendisini “uyarlayabilen ve temelde yeniden düzenleyebilen” bir şirkettir.

2020’deki büyük trend, organizasyonların daha çevik hale gelmek ve mevcut verilerden haberdar olarak daha hızlı iş kararları almak için dijital iş stratejilerini hızlandırmasıydı. Araştırmalar, bunun 2021’deki en büyük trendlerden biri olmaya devam edeceğini gösteriyor.

Bunu başarmak için işletmelerin bilgiye daha iyi erişim sağlamaları, bu bilgileri daha iyi iç görülerle artırmaları ve bu iç görünün sonuçlarına hızlı bir şekilde yanıt verme yeteneğine sahip olmaları gerektiği öngörülüyor. Bu eğilim aynı zamanda organizasyon genelinde artan özerkliği ve demokratikleşmeyi de içerecektir. İşin bazı bölümlerinin verimsiz süreçlerle tıkanmak yerine hızlı bir şekilde tepki vermesini sağlayacak.

Yapay Zeka Mühendisliği: Yapay Zekanın Tam Değerini Sunuyor

gelistirilmeye-devam-edilecegi-dusunulen-2021-teknoloji-trendleri
@vmware

Sağlam bir yapay zeka mühendisliği stratejisine yatırım yapmak, yapay zeka yatırımlarının tam değerini sunarken, yapay zeka modellerinin performansını, ölçeklenebilirliğini, yorumlanabilirliğini ve güvenilirliğini yaratacaktır. Araştırmalar, birçok yapay zeka projesinin çoğu zaman sürdürülebilirlik, ölçeklenebilirlik ve yönetişim gibi sorunlarla karşılaştığını ve bu durumların çoğu kuruluş için zorlayıcı olduğunu görmek gerekir.

Yapay zeka mühendisliğinin yönetişim yönü nedeniyle, sorumlu yapay zeka, 2021’de güven, şeffaflık, etik, adalet, yorumlanabilirlik ve uyumluluk sorunları ile başa çıkmak için ortaya çıkan bir trenddir.

Gizliliği Artıran Hesaplama: Verileri Güvenli Şekilde Paylaşma

2021 Teknoloji Trendleri ‘nden biri de, gizliliği artıran bilgi işlemdir. Gizliliği artıran bu bilgi işlem trendi, verileri kullanılırken koruyan üç teknolojiye sahiptir. İlki, hassas verilerin işlenebileceği veya analiz edilebileceği güvenilir bir ortam sağlar. İkincisi, işleme ve analitiği merkezi olmayan bir şekilde gerçekleştirir. Üçüncü teknoloji, işleme veya analitik işlemden önce verileri ve algoritmaları şifreler.

2021 Teknoloji Trendleri…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar