Geçtiğimiz Yılın Dikkat Çeken İçerik Pazarlama İstatistikleri

içerik-pazarlama-istatistikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Geçtiğimiz Yılın Dikkat Çeken İçerik Pazarlama İstatistikleri – İçerik pazarlamanın temel amacı markanın, ürün ve hizmetlerini kendi hedef kitlesine görsel ya da yazılı medya aracılığıyla iletmesini sağlamaktır. Marka, kendi uzmanlığını ifade eden, çalışmalarını anlatan ilgili yazılı veyahut görsel aynı zamanda indirilebilir ögeleri hazırlar ve bunu hedef kitlesiyle paylaşır. İçerik pazarlama hem markanın kendi için doğru hedef kitlesini saptamasında hem de bu grubun beklentilerini analiz etmek noktasında oldukça etkilidir. Bu sayede marka kendine doğru bir profil çıkarır. Bununla beraber kendi marka geleceği adına en doğru stratejiyi belirler.

pixabay.com

Buna ek olarak, içerik pazarlama, hedef kitlenin yanı sıra sahadaki rakipler hakkında da markaya bilgi verir. Yani marka, içerik pazarlama sayesinde rakipleri ne tür sorunlarla karşı karşıya kalıyor, bu sorunlara yaklaşımları nasıl, kendi hedef kitlesini belirlerken ve bu kitleye yaklaşırken ne tip bir yol izliyor bunu net bir şekilde görür. Genel manada hem hedef kitlenin ne istediğini bilmek hem de rakip markaların ne yaptıklarını görmek, marka ve markanın potansiyel müşterileri için hangi stratejinin en iyi sonuç vereceğini belirlemek noktasında önemli bir yardımcıdır.

İçerik Pazarlama İstatistikleri

Blog Kullanımı

2020’de ABD’ de 31 milyondan fazla kişi kendi bloger olarak adlandırabilir. (Quoracreative, 2019)

Bugünün sosyal medya yayınlarının %23’ü bir blog yayınının bağlantısını içeriyor. (Quoracreative, 2019)

Listicles, gazetecilik ve blog yazımında kullanılan kısa bir yazı biçimi,  iş blogları arasında  en popüler blog yazı biçimidir. (Responsive Inbound Marketing, 2019)

HubSpot 2018 verilerine göre pazarlamacıların %55’i pazarlamanın en ileri önceliğinin blog içeriği oluşturmak olduğunu söylüyor. Bununla beraber WordPress kullanıcıları ayda 70.5 milyondan fazla yeni blog yayını ve 52 milyondan fazla yeni yorum üretiyor. Bu kullanıcıların% 36’sı ise listeye dayalı başlıkları tercih ederken İnternet kullanıcılarının %75’ten fazlası bloglardaki yazıları düzenli bir şekilde takip ettiklerini söylüyorlar. İnsanların %43’ü blog yayınların taramayı/ gözden geçirmeyi kabul ediyor.

HubSpot’un 2019 daki açıklamasına göre blog kullanımına öncelik veren pazarlamacıların olumlu yatırım getirisi görme olasılıkları 13 kat daha fazladır. B2B (business to business) pazarlamacılarının da %43’ü bloğun kendileri için en önemli içerik türü olduğunu söylüyor. Social Media Examiner’in 2019’da yaptığı ankete katılan pazarlamacıların %66’sı sosyal medya içeriklerinde blog kullandıklarını belirtti.

Blog gönderilerinde istatistiklerin kullanılması tüketici güvenini artırır. (Forbes, 2018)

İçerik Stratejisi

pixabay.com

HubSpot 2018 verilerine göre pazarlamacıların %32’si görsel verilerin kendi işletmeleri için en önemli içerik biçimi olduğunu söylüyor. 2019 verilerinde ise buna bağıntılı olarak B2B (business to business) pazarlamacılarının %51’inin içerik pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak görsel portföy oluşturmaya öncelik verdiklerini söylüyor. Bu noktada Content Marketing Institute’nin 2017‘de sunduğu veriye göre içerik pazarlaması, ücretli arama bazlı reklamcılıktan 3 kat daha fazla satış elde eder. Yine Content Marketing Institute’nin aynı yıl sunduğu veriler gösteriyor ki B2C(Business to Customer) pazarlamacılarının %45’i görsel içeriğin kendileri için en önemli içerik türü olduğuna inanıyor. Bu noktada LinkedIn’in , içerik sunmak ve kitle katılımını sağlamak için en etkili sosyal medya platformu olduğunu söylemek gerekir. (LinkedIn, 2017)

Pazarlamacıların% 72’si, iyi bir içerik stratejisine sahip olmanın 2018’deki başarıları için önemli bir anahtar olduğunu söyledi. (B2B Content Marketing, 2018)

Podcasts

pixabay.com

HubSpot’un 2018 de yayınladığı verilere göre pazarlamacıların % 17’si önümüzdeki 12 ay içinde pazarlama çabalarına podcast eklemeyi planlıyor. Podcastlere olan ilgiyi ise aylık podcast dinleyicilerinin, Amerikalıların % 24’ünden yıllık % 26’ya yükselmesinden anlayabiliriz. (Edison Research, 2018)

Edison Research’ün 2018’de yayınlanan arştırmasına göre geçen ay erkeklerin% 27’si ve kadınların % 24’ü podcast dinledi. Yine aynı araştırma gösteriyor ki podcast’ler, podcast dinleyicileri arasında tüketim zamanına göre bir numaralı ses kaynağıdır. Bu araştırma podcast dinleyicilerinin akıllı bir hoparlöre sahip olma olasılığı daha yüksektir gibi önemli bir pazar verisi sunuyor.

kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar